در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
تصویب ۶۰ میلیارد تومان برای مقابله فرونشست در اصفهان
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از تصویب ۶۰ میلیارد تومان بودجه در ستاد ملی مدیریت بحران کشور برای شهر اصفهان و اجرای برنامههای مناسب با مقابله با فرونشست در این شهر خبر داد.
«حسین ظفری» سخنگوی مدیریت بحران کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات انجام شده توسط دستگاهها در خصوص فرونشست زمین گفت: طبیعتا چند دستگاه در حوزه فرونشست عملکرد مستقیم دارند از جمله مجموعه شهرداریها که در اولویت اول هستند، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی که این سه دستگاه اصلی به عنوان دستگاههای متولی و اصلی هستند. در بخش برداشت آب زیرزمینی و همچنین دستورالعملها و ضوابطی که باید در این زمینه مشخص شود. این سه دستگاه هر کدام برنامههایی را در نظر دارند تا متناسب با موضوع فرونشست اقداماتی را انجام دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهرداری تهران در این زمینه برنامههای خوبی را در نظر گرفته است و مناطق را دستهبندی کرده است در بعضی از مناطق متناسب با میزان فرونشست تدابیری را در نظر گرفته است، ضمن اینکه دو دستگاه سازمان نقشه برداری کشور و سازمان زمینشناسی نرخ فرو نشست در کشور را برای ما اندازه گیری میکنند و به ما و سایر دستگاههای متولی اطلاع میدهند. براساس اعلام این دو دستگاه مشخص میشود میزان فرونشست در کشور و نرخ فرونشست در مناطق مختلف چگونه است و به چه شکلی پیشرفت کرده است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: تا جایی که در جریان هستیم سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران مناطق را تقسیمبندی کرده و برای هر منطقه متناسب با جغرافیایی که دارد، برنامههای خوبی را در نظر گرفته است. همچنین شیب زمین و برداشت آب زیرزمینی که در آن وجود دارد، برنامههایی را در نظر گرفته است. همچنین در سایر کلانشهرها برنامهریزیهایی در این زمینه صورت گرفته است. امسال و سال گذشته در اصفهان به عنوان یکی از شهرهایی که میزان فرونشست در آنجا بیش از سایر شهرهای دیگر بود، برنامهریزی خوبی در آنجا در نظر گرفته شد و به عنوان پایلوت در کشور این شهر در نظر گرفته شده است.
ظفری با اشاره به اختصاص بودجه در خصوص موضوع فرونشست در اصفهان گفت: متناسب با این بودجه برنامههای عملیاتی و اجرایی در این شهر هم پیشنهاد داده شده است از جمله در اطراف شهر اصفهان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی در حال انجام است. البته در تهران کمی برنامهها دقیقتر از سایر شهرهای دیگر است و کار در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای شهر اصفهان در ستاد ملی مدیریت بحران بودجهای به مبلغ ۶۰ میلیارد تومان مصوب شده است که در شهر اصفهان به عنوان پایلوت این برنامه عملیاتی شود و بر اساس اون در سایر شهرهای کشور هم این برنامه تعمیم داده شود. ما امیدواریم که سازمان برنامه و بودجه هم متناسب با وضعیتی که در بودجه کشوراست این بودجه را تخصیص داده و کار را پیش ببریم.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه اعلام شده بود میزان خسارت حوادث طبیعی و غیرطبیعی در کشور ۵ میلیارد دلار برآورد شده است، انتظار شما از نمایندگان و دولت درخصوص بودجه سال ۱۴۰۴ چیست؟ گفت: طبیعتا وضعیت بودجهای به گونهای است که هر کدام از دستگاه از جمله سازمان مدیریت بحران تمایل به افزایش بودجه دارند و دوست دارند افزایش پیدا کند اما منابع کشور طبیعتا این اجازه را نمیدهد به هر حال منابع مالی ما محدود است و این محدودیتها باعث میشود که مبتنی بر اولویتهایمان اقدام کنیم.
ظفری درباره بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: درخصوص بودجه سال آینده رایزنیها و گفتگوها و مباحثی در حال انجام است طبیعتاً ما تمایل داریم که بودجه بیشتر شود، اما تصورم این است که مبتنی بر همین بودجه موجود که مقدورات کشور هم است ما باید برنامهها و اولویت بندیهامان را مشخص کنیم حتماً هم خواهشم از نمایندههای محترم مجلس این است که این موضوع مدیریت بحران را اولویت داده و طبیعتاً مبتنی بر خرد جمعی که در مجلس وجود دارد نسبت به حوزه مدیریت بحران هم توجه ویژهای داشته باشند.