خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از مشکلات صنعت سیمان در فارس ؛

برخوردهای سلیقه‌ای وتصمیمات آنی تولید کنندگان را دچار مشکل کرده است/ حتی در بورس هم آزاد نیستیم

برخوردهای سلیقه‌ای وتصمیمات آنی تولید کنندگان را دچار مشکل کرده است/ حتی در بورس هم آزاد نیستیم
کد خبر : ۱۳۱۰۲۴۲

صنعت سیمان در ایران در سال‌های اخیر به یکی از صنایع پرچالش تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار  ایلنا، کاهش مصرف داخلی ناشی از کاهش بودجه پروژه‌‌های عمرانی و افزایش ظرفیت تولید داخلی به دلیل شروع بهره‌‌برداری از طرح‌های تولیدی بدون توجه به شرایط اقتصادی کشور منجر به برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا شده است.

از سوی دیگر مسئله قیمت کماکان در صنعت سیمان حرف اول و آخر را می‌زند؛ سیمانی که تولید آن هزینه سوخت زیادی نیاز دارد و این تازه غیر از تمام هزینه‌های دیگر مانند حمل مواد اولیه، افزودنی‌ها، دستمزد و... است، با قیمت پایین تری در بازار فروخته می شود.

حتی ورود سیمان به بورس کالا هم نتوانست باعث آزاد‌سازی قیمت شود؛ چرا که عرضه‌ها در بورس فراتر از نیاز موجود است و همین امر قیمت‌ها را پایین نگه می‌دارد. به این مسئله قطعی انرژی های اولیه و جایگزینی سوخت مازوت با قیمت و هزینه حمل بالا را باید اضافه کرد.

مدیرعامل کارخانه سیمان خاکستری نی‌ریز با انتقاد از عدم ثبات تعرفه سیمان گلایه می‌کند و می‌گوید: تصمیمات آنی و برخوردهای سلیقه‌ای مسئولان امر باعث می‌شود که دچار مشکل شویم از سوی دیگر افزایش تعرفه‌ها بدون اعلام به تولیدکننده تأثیر بد می گذارد.

حبیب الله شریفی  با بیان اینکه دولت آن چیزی که دست خودش است را برای تولیدکننده ثابت نگه دارد، می افزاید: اگر می خواهید قیمت ها را بالا ببرید اعلام کنید تا تولیدکننده بداند چگونه هزینه ها را مشخص کند چون قرارداد صادرات میان مدت است.

برخوردهای سلیقه‌ای وتصمیمات آنی تولید کنندگان را دچار مشکل کرده است/ حتی در بورس هم آزاد نیستیم

وی یادآور می شود: این مسائل روی صادرات و قیمت وصادرات و اعتبار آنها تأثیر می گذارد؛ برخورد سلیقه ای و شخصی و غیرقانونی برخی مسئولان در بحث صادرات در بنادر خسارت به تولیدکننده می زند.

شریفی  با بیان اینکه قرارداد صادرات یک قرارداد لحظه ای نیست و یک قرارداد میان مدت است ، ادامه می دهد: وقتی یک قرارداد میان مدت بسته می شود نرخ معلوم شده و براساس آن هزینه ها حساب ، قرارداد بسته و پیش پرداخت گرفته می شود.

مدیرعامل کارخانه سیمان خاکستری نی ریز با تاکید براینکه اگر به این دستورالعمل ها  پایبند نباشیم در دادگاه های بین المللی باید پاسخگو باشیم ، می گوید: در هنگام تولید قیمت گاز ، برق، کرایه و تعرفه دولتی هزینه ها بالا می رود .

در بورس هم آزاد نیستیم

شریفی با بیان اینکه سال گذشته یا اوایل امسال سازمان بورس وقتی دید قیمت به صورت غیرمنتظره نسبت به پایه بالا رفت، تمام معاملات سیمان آن روز را باطل اعلام کرد، خاطرنشان می کند: این یعنی در بورس هم آزاد نیستیم؛ سیمان از ابتدای انقلاب تا امروز تعزیزاتی بوده است و هیچوقت فروش آزاد نداشته‌ایم .

وی می افزاید: قیمت ها تحت نظارت سازمان مصرف کننده است و پایه قیمتی ما  را وزارت صنعت معدن اعلام می کند که گاهی نوسان دارد .

تصمیم گیرندگان کلان از تبعات خبر ندارند

شریفی با بیان اینکه  مشکل ما این است که مسئولان  تصمیمات کلان می گیرند اما تبعات آن را نمی دانند، عنوان می کند: برخی مسئولان مخصوصا  کسانی که در استان فارس تازه کار هستند و درک مناسبی از تولید ندارند و حرفی می زنند که آخرین نفر پیش او زده است.

صادرات در سیستم عرضه و تقاضای بین‌المللی جایگاهی ندارد

مدیرعامل کارخانه سیمان خاکستر نی ریز  بیان می کند: خوشبختانه به سمتی می رویم که مشکلاتی به دلیل کمبود منابع نداریم و 19 درصد سهم بازار فارس را کارخانه سیمان خاکستری نی ریز تأمین می کند که هیچ کارخانه ای در فارس بیشتر از این نیست.

وی با اشاره به اینکه حدود 15 درصد تولیدات کارخانه را صادر می کنیم، ادامه می دهد: به دلیل اینکه در شرایط تحریم هستیم ؛ صادرات در سیستم عرضه و تقاضای بین المللی جایگاهی ندارد.

شریفی معتقد است در تولید یکی از مهم‌ترین فاکتورها ثبات پارامترهای تأثیرگذاراست و عنوان می‌کند: بر اساس هزینه هایی که داریم فرض کنید هر تن تولید هزینه‌اش چقدر می‌شود هزینه‌های مهم و تأثیرگذار  مانند برق و  گاز و مازوت  یا تعرفه‌های صادراتی و هزینه های حمل و نقل و... دست دولت است که خب طبیعی است همه اینها بر روی تولید اثر می گذارد.

برخوردهای سلیقه‌ای وتصمیمات آنی تولید کنندگان را دچار مشکل کرده است/ حتی در بورس هم آزاد نیستیم

عرصه دانش بنیان ارزش اقتصادی دارد

شریفی در خصوص استفاده از تولیدات دانش بنیان و اینکه امسال تلاش شده تا  به نحوی شرایط بهره برداری مستقر شود و عملیات اجرایی آن هم شروع شده است، گفت: برای تولید سیمان های خاص و بهینه سازی مصرف انرژی از متخصصان مشاوره گرفته ایم.

او می گوید: در زمینه انرژی و هزینه‌های نگهداری و نیروی انسانی هم  سعی کردیم  علمی‌تر ورود کرده و از ظرفیت دانش بنیان‌ها استفاده می کنیم.

اشتغال 2 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم

مدیرعامل کارخانه سیمان خاکستر نی ریز می گوید: این کارخانه مستقیم و غیرمستقیم و با همه مشکلاتی که دارد  تقریبا حداقل 2 هزار و 500 شغل ایجاد می کند . این در حالی است که  قبل از سیمان خاکستری نی ریز تعدادی کارخانه فعالیت خود را  با 10 برابر سرمایه اولیه ما شروع  کردند اما هنوز به تولید نرسیده اند .

او با بیان اینکه تمام ماشین آلات کارخانه  برند روز دنیا است و بسیار کمتر از کف آلایندگی هستیم، می افزاید: تکنولوژی بسیار پیشرفته در ماشین آلات و راه اندازی کارخانه وجود دارد  بنابراین انتظار داریم که دولت توجه بیشتری به حل مشکلات تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بخش خصوصی نشان دهد.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز