خبرگزاری کار ایران

ابوالقاسمی در گفت‌وگو با ایلنا:

تداوم شناسایی و پایش جانبازان شیمیایی توسط دانشگاه بقیه الله/ استفاده از روانشناسان برای کاهش آلام و ترومای روانی مجروحان لبنانی

تداوم شناسایی و پایش جانبازان شیمیایی توسط دانشگاه بقیه الله/ استفاده از روانشناسان برای کاهش آلام و ترومای روانی مجروحان لبنانی
کد خبر : ۱۵۵۹۱۳۹

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله از تداوم شناسایی و پایش جانبازان شیمیایی توسط این دانشگاه خبر داد.

«حسن ابوالقاسمی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره همکاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بنیاد شهید در راستای شناسایی و پایش جانبازان شیمیایی گفت: برای شناسایی جانبازان شیمایی مجموعه‌ای داریم که پزشکان متخصص را به شهرستان‌ها می‌فرستد و افرادی را که ادعا می‌کنند، شیمیایی شده‌اند، مورد بررسی قرار می‌دهند. در واقع به عنوان کمیسیون هم در ابعاد شیمیایی و هم در سایر ابعاد جنگی به آن‌ها رسیدگی می‌کند. این کمیسیون در دانشگاه بقیه الله فعال است و کار خود را انجام می‌دهد. متخصصان ما نیز همه در خدمت این کمیسیون هستند. 

وی با اشاره به همکاری بنیاد شهید با دانشگاه بقیه الله در راستای شناسایی جانبازان شیمیایی گفت: ما یک همکاری بسیار نزدیکی با بنیاد شهید داریم به این صورت که این ما هستیم که کمیسیون تشکیل می‌دهیم و سپس به بنیاد شهید معرفی می‌کنیم. در واقع احراز مجروحیت رزمنده‌ها با دانشگاه بقیه الله است و بر اساس این احراز مجروحیت بنیاد شهید خدمات ارائه می‌دهد و مسائل بیمه‌ای و سایر مسائل را پیگیری می‌کند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در پاسخ به این سوال که در زمینه شناسایی تروماهای روحی و روانی در حوادثی که رخ می‌دهد برای بازماندگان چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟ گفت: تروماهای روحی و روانی خیلی مهم هستند. در حوادثی که اتفاق می‌افتد یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت، تروماهای روحی و روانی هستند. به طور مثال در جریان کرونا بدین گونه بود، در همایش کرونا ما پنل‌های خیلی خاص برای مسائل روحی و روانی گذاشته بودیم. در مسائل روحی، سلامت معنوی را پیگیری می‌کنیم. کتاب‌های متعددی در این زمینه نوشته شده و همین طور آموزش‌های متعددی داده شده است. در مسئله روان نیز هم فرهنگستان علوم پزشکی و هم دانشگاه‌ها ورود پیدا کرده‌اند. 

ابوالقاسمی با اشاره به اهمیت بازسازی افراد در ترومای روحی و روانی تصریح کرد: بازسازی مردم در مسائلی که می‌تواند ترومای روحی و روانی ایجاد کند بسیار مهم است. این بازسازی نیازمند آموزش مقدماتی و تهیه پمفلت‌ها و متریال آموزشی است. در واقع باید یک مواد آموزشی را از قبل تهیه کرده باشیم و آن‌ها را به موقع به مردم برسانیم تا مورد استفاده قرار دهند. همچنین از صدا و سیما در این راستا استفاده کنیم. به طور مثال در صدا و سیما بخصوص شبکه سلامت بحث‌های بسیار خوبی در این زمینه داشته‌ایم. 

او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش آسیب‌های روحی مجروحان لبنانی بستری در بیمارستان بقیه‌الله گفت: در جریانات اخیر مربوط به مجروحان لبنانی، یک بخش مهمی که روی آن‌ها کار کردیم، مربوط به بحث‌های روانشناسی بود؛ یعنی متخصصان روانشناسی ما برای کاهش آلام و درد آن‌ها به خصوص تروماهای روانی که داشتند، کمک می‌کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز