خبرگزاری کار ایران

نائب رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

«دستفروشان کتاب خیابان انقلاب» به درخواست مغازه‌های کتابفروشی جمع‌آوری می‌شوند/ نظارت بر محتوای کتاب‌ها/ اختصاص زمینی در اطراف دانشگاه تهران برای دستفروش‌ها

«دستفروشان کتاب خیابان انقلاب» به درخواست مغازه‌های کتابفروشی جمع‌آوری می‌شوند/ نظارت بر محتوای کتاب‌ها/ اختصاص زمینی در اطراف دانشگاه تهران برای دستفروش‌ها
کد خبر : ۱۶۲۸۵۲۱

نائب رئیس شورای شهر تهران درباره جمع‌آوری دستفروشان کتاب خیابان انقلاب گفت: کسانی که مغازه کتاب‌فروشی دارند، شکایت و اعتراض می‌کنند و می‌گویند ما کار فرهنگی می‌کنیم، اگر بنا به این وضع باشد بهتر است ما نیز مغازه‌مان را بفروشیم و کنار خیابان بساط کنیم.

«پرویز سروری» نائب رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ممانعت از فعالیت دستفروشان خیابان انقلاب اظهار داشت: نه تنها این کتابفروشی‌ها، بلکه در کنار تئاتر شهر، امامزاده حسن و... نیز دستفروشانی مشغول به کار هستند. اعتراضات زیادی وجود دارد و ما باید به این اعتراضات جواب دهیم. مثلاً کسی که مغازه کتاب‌فروشی دارد می‌گوید من هزینه مالیات و اجاره و حقوق نیروی انسانی را می‌دهم، طبیعی است که کتاب در مغازه من گران‌تر فروخته می‌شود. یک نفر اینجا آمده که نه مالیات می‌پردازد و نه هزینه‌ای بابت آب و برق و گاز و اجاره می‌دهد، تنها یک پتو پهن کرده و تعداد زیادی کتاب روی آن انداخته است و تمام مشتری‌های مرا جذب می‌کند. این‌ها شکایت و اعتراض می‌کنند و می‌گویند ما کار فرهنگی می‌کنیم، اگر بنا به این وضع باشد بهتر است، ما نیز مغازه‌مان را بفروشیم و کنار خیابان بساط کنیم.

سروری ادامه داد: الان در موضوع ساماندهی، بحث این است که به دستفروشان هم کمک شود، به همین دلیل، در حال پیدا کردن مکانی در همان اطراف هستند که دستفروشان را در آن مستقر کنند، امکاناتی برایشان فراهم شود و ساماندهی صورت بگیرد که ما هم بتوانیم جوابی به مردم بدهیم. به‌هرحال مغازه‌داران این نقطه هم می‌گویند ما به دولت عوارض و مالیات می‌دهیم تا دولت نیز برای ما امکاناتی را فراهم کند، نه تنها امکاناتی فراهم نشده، بلکه عده‌ای بدون هیچ‌کدام از این پرداختی‌ها، به‌راحتی تمام مشتریان ما را جذب می‌کنند و هیچ کنترلی هم نمی‌توان بر آنان اعمال کرد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: از این گذشته، قسمت عمده‌ای از پیاده‌رو به اشغال دستفروشان درآمده و تردد مردم با مشکل مواجه شده است. برای اینکه نه سیخ بسوزد و نه کباب، با دانشگاه تهران و مجموعه‌های مختلف، بحث شده که مکان مناسبی را با زیرساخت‌هایی، برای استقرار آنان فراهم کنند.

سروری خاطرنشان کرد: این دستفروشان، نه از کسی اجازه‌ای می‌گیرند و نه با کسی هماهنگی به عمل می‌آورند، تعدادی کتاب دست دوم با قیمت‌های نازل می‌خرند و بساط پهن می‌کنند. اگر روزی تعداد آن‌ها چندبرابر شود و مثلاً از ۱۰۰ دستفروش به ۳۰۰ دستفروش برسد، ما چه جوابی می‌توانیم بدهیم؟ هیچ.

وی افزود: به خاطر همین بنا داریم بازارچه‌ای برای آنان ایجاد کنیم؛ مانند همان کاری که در مورد بازارچه اطراف تئاتر شهر کردیم، به خاطر دارید که چه وضعی در آنجا برقرار بود. مردم واقعاً گلایه‌مند بودند. اکنون بازارچه‌ای در آنجا برپا شده و این عزیزان را در آن فعال کرده‌اند. هم برای آنان امکانی فراهم شده که در سرما و گرما مکانی را داشته باشند و هم این امکان ایجاد شده که بر اساس ظرفیت‌های قانونی بر این مشاغل نظارت شود و هم شهر از این وضعیت لجام‌گسیخته خارج گردد.

سروری تصریح کرد: هرقدر وضعیت اقتصادی سخت‌تر شود، ظرفیت‌های دستفروشی افزایش می‌یابد. هرکس می‌تواند تصمیم بگیرد که فردا بساطی گوشه خیابان پهن کند، اگر تمام شهر، بساط دستفروشی شد چه باید بکنیم؟

وی تصریح کرد: سیاست کلی شورای شهر و مدیریت شهری این است که اولاً مشکل دستفروشان را هم باید در نظر گرفت و نباید تصمیمی یک‌طرفه اتخاذ کرد؛ باید جایی در نظر گرفت و آنان را با احترام در آن مستقر کرد، تا تبلیغاتی هم برایشان انجام بگیرد و همه بدانند بازارچه‌ای برای کتاب‌های دست دوم و موضوعات این‌چنینی هست که می‌توانند به آن مراجعه کنند و در فضای مناسبی، کتاب مورد نظرشان را بیابند و بخرند. با دانشگاه هماهنگ شده است تا زمین مناسبی اطراف دانشگاه تهران برای این کار در نظر گرفته شود و الان منتظر فراهم شدن آن زمین هستند و امیدواریم با به نتیجه رسیدن آن، این وضع ساماندهی گردد.

سروری در پاسخ به این سؤال که آیا دستفروشان باید هزینه‌ای برای استقرار در آن مکان بپردازند؟ گفت: این هزینه قابل قیاس با هزینه‌های یک مغازه نیست. مبلغ بسیار محدودی است و بیشتر هزینه امکاناتی است که برایشان فراهم می‌گردد. به احتمال قوی الآن در این کتابفروشی‌ها ابتدا به ساکن، این موضوع مطرح نباشد. ولی به طور طبیعی این‌ها باید در درگاه مجوزها ثبت نام کنند، مجوز کسب‌وکار بگیرند و بعد از آن با اتحادیه‌های صنفی موجود، ساماندهی انجام بگیرد.

وی این پرسش را که آیا این ساماندهی به این معنا است که نظارت بر محتوای کتاب‌های ارائه شده بیشتر خواهد شد؟ این‌گونه پاسخ داد: بله؛ همین که مجوز قانونی می‌گیرند، به طور طبیعی باید در چارچوب قانون عمل کنند. اما نظارت بر این موضوع با شهرداری نیست و وزارت ارشاد آن را اعمال خواهد کرد. شهرداری فقط به ساماندهی وضعیت موجود می‌پردازد، اما نظارت بر انجام برنامه طبق ضوابط قانونی بر عهده وزارت ارشاد است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز