خبرگزاری کار ایران

اولین دانشجویان مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و صنعت فارغ‌التحصیل شدند

اولین دانشجویان مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و صنعت فارغ‌التحصیل شدند
کد خبر : ۱۵۶۹۱۱۷

اولین جشن دانش آموختگی و فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در کارخانه ایفاسرام در اردکان با حضور طهرانچی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، اولین جشن دانش آموختگی و فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در کارخانه ایفاسرام در اردکان با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. 

طهرانچی در این مراسم با بیان اینکه امروز برای من روز ویژه‌ای است، زیرا در یک جشن فارغ‌التحصیلی خاص شرکت کرده‌ام، اظهار کرد: ما امروز با ناکارآمدی آموزش عالی در تربیت افراد حرفه‌ای در رشته‌های فنی و مهندسی مواجه هستیم. ایران در برهه‌ای رتبه چهارم دنیا را در تربیت دانشجویان علوم مهندسی دارا بود، اما به یک‌باره با بحران کاهش جهت‌گیری داوطلبان به سمت رشته‌های مهندسی در کنکور مواجه شد، از سویی دیگر ۶۱۰ هزار نفر بیش از ۳ سال از عمر خود را صرف می‌کنند و درس می‌خوانند تا به کنکوری برسند که ۱۰ هزار نفر پزشک از آن خارج می‌شود، این داوطلبان کسانی هستند که فکر می‌کنند تنها راه موفقیت آن‌ها عنوان پزشک است. افرادی که معمولاً با سرخوردگی مواجه می‌شوند. 

وی با اشاره به اینکه نظام پایه و عرصه در آموزش علوم پزشکی موفقیت‌آمیز بوده است، گفت: امروز اگر بیمار شویم، خود را به راحتی به دست پزشک می‌سپاریم، اما حاضر نیستیم کارخانه و کارگاه خود را به دست فارغ‌التحصیلان مهندسی بدهیم، زیرا آن‌ها در محیط عرصه، آموزش واقعی ندیده‌اند، نظام پایه و عرصه می‌تواند علوم و مهندسی را در ایران اجرا کند. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: پیش از سال ۲۰۰۰ شرکت‌ها ۷۵ درصد سرمایه خود را ماشین آلات می‌دانستند و تنها ۲۵ درصد از سرمایه آن‌ها دانش فنی شناخته می‌شد، اما بعد از سال ۲۰۰۰.۷۵ درصد سرمایه شرکت‌ها دانش و ۲۵ درصد آن تجهیزات شناخته می‌شود. سرمایه گوگل امروز ۱۵۰۰ نفری است که دنیا را با فکر خود گرفته‌اند. موفقیت شرکت‌های بزرگ در فکر آن‌هاست، سامسونگ روزی ۲۰ پتنت ثبت می‌کند. 

 طهرانچی ادامه داد: امروز کسی ماندگار می‌شود که فکر جدیدتری داشته باشد، دانشگاه و صنعت مانند فارسی و انگلیسی دو زبان مختلف دارند، ارتباط دانشگاه و صنعت بدون فراگیری هر دوی این زبانها ممکن نیست، زمانی که دانشگاهی‌ها در صنعت حاضر شوند، می‌توان به این ارتباط امیدوار بود. تا زمانی که استاد دانشگاه، استاد عرصه نشود، اتفاقی نخواهد افتاد، رشته‌های پزشکی به آن جهت موفق شدند که دانشجویان آن فقط دو سال از تحصیل خود را در کلاس تئوری صرف می‌گذرانند و باقی آن را در محیط عرصه یعنی بیمارستان سپری می‌کنند. 

به گفته وی به شرطی که دانشگاهی‌ها در صنعت حاضر شوند و بتوانند به زبان صنعت حرف بزنند، می‌توان قدم‌های بزرگ برداشت. به این شکل دانشجویان دیگر فکر نمی‌کنند که با صنعت بیگانه‌اند. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه رشته‌های مهندسی کشور در لبه پرتگاه قرار دارد، تصریح کرد: این مسیر تنها با تغییر نگاه ما اصلاح می‌شود، قبلاً گفته‌ام که اگر با همین فرمان پیش برویم، باید از خارج از کشور مهندس بیاوریم، ما باید نگاه خود را اصلاح کنیم. حافظ تو خود حجابِ خودی از میان برخیز. 

وی ادامه داد: دانشگاه امروز کلاسی را تشکیل داده است که دیگر در آن دانشجوها سوالات واقعی صنعت را دارند، این دانشجو از آموزش لذت می‌برد. دانشگاه می‌تواند با این روش از صنعت حمایت کند. 

طهرانچی عنوان کرد: من به عنوان کسی که دغدغه آموزش عالی و دغدغه تعلیم و تربیت را دارم، از صنعت‌گرانی که می‌دانند چه می‌کنند و می‌خواهند طرح نویی داشته باشند تا ماندگار شوند، تشکر می‌کنم. 

وی افزود: ما بدون همراهی صنعت موفق به انجام این کار بزرگ نمی‌شدیم، کار بزرگی که ماحصل آن نگاهی نو در آموزش عالی ایران است. نگاهی که دانشگاه در آن در صنعت حضور پیدا می‌کند. در این نگاه سوال صنعت سوال دانشگاه شده است، غرب پیشرفت کرد، زیرا سوال دانشگاه، سوال توسعه شده بود. 

طهرانچی تشریح کرد: امروز دانشگاه زیست بوم جامع‌تری دارد، دانشگاه دیگر صرفاً کلاس نیست، دانشگاه مسأله محور است، امروزعدم مسأله محوری یکی از عیوب آموزش عالی در ایران است. امروز کاری را آغاز کردیم که آیندگانی خواهند آمد و قضاوت خواهند کرد که این کار نسخه‌ای شفابخش بوده است. 

لازم به ذکر است در حاشیه این مراسم دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در کارخانه ایفاسرام با حضور طهرانچی افتتاح شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز