استاندار تهران:
زمینههای همکاری دوجانبه تهران و واسط با کارشناسی دو جانبه بررسی و تدوین شود

استاندار تهران با اشاره به اینکه «واسط» جایگاه ویژهای در مبادلات اقتصادی با ایران دارد، گفت: زمینههای همکاری دوجانبه استان تهران و «واسط» با کارشناسی دو جانبه بررسی و تدوین شود.
به گزارش ایلنا، محمدصادق معتمدیان، در دیدار با «محمد جمیل المیاحی» استاندار واسط عراق، که در استاتداری تهران انجام شد، اظهار کرد: استان واسط یکی از استانهای مستعد عراق است که در حوزه اربعین، بهعنوان یکی از دروازههای بینالمللی زیارتی محسوب میشود.
وی گفت: استان واسط با داشتن یکی از مهمترین مرزهای تردد زائران اربعین و موقعیت راهبردی در مسیر ترانزیتی عراق، سوریه، اردن و کشورهای حوزه مدیترانه، اهمیت ویژهای در توسعه کریدورهای ارتباطی جمهوری اسلامی ایران دارد، اتصال ریلی مهران-کربلا که از اولویتهای همکاری ماست، میتواند مسیر تردد زائران را تسهیل کرده و همچنین امکان حملونقل مستقیم کالا از ایران به عراق و حتی از آنجا به کشورهای غرب آسیا را فراهم کند.
استاندار تهران با اشاره به تجربه همکاری با استانداران کوت و واسط در مسئولیتهای گذشته گفت: خوشبختانه امروز، مرز واسط به پرترددترین مرز جمهوری اسلامی ایران تبدیل و این استان به دلیل داشتن مرز مشترک مهم با ایران، جایگاه ویژهای در مبادلات دوجانبه دارد.
معتمدیان از آمادگی کامل استان تهران برای همکاری در زمینههای مختلف به ویژه در حوزه توسعه زیرساختها، تجارت، گردشگری و خدمات زیارتی خبر داد و افزود: تجارت میان دو کشور ایران و عراق علاوه بر منافع متقابل، از بعد امنیتی، اقتصادی و مذهبی نیز دارای اهمیت ویژه است.
مقام عالی دولت در استان تهران با اشاره به حجم بالای عبور زائران اربعین از مسیر واسط بیان کرد: زیرساختهای حمل و نقل، به ویژه اتصال ریلی، باربری و مسافری، نیازمند تقویت و رسیدگی است، مسیر ریلی مستقیم میتواند تحولی اساسی در جابهجایی زائران و توسعه تبادلات اقتصادی رقم بزند.
استاندار تهران خادمی امام حسین (ع) را افتخاری با ارزش دانست و گفت: این مسئولیت سنگین، انگیزه مضاعفی برای خدمت در این مسیر است.
معتمدیان اظهار کرد: استان تهران به دلیل پایتخت بودن، ویژگیهای منحصر به فردی دارد، چنانکه بیشترین واحدهای اقتصادی و بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه در این استان قرار گرفته و افزون بر این، بیش از ۵۰ درصد از واحدهای دانشبنیان جمهوری اسلامی ایران نیز در تهران مستقر میباشند.
وی گفت: با توجه به تمرکز ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور در پایتخت، این ظرفیت میتواند در خدمت گسترش صادرات به عراق و راهاندازی پروژههای مشترک اقتصادی قرار گیرد.
استاندار تهران به تردد روزانه سه میلیون نفر جمعیت شناور برای دریافت خدمات اداری، بهداشتی، درمانی و دانشگاهی به شهر تهران اشاره کرد و گفت: رویکرد دولت چهاردهم بر تمرکززدایی از پایتخت و تفویض اختیار به استانداران است.
مقام عالی دولت در استان تهران افزود: استان تهران با داشتن ۴۷ شهر و ۱۶ شهرستان و پذیرش مهاجران خارجی، در بسیاری از زمینهها از جمله توسعه نهضت گلخانهای، استقرار سیستمهای نوین آبیاری، و فعالیت گسترده شرکتهای دانشبنیان پیشرو است.
استاندارتهران استقرار بزرگترین پارک علم و فناوری خاورمیانه در پردیس را از ظرفیتهای مهم پایتخت دانست و گفت: این پارک ظرفیتهای بزرگی در حوزه صنعت، کشاورزی و فناوری ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه مدیریت شهری، توسعه فضای سبز، خدمات زیارتی، و تقویت امنیت شهری نیز آمادگی همکاری کامل با استان واسط وجود دارد و زمینههای همکاری میبایست با حضور کارشناسان دو طرف به صورت تخصصی بررسی و تدوین شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری تهران، بر اساس این گزارش در این نشست از، سوی استاندار واسط بر ضرورت همکاریهای دوجانبه میان تهران و واسط تاکیداتی صورت گرفت.