خبرگزاری کار ایران

وزیر نفت در جمع خبرنگاران:

ایران از سهم خود در میدان آرش نمی‌گذرد

ایران از سهم خود در میدان آرش نمی‌گذرد
کد خبر : ۱۳۹۸۰۱۸

وزیر نفت گفت: همانگونه که وزارت خارجه اعلام کرده ایران قطعا روی سهمی که از میدان آرش دارد، برنامه ریزی می کند و قطعا از آن نخواهد گذشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، جواد اوجی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در جمع خبرنگاران درباره همکاری نفتی با روسیه اظهار داشت: ما برای توسعه نزدیک ۷ میدان نفتی با شرکت‌های قدر روسی قرارداد داریم که برخی از فازهای این میادین به بهره برداری و تولید نفت رسیده است، تفاهمنامه‌ای هم در بخش بالادست و پایین دست با دیگر شرکت‌های روسی از جمله گس پروم داریم که امیدواریم این تفاهمنامه‌ها هم تبدیل به قرارداد شوند.

وی درباره میدان آرش نیز گفت: همانگونه که وزارت خارجه اعلام کرده ایران قطعا روی سهمی که از این میدان دارد، برنامه ریزی می کند و قطعا از آن نخواهد گذشت، با برنامه ریزی و مذاکراتی که توسط وزارت خارجه رقم می خورد مثل سایر میادین مشترک که با کشورهای همسایه با مذاکره حل و فصل کرده و توسعه می دهیم انتظار داریم که این میدان را هم با مذاکراتی که با طرف کویتی داریم حل و فصل شود.

وزیر نفت درباره اقدامات انجام شده در پتروشیمی میانکاله بیان داشت: هر طرحی که در کشور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده باشد؛ عملیاتی می‌شود.

وی در ادامه درباره صادرات میعانات گازی نیز تصریح کرد: فروش میعانات گازی یکی از دغدغه‌های این دولت در آغاز کار خود بود. متأسفانه در دولت قبل نزدیک به ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب داشتیم. پیشنهادهایی هم در این ارتباط داده بودند که مکاتبات وزیر پیشین نفت با رئیس‌جمهوری پیشین رئیس‌ دولت سیزدهم  مبنی بر خرید ۱۲ کشتی برای ذخیره میعانات گازی موجود است. با آغاز به‌کار دولت سیزدهم و تلاش جهادی در وزارت نفت بازارهای مطلوبی را در این بخش پیدا کردیم، هم مصارف میعانات گازی در کشور افزایش یافت و هم بازارهای بسیار مطلوبی در بخش صادرات پیدا کردیم.

اوجی دراره رقم تولید میعانات گازی ایران گفت: نزدیک به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز تولید داریم، ما در بحث میعانات گازی جدای از اینکه هیچ بشکه‌ای روی آب نداریم، تعهدها و مصارفی هم که در این بخش داریم بیش از تولیدمان است.

وی در ادامه درباره برنامه دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش تصریح کرد: در دو دهه گذشته توجهی از سوی دولت‌ها در بخش زنجیره ارزش به‌ویژه در بخش پتروشیمی نشده بود و بیشتر سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مواد پایه یا صنایع مادر پتروشیمی بود، اما در این دولت خوشبختانه طرح‌های زیادی شناسایی و مطالعات آنها انجام و عملیات اجرایی بعضی از این طرح‌ها نیز بیشتر از سوی بخش خصوصی آغاز شده است.

وزیر نفت با بیان اینکه بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم تا جایی که امکان دارد وارد زنجیره ارزش شویم، زیرا ورود به بخش زنجیره ارزش تحریم‌ناپذیر است، گفت: ورود به این بخش‌ها ارزآوری خوب، اشتغال‌زایی، جلوگیری از خام‌فروشی و تحقق اقتصاد مقاومتی را به همراه دارد.

اوجی خاطرنشان کرد: با وجود تحریم‌ها بیش از ۲۱۲ شرکت خارجی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند و این بیانگر این است که  آرام آرام تحریم‌ها برای صنعت نفت و گاز ایران بی‌معنا و بی‌اثر می‌شود. ما با استفاده از توان ۱۰ هزار متخصصی که در صنعت نفت داریم توانسته‌ایم به دستاوردهای خوبی در این بخش دست یابیم. در بحث صادرات هم هر جایی که اراده کنیم، صادرات را انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به رشد تولید نیز گفت: رشد گروه اقتصادی نفت و گاز براساس اطلاعات بانک مرکزی، در سال  ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ درصد بوده است که از بالاترین رشد اقتصادی نسبت به دیگر گروه‌های اقتصادی حکایت دارد، علت هم مشخص است، زیرا تولید نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی افزایش یافته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز