خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از انتخابات شورایاری‌‌ها؛

برگزاری انتخابات شورایاری‌ در ۳۵۲ محله/مناطق ۴، ۵ و ۱۵ در صدر مشارکت

برگزاری انتخابات شورایاری‌ در ۳۵۲ محله/مناطق ۴، ۵ و ۱۵ در صدر مشارکت
کد خبر : ۷۹۰۵۵۲

پنجمین دوره انتخابات شورایاری محلات شهر تهران امروز (جمعه ۴ مرداد ماه) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، پنجمین دوره انتخابات شورایاری محلات شهر تهران در ۳۵۲ محله پایتخت و ۱۷۰۴ شعبه اخذ رای صبح امروز رسما آغاز شد.

پایان انتخابات شورایاری با مشارکت نیم میلیونی شهروندان

حجت نظری (عضو شورای شهر تهران) که در ستاد اجرایی انتخابات شورایاری ها حضور یافته بود، با اعلام حضور بیش از 500 هزار نفر در این انتخابات گفت: با فرا رسیدن ساعت 20 فرآیند اخذ آرا در پنجمین دوره انتخابات شورایاری شهر تهران با مشارکت بیش از 500 هزار نفر از مردم تهران به پایان رسید و تنها از افراد داخل شعب، رای گیری انجام خواهد شد.

انتخابات تا ساعت ۲۰ تمدید شد

غلامرضا محمدی (رییس کمیته اطلاع رسانی انتخابات شورایاری ها) با اعلام خبر تمدید زمان انتخابات تا ساعت 20 گفت: با توجه به استقبال شهروندان، جوادی یگانه به عنوان ریس هیات اجرایی از آقای مسجد جامعی درخواست تمدید انتخابات را ارائه دادند.

وی افزود: براساس قانون این آخرین تمدید است و پس از ساعت 20 دیگر تمدید نخواهد شد.

محمدی گفت: درب شعب راس ساعت 20 بسته می شود و مسئولین موظف هستند تا آخرین فردی که در شعبه حضور دارد رای گیری را انجام دهند.

تمدید انتخابات تا ساعت ۱۸

غلامرضا محمدی (رییس کمیته اطلاع رسانی انتخابات شو ایاری ها) از  تمدید انتخابات شورایاری ها خبر داد و گفت: با توجه به استقبال پرشور و مشارکت فابل قبول شهروندان تهرانی و با توجه به صف های رای دهندگان در حوزه های انتخابیه، با تایید ریاست هیات نظارت انتخابات به مدت دو ساعت  انتخابات تمدید شد.

شهردار تهران:
نتایج قطعی بعد از بررسی شکایات و بررسی‌های نهایی اعلام می‌شود

پیروز حناچی (شهردار تهران) در نشست خبری که در ستاد اجرایی انتخابات شورایاری‌ها برگزار شد، با بیان اینکه پنجمین دوره این انتخابات برای اولین بار به صورت مکانیزه برگزار می‌شود، گفت: این انتخابات بزرگترین مانور انتخابات الکترونیکی کشور است.

شهردار تهران با بیان اینکه بیش از حدود هفت هزار صندوق رای در کمتر از 1700 شعبه وجود دارد، گفت: رای‌گیری در حدود 350 محله در حال برگزاری است و امیدواریم نتایج این انتخابات تاثیر بسزایی در کیفیت زندگی مردم شهر داشته باشد.

شهردار تهران با اشاره به اینکه نتایج اولیه انتخابات 12 شب اعلام می‌شود، گفت: نتایج قطعی بعد از بررسی شکایات و بررسی‌های نهایی اعلام می‌گردد.

وی در ادامه به آمار مشارکت در برخی محلات تهران اشاره کرد و گفت: بیشترین مشارکت بر اساس آمار تا این لحظه در منطقه چهار در محله گلشن، در محله نعمت آباد منطقه 19 و محله شکوفه در منطقه 19، پارس غربی در منطقه چهار و محله خزانه تا این لحظه به ثبت رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 12 هزار نفر در این انتخابات شرکت کردند گفت: بیش از 20 درصد ثبت نام کنندگان بانوان بودند و 50 درصد دواطلبان را نیز زیر 40 ساله‌ها تشکیل می‌دهند.

حناچی در مورد وقوع تخلفات احتمالی گفت: به دلیل آنکه انتخابات به صورت مکانیزه برگزار می‌شود آرای باطله نداریم اما ممکن است تخلفاتی در مورد تبلیغات در خارج از حوزه‌ها وجود نداشته باشد.

معاون شهردار تهران:
مشارکت بالای مناطق ۴، ۵ و ۱۵ در انتخابات شورایاری‌ها

محمدرضا جوادی یگانه (معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران) در نشست خبری که در ستاد انتخاباتی پنجمین دوره شورایاری‌های شهر تهران برگزار شد با بیان اینکه وظیفه ما برگزاری انتخابات سالم و مشارکت در مردم در انتخابات است، گفت: مردم آزاد هستند در انتخابات مشارکت کنند یا نکنند.

وی افزود: از شب گذشته با همراهی شهردار تهران آخرین بررسی‌ها را با شهرداران مناطق انجام دادیم و از پنج صبح انتقال صندوق‌ها به محل برگزاری شعب آغاز شد.

او در ادامه با اشاره به تعداد شهروندانی که تا این لحظه در انتخابات شرکت کردند گفت: در 1631 شعبه رای جمع‌آوری می‌شود و تاکنون میزان مشارکت مردم 123 هزار و 392 نفر بوده است.

وی در ادامه افزود: تا این لحظه بیشترین مشارکت مردم در منطقه 4 با 11 هزار و 500 شرکت کننده بوده است و پس از آن منطقه 15 با 10 هزار و 100 نفر و منطقه پنج با 9937 رای در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. بیشترین آرا در مدرسه مالک اشتر با 173 رای ثبت شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه انتخابات فرصت خوبی است تا مردم تهران با رای‌دهی مکانیزه آشنا شوند، خاطرنشان کرد: انتخابات تا ساعت 4 بعد از ظهر ادامه می‌یابد و اگر مشارکت بیشتر باشد دو دوره دو ساعته نیز تمدید خواهد شد.

وی در ادامه افزود: در 350 منطقه حوزه انتخابیه انتخابات برگزار می‌شود و بیش از 12 هزار نفر کاندید در محلات رقابت می کنند.

وی در پایان گفت: برگزاری مکانیزه این انتخابات آزمونی است برای دولت، شورا و شهرداری و امیدواریم همت بلند همکاران در این نهاد به ثمر بنشیند.

 جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ:
انتخابات شورایاری در امنیت کامل در حال برگزاری است

سرهنگ جلیل موقوفه‌ای (جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره تامین امنیت در شعب اخذ رای در انتخابات شورایاری‌ها گفت: در ۳۵۲ محله حدود ۱۷۰۰ شعبه اخذ رای وجود دارد و پلیس در تمامی شعب اخذ رای نیز حضور دارد.

وی با بیان اینکه حضور پلیس در این شعبات اخذ رای برای برقراری نظم و امنیت پررنگ خواهد بود، ادامه داد: نیروهای پلیس راهور نیز در خیابان‌ها و معابری که ممکن است با مشکل ترافیک مواجه شوند نیز حضور دارد تا مشکل ترافیکی نیز برای شهروندان ایجاد نشود.

جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با بیان اینکه انتخابات از ساعت ۸ صبح در حال برگزاری است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر وضعیت کاملا عادی است و مشکل امنیتی خاصی نیز گزارش نشده است.

سرهنگ موقوفه‌ای از حضور نیروهای پلیس تا پایان زمان رای‌گیری و اعلام نتایج انتخابات در شعب اخذ رای خبر داد.

 شهردار تهران:
نتایج اولیه انتخابات شورایاری ساعت ۱۲ امشب اعلام می‌شود/ آرای باطله نداریم

 پیروز حناچی (شهردار تهران) پس از انداختن رای خود در صندوق با حضور در جمع خبرنگاران به برگزاری الکترونیک انتخابات شورایاری گفت: در تهران برای اولین بار است که انتخابات الکترونیک انجام می شود.این انتخابات بسیار پیچیده تر از انتخابات عادی است.

وی افزود: این یک تست دستگاه الکترونیک در سطح شهر تهران نیز هست که امیدواریم عملکرد موفقی داشته باشد. این کار که با همکاری همکاران و باقی دستگاه ها از جمله بسیج، آموزش و پروش و وزارت کشور انجام شده امر مهمی است و یک مانور تست انتخابات گسترده در سطح شهر تهران نیز است.

حناچی تاکید کرد با توجه به مکانیزه برگزار شدن انتخابات آرای باطله نداریم و درصد خطا کاهش می یابد.وی ادامه داد: اولین نتیجه انتخابات ساعت دوازده امشب اعلام می شود.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر شهردار نبودید نیز در این انتخابات شرکت می کردید؟ گفت:تاکنون در انتخابات شورایاری ها رای ندادم و این اولین بار است که در آن شرکت می کنم. به دلیل مشغله کاندیدا نیز نشده بودم.

 رییس ستاد شورایاری‌ها:
فعالیت شورایاری‌ها قانونی است

 احمد مسجدجامعی (رییس ستاد شورایاری‌های تهران) با حضور در مسجد فخریه محله منیریه رای خود را به صندوق انداخت.وی با اشاره به جمعیت چند میلیونی تهران و لزوم مشارکت بیشتر مردم در ادامه شهر گفت: تهران ۲۱ نماینده دارد مگر می شود یک شهر با بیش از ۹ میلیون نفر جمعیت را با این تعداد اداره کرد.

مسجدجامعی اظهار داشت: طبیعتا در برنامه ریزی و نظارت و ارزیابی نیاز به گروه هایی هست که چنین کاری را برای شهر تهران انجام دهند.شورایاری ها همین گروه ها هستند.

مسجد جامعی افزود: ۳۵۴ محله در سطح تهران موجود است. ۹ نفر عضو اصلی و ۴ نفر عضو علی البدل در هر محله انتخاب خواهند شد تا با مشارکت خود در فهم منطقه، برنامه ریزی و نظارت کمکی باشند تا مبنای فعالیت در سطح محله را ارتقا دهند.

وی در پایان تصریح کرد: فعالیت شورایاری ها یک ساختار قانونی دارد و در قالب مصوبات موجود می تواند در مدیریت محله و شهر نقش آفرین باشد.

سخنگوی شورای شهر تهران:
به دنبال تصویب قانون انتخابات شورایاری‌ هستیم

 علی اعطا (سخنگوی شورای شهر تهران) با حضور در مسجد فخریه محله منیریه از روند برگزاری پنجمین دوره انتنخابات شورایاری‌ها بازدید کرد.وی در ابتدا با اشاره به موانعی که برای برگزاری این انتخابات به وجود آمد، اظهار داشت: علی رغم موانع موجود توانستیم انتخابات پنجمین دوره شورایاری‌ها را در ۳۵۲ محله تهران برگزار کنیم.

سخنگوی شواری شهر تهران افزود: از طریق شورای عالی استان‌های به دنبال تصویب قانون انتخابات شورایاری‌ها هستیم و در این دوره نیز اصلاحاتی را در اساسنامه ایجاد کردیم تا شورایاری‌ها به حالت داوطلبانه خود برگردد.

وی با اشاره به اینکه در چند روز اخیر توجه مردم به انتخابات شورایاری ها بیشتر جلب شده است گفت:  خوشبختانه در روزهای اخیر نگرانی که درباره برگزاری انتخابات شورایاری وجود داشت رفع شد و شهروندان می‌توانند با حضوری پررنگ در انتخابات شرکت و نقش مهمی در مدیریت محله خود داشته باشند.

وی افزود: بررسی‌های نشان می‌دهد در ساعات اولیه شروع اخذ رای مردم پای صندوق‌ها حضور پیدا کرده‌اند و این نشان دهنده استقبال مردم از این انتخابات است.

اعطا در ادامه افزود: باید از صدا و سیما که با تبلیغات انتخابات شورایاری‌ها زمینه شرکت و حضور پررنگ مردم را فراهم کرد تشکر کنم.

سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر نقش مردم در مدیریت محله گفت: با حضور شورایاران مردم در محلات در مدیریت شهری دخالت می کنند و این یک نقش آفرینی موثر از سوی افراد جامعه  در مدیریت شهری در مقیاس محله است.

اعطا با ذکر این نکته که مدیریت شهری در گذشته در شورای شهر و شهرداری خلاصه می‌شد تصریح کرد: با انتخابات شورایاری‌ها می‌توان مدیریت شهری را از سطح محله‌های پایتخت آغاز کنیم تا بتوانیم مشکلات شهری را در مقیاس محله در مدیریت شهری مطرح و آن را برطرف کنیم.

سخنگوی شواری شهر تهران گفت: از طریق شورای عالی استان‌های به دنبال تصویب قانون انتخابات شورایاری‌ها هستیم و ما در این دوره اصلاحاتی را در اساسنامه ایجاد کردیم که شورایاری‌ها به حالت داوطلبانه خود برگردد.

هاشمی:
شهروندان در محله خود رای بدهند

محسن هاشمی (رییس شورای شهر تهران) که در محله خود کاشانک و در مسجد امام صادق(ع) رای خود را به صندوق انداخته بود،  در جمع خبرنگاران گفت: برای بار دوم رای می دهیم و چک می کنیم تا ببینیم چه اتفاقی می افتد که رای بار دوم با خطا مواجه شد. در حقیقت می خواستیم سیستم الکترونیک را چک کنیم.

هاشمی گفت: خوشحالم که امروز در کنار همکاران در انتخابات شرکت کردیم. از صبح زود در خدمت آقای فراهانی بودیم و به چند حوزه سر زدیم. 

وی افزود: در مسجد امام صادق (ع) حوزه کاشانک رای خود را به صندوق انداختم، چون توصیه می‌شود اهالی در محله خود رای دهند.

هاشمی در ادامه افزود: همه کارکنان حوزه در محل کار حاضر بودند، هویت افراد چک و کارت الکترال صادر و شخص می توانست به لیست موجود رای دهد.

رییس شورای شهر تهران در ادامه تصریح کرد: ساعت 8:10 دقیقه رای دادم و سپس به منطقه 10 به ستاد کل مناطق رفتیم و همه مسئولان منطقه در محل ستاد حضور دارند که اگر مشکلی پیش آمد رسیدگی کنند.

وی با اشاره به برگزاری آنلاین انتخابات گفت: مسئولان ستاد به صورت آنلاین می‌توانستند، ببینند چند نفر شرکت کرده بوند. نزدیک به 600 نفر تا آن لحظه رای داده بودند که 30 درصد زن و باقی مرد بودند.

هاشمی با تشکر از وزارت کشور، فرمانداری و شهرداری مناطق و همکاری خوبی داشتند، گفت: به مردم تهران تبریک می گویم که در وضعیتی که دشمنان می خواهند، تلاطم در کشور ایجاد کنند داشتن این انتخابات با این متانت می تواند نقش موثری در تقویت جایگاه کشور داشته باشد.

وی درباره تشریفاتی بودن این انتخابات نیز افزود: در قانون اساسی ساختار مشخص شده که از رهبری آغاز و به دولت و مجلس، شورای شهر، شهرداری و در نهایت به شورایاری ها ختم می شود.اگر این زنجیره تکمیل نشود چرخه ناقص است. اینکه می گویند تشریفاتی است و گله هایی می کنند در مورد شورا هم مطرح است و درباره شورایاری ها هم به همین منوال است.

او با بیان اینکه شورایاران باید بتوانند جایگاه خود را حاکم کنند و آن را جا بیندازند، گفت: فعالیت منتخبان بعد از صدور اعتبار نامه ها و در طی سه تا 4  هفته آینده آغاز می شود.

رییس شورای شهر تهران گفت: سعی بر این بود از نخبگان تشویق کنیم تا در این انتخابات شرکت کنند و از اصناف و متخصصان شهری نیز درخواست شرکت داشتیم. زمانی که از نخبگان دعوت می کنیم به این دلیل که تعداد آنها زیاد نیست، آمار داوطلبان کمتر است.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: یک تعارض منافع در آین نامه وجود داشت که امسال آن را برطرف کردیم و کسانی که رابطه استخدامی با شهرداری دارند منع شدند و به همین دلیل تعداد برخی از کاندیدها کم شد.

وی در این باره که برخی این انتخابات را غیرقانونی فرض می کردند، اظهار داشت: برخی می گفتند این انتخابات مصوبه قانونی مجلس را می خواهد اما در چهار دوره برگزار و تبدیل به یک رویه شد. و رویه برگزاری طی دوره های گذشته به همین منوال برگزار شد.این مسوولیت شورای شهر تهران نیست که قانون را بنویسد،یا شورای عالی استان ها باید این کار را انجام دهد و یا دولت باید آنرا در قالب قانون درآورد.

برگزاری انتخابات شورایاری‌ها در ۳۵۲ محله

شهروندان تهرانی می‌توانند برای آگاهی از فهرست شعب اخذ رای به سایت شهرداری تهران (http://shahrnevesht.tehran.ir) مراجعه کنند.

تمامی متولدین ۴ مرداد ۱۳۸۰ به قبل (۱۸سال تمام) می توانند در انتخابات شرکت کنند. رای گیری تا ساعت 4 بعد از ظهر ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز امکان دو دوره تمدید دو ساعته (تا ساعت ۸ شب) برای آن در نظر گرفته شده است.

افراد باید به ۹ نفر از کاندیداها، از طریق صندوق های الکترونیک موجود در شعب رای دهند و تنها داشتن کارت ملی برای احراز هویت در پای صندوق های رای کافی است.

براساس اظهارات رئیس کمیته اطلاع رسانی انتخابات شورایاری ها، نتایج اولیه شمارش آرا دو ساعت پس از اتمام رای گیری اعلام و نتیجه قطعی نیز از سوی هیات نظارت پس از بررسی نهایی اعلام می شود.

به گفته رییس کمیته امنیت و انتظامات پنجمین دوره انتخابات انجمن‌های شورایاری، بیش از ۵ هزار نیروی انتظامی، امنیت این انتخابات را تعیین می کنند و برای هر شعبه دو نیروی انتظامی در نظر گرفته شده است.

شهردار تهران نیز اعلام کرده است، ۶ هزار نیروی شهرداری تهران در سطح شعب رای گیری حضور دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز