رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد:
تشدید فعالیت ۱۰۴ بازرس و ناظر بهداشتی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در مشهد
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از حضور و فعالیت ۱۰۴ بازرس و ناظر سلامت محیط این دانشگاه در مأموریت ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، محمد باباخانی، اظهار کرد: دستورالعمل ویژه ماههای محرم و صفر در خصوص نظارت از هیأت مذهبی، محلهای تهیه، طبخ و توزیع نذورات و اماکن مذهبی از اول محرم آغاز شده و تا پایان صفر ادامه دارد و طبق دستورالعمل اخیر وزارتخانه، تشدید نظارتها در طول این ۲ ماه به ویژه در ایام خاص و در موضوع نذورات هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: درخواست ما از تمامی موکب داران و خادمان هیات مذهبی و ایستگاههای صلواتی این است که در خصوص نگهداری موادغذایی در دمای زیر ۴ درجه و بالای ۶۰ درجه توجه ویژه داشته باشند و اینکه غذای آماده شده حداکثر تا ۲ ساعت پس از طبخ مصرف شود و برای توزیع خوردنیها و نوشیدنیها از ظروف و لیوانهای استاندارد یک بار مصرف استفاده شود.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تدابیر صورت گرفته برای مأموریت ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع)، گفت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نظارت ویژهای در تمامی محلهای پرتجمع به ویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی درنظر گرفته شده و در مسیرهای اصلی و فرعی پایگاههای بهداشتی دایر است و نیروهای حوزه سلامت محیط در محل مستقر هستند.
باباخانی با تاکید بر حضور ناظران و بازرسان سلامت محیط به منظور حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریها در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در تمامی محلهای شلوغ و پرتجمع به ویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی، گفت: در روزهای دوشنبه ۲۵ تیرماه و نهم محرم الحرام (تاسوعای حسینی) و سهشنبه ۲۶ تیرماه و دهم محرم الحرام (عاشورای حسینی) تعداد ۱۰۴ بازرس و ناظر سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در قالب ۵۲ تیم نظارتی ۲ نفره (۷۴ بازرس و ۳۷ تیم در شهر مشهد و ۳۰ بازرس و ۱۵ تیم شهرهای تابعه این دانشگاه) در محلهای معین شده مستقر هستند و براساس برنامه تدوین شده ضمن رسیدگی به شکایات مردمی و تشدید نظارت، نسبت به بازدید و آموزش موضوعات بهداشت محیط و مواد غذایی در حسینیه ها، مساجد، تکیاها، ایستگاههای صلواتی و آشپزخانههای طرف قرارداد مراسم مرتبط با ایام و مناسبتهای ماه محرم اهتمام میورزند.
وی خاطرنشان کرد: در روزهای گرم سال استفاده از یخهای بستهبندی شده که به لحاظ بهداشتی مورد تأیید هستند برای شربتهای نذری و دیگر نوشیدنیهای سرد توصیه میشود و از یخهای فلهای استفاده نشود.
وی بیان کرد: از تمامی عزاداران حسینی میخواهیم که قبل از مصرف نوشیدنی و خوراکیها از سالم و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کنند و چنانچه نذر دارند، آنها را به صورت نقدی و یا تهیه مواد غذایی خام در اختیار مساجد، هیئتها و موکبها قرار دهند و از تحویل دادن غذاهای طبخ شده خودداری کنند.