زهرا بهروزآذر:
سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است/ بسیاری از زنان ایرانی در مراحل پیشرفته سرطان به پزشک مراجعه میکنند
بهروزآذر، در صفحه کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: متأسفانه آمارها تکاندهنده است! سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است. بسیاری از زنان ایرانی در مراحل پیشرفته سرطان پستان به پزشک مراجعه میکنند.
به گزارش ایلنا، زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در صفحه کاربری خود در شبکه ایکس نوشت:
۱. این هفته افتخار داشتیم میزبان نشستی مهم و پربار با هدف «بررسی موانع، مشکلات و احصای خرد جمعی برای آگاهیبخشی درباره سرطان پستان» با نمایندگان برجستهترین انجمنهای حوزه پیشگیری این بیماری به مناسبت ماه اکتبر، ماه جهانی آگاهیرسانی درباره سرطان پستان، باشیم.
۲. سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است و آگاهیرسانی میتواند نقش مهمی در تشخیص و درمان موفق آن داشته باشد. زنان ستون #خانواده هستند و سلامت آنها بر کل خانواده تأثیر میگذارد. درگیری یک #مادر با این بیماری میتواند فشارهای متعددی بر تمام اعضای خانواده وارد کند.
۳. متأسفانه آمارها تکاندهندهست! بسیاری از زنان ایرانی در مراحل پیشرفته #سرطان_پستان به پزشک مراجعه میکنند. تشخیص زودهنگام نه تنها جان بسیاری را نجات میدهد بلکه هزینههای درمان را هم کاهش میدهد. باید با هم آگاهیبخشی را جدی بگیریم. #تشخیص_زودهنگام #سلامتی.
۴. آگاهیبخشی درباره #سرطان_پستان به دختران جوان در پیشگیری از این بیماری اهمیت حیاتی دارد. با آموزش #دختران_نوجوان و #جوان در مدارس و دانشگاهها، میتوانیم نسل آگاهتری تربیت کنیم. نقش وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در این زمینه بسیار مهم است. #سلامت_زنان
۵. برخی از زنان روستایی و عشایر، بهخاطرعدم دسترسی به ابزارهای ارتباطی مانند اینترنت و تلویزیون، از اطلاعات حیاتی درباره #سرطان_پستان محروم میمانند. باید راههای نوآورانهای بیابیم تا این آگاهی به آنها برسد. هیچ زنی نباید از حق آگاهی و سلامت محروم بماند. #سلامت_برای_همه
۶. همسران و فرزندان، بهویژه دختران، با آگاهی، عشق و حمایت خود میتوانند سپری باشند برای سلامتی مادران و زنان عزیزمان. تشویق به مراقبت از خود و افزایش آگاهی برای انجام معاینات منظم یعنی اهمیت دادن به زندگی و آیندهشان و قدرشناسی از حضور نازنینشان.
۷. در این جلسه، از تابوهایی سخن گفته شد که آگاهیرسانی درباره پیشگیری از #سرطان_پستان و سایر سرطانهای زنان را دچار اختلال و کندی میکند. برای حل این مسأله و رفع این موانع و ترویج آگاهی، باید به یک راهحل و اجماع برسیم. هیچ موضوعی نباید مانع سلامتی و زندگی بهتر شود.
۸. یکی از نگرانیهای مهم مطرح شده توسط متخصصان در این نشست، مصرف سیگار و قلیان در میان زنان و دختران جوان بود. این مسأله جدی است و میتواند تهدیدی بزرگ برای سلامت زنان و شیوع انواع سرطان در جامعه باشد. #سلامت_زنان #بدون_دخانیات
۹. متخصصان هشدار دادند که مصرف دخانیات، بهویژه قلیان و سیگار، یکی از عوامل اصلی افزایش احتمال ابتلا به #سرطان_پستان است. این موضوع نباید نادیده گرفته شود. و رفع آن نیاز به یک همت جمعی دارد. #پیشگیری_سرطان #زندگی_سالم
۱۰. برای کاهش مصرف دخانیات با هدف پیشگیری از #سرطان_پستان، متخصصان پیشنهاد کردند که برای اولین گام هنرمندان زن و فعالان سینما و تلویزیون وارد میدان شوند. آنها باعدم استعمال دخانیات در برنامههای خود میتوانند سبک زندگی سالم را ترویج کنند و تغییر مثبتی ایجاد کنند. #سفیر_سلامتی
۱۱. خبر مهم این نشست تشکیل کارگروه پیشگیری از #سرطان_پستان با حضور فعالان مدنی بود. این کارگروه میتواند فاصله بین مردم، نهادهای مدنی و دولت را کاهش دهد و از ظرفیتهای موجود بهترین استفاده را کند.
۱۲. نهادهای مردمنهاد با شناخت عمیق از نیازهای مردم، حلقه مفقوده بین دولت و جامعه هستند. این نهادها میتوانند با مشارکت مردم، راهکارهای نوآورانهای برای حل مشکلات ارائه دهند. #نهادهای_مردم_نهاد #نوآوری_اجتماعی #مشارکت_مردمی
۱۳. ما خود را متعهد میدانیم که با همکاری انجمنهای تخصصی، آگاهی عمومی درباره #سرطان_پستان را افزایش دهیم، از غربالگری و تشخیص زودهنگام حمایت کنیم، و به سمت جامعهای سالمتر حرکت کنیم. سلامت زنان، سلامت جامعه است.
۱۴. اگر شما هم به ضرورت پیشگیری از #سرطان_پستان در زنان خانواده خود واقفید، آگاهی خود رادرباره این بیماری افزایش دهید و با دیگران به اشتراک بگذارید. هر گام و هر گفتگوی شما میتواند در نجات جانها و ساختن آیندهای سالمتر #برای_ایران نقشآفرین و موثر باشد.