در سفر رئیس و معاون محیطزیست کشور به خوزستان مطرح شد؛
استفاده از سوخت استاندارد در کلانشهرها از ابتدای سال جدید/وعدههای صنایع آلاینده تا عملی نشوند، قابل قبول نیست
![استفاده از سوخت استاندارد در کلانشهرها از ابتدای سال جدید/وعدههای صنایع آلاینده تا عملی نشوند، قابل قبول نیست](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/egLUzqWuRvxH/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pg5SN6_Mutr97otfNPZWXfo,/%D8%B4%DB%8C%D9%86%D8%A7+%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg)
کارگروه استانی کاهش آلودگی هوای خوزستان امروز با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور و معاون این سازمان در اهواز برگزار شد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از پیگیری برقیسازی و هیبریدی کردن خودروهای حمل و نقل عمومی در کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا خبر داد.
شینا انصاری در نشست کارگروه استانی کاهش آلودگی هوا که امروز (۲۰ بهمنماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان مسائل و مشکلات عدیدهای در حوزه محیط زیست دارد و باید از فرصتها برای حل مشکلات این استان استفاده شود.
وی افزود: کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با حضور آقای قائمپناه، فعال و موضوعات کلانشهرها مطرح شده است و مصوباتی در این خصوص داشتهایم. انتظار میرود متناظر با کارگروه سطح ملی، کارگروه استانی نیز فعال باشد و برنامه عملیاتی در مورد مصوبات در خصوص تکالیف دستگاهها و صنایع مختلف، ارائه شود. این برنامهها باید قابلیت پایش و نظارت داشته باشند و در زمان مقرر ارسال شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید جلسات تخصصی در این خصوص برگزار و پیگیریها انجام شود و این سازمان هم در چارچوب ضوابط و قوانین کمک میکند.
وی با اشاره به وضعیت هورالعظیم در پی فعالیت شرکتهای نفتی در این تالاب بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در ادوار مختلف به دفعات پیگیریهای قضایی در خصوص تالاب هورالعظیم داشته است و محکومیت مدیران و در نظر گرفتن جرایم نقدی انجام شده اما باز هم این موضوعات به عنوان اولویت در دستور کار است.
همچنین در این کارگروه، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز با اشاره به آلایندگی ناشی از منابع متحرک در کلانشهرها، گفت: براساس مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مقرر شده که کلانشهرهای سراسر کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ از سوخت استاندارد بهرهمند میشوند.
صدیقه ترابی اظهار کرد: براساس مصوبه کارگروه، نشستهایی با شرکت پخش و پالایش برگزار و مقرر شد سوخت استاندارد برای کلانشهرها از منابع معلوم (یعنی هر پالایشگاه تامینکننده سوخت استاندارد، یک کلانشهرها) تامین شود.
وی افزود: اهواز نیز از جمله کلانشهرهایی است که قرار شده از سوخت استاندارد بهرهمند شود.
معاون محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست کشور خطاب به گزارش عملکرد ارایه شده از سوی شرکتها و صنایع آلاینده در خصوص کاهش آلایندگی در این نشست گفت: تا زمانی که صنایع و شرکتهای آلاینده براساس زمانبندی تعیین شده، برنامه عملیاتی ارایه ندهند از فهرست صنایع آلاینده خارج نخواهند شد و ارایه عملکرد توصیفی یا بدون زمانبندی برای سازمان محیط زیست ملاک نخواهد بود.
وی بیانکرد: آنچه برای سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه نظارتی مهم است دریافت نتایج مصوبات و برخورداری از برنامه عملیاتی در جهت کاهش آلودگی هوا است.
ترابی افزود: اینکه صنایع در نشستهای مختلف اعلام کنند قرار است اقداماتی انجام شود و نتیجه آن مشخص نباشد را نمیتوان جواب مناسبی برای مردم دانست.
وی خطاب به شرکت نیشکر و توسعه صنایع وابسته، گفت: براساس مصوبه، شرکت نیشکر موظف است طی سه ماه برنامه عملیاتی افزایش سهم برداشت سبز نیشکر را تهیه و به تایید سازمانحفاظت محیط زیست برساند و این برنامه باید قابل پایش باشد.
لازم به ذکر است، معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور صبح امروز شنبه در دومین سفر خود به خوزستان از طریق فرودگاه بینالمللی شهید سلیمانی اهواز وارد استان شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این سفر به نمایندگی از دولت چهاردهم در مراسم افتتاح یکهزار و ۶۷۹ طرح و آغاز عملیات ساخت ۲۴ طرح به مناسبت دهه فجر شرکت میکند.
بازدید از اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان و همچنین محل احداث فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر از دیگر برنامههای سفر انصاری به خوزستان است.