خبرگزاری کار ایران

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب:

حج ۱۴۰۳ شاهد نوآوری‌های در بخش‌های مختلف فرهنگی و اجرایی بود

حج ۱۴۰۳ شاهد نوآوری‌های در بخش‌های مختلف فرهنگی و اجرایی بود
کد خبر : ۱۵۰۳۶۸۸

​نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به این که برنامه‌ها در موسم حج ۱۴۰۳ بهتر از پیش‌بینی‌ها اجرا شد، گفت: موسم حج امسال شاهد نوآوری در بخش‌های مختلف فرهنگی، درمانی، خدماتی و اجرایی بود.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، آخرین نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، امروز (۲۰ تیرماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی؛ سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت و شماری از معاونین و مدیران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری و سرکنسول کشورمان در جده در شهر مدینه برگزار شد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در ابتدای این نشست گفت: خوشبختانه موسم حج امسال با توجه به گرمای شدیدی که شاهد بودیم با عنایت خداوند متعال بسیار بهتر از پیش‌بینی‌های انجام شده پیش رفت و امسال از نظر کمی و کیفی شاهد نوآوری و رشد برنامه‌ها در بخش‌های مختلف فرهنگی، درمانی و اجرایی بودیم. 

سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تدوین دستورالعمل و سبک زندگی در حرمین شریفین تأکید کرد و گفت: اگر این دستورالعمل تهیه شود، بسیاری از زائران دچار بیماری‌های گوارشی، سرماخودردگی و. . نخواهند شد. 

در ادامه این نشست حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ما امسال در بخش‌های مختلف اجرایی از جمله در حوزه اسکان در عرفات نسبت به سال‌های گذشته شاهد وضعیت بسیار بهتری بودیم. 

وی افزود: برای موسم حج سال آینده نیز تاکنون مذاکرات مربوط به ۸۵ درصد اسکان صورت گرفته که ۴۰ درصد به تنظیم تفاهم‌نامه منجر شده است. 

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در ادامه به سفرهای عمره اشاره کرد و گفت: پیگیری‌ها در این زمینه در بخش‌های مختلف در حال انجام است و مذاکرات با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) انجام شده، اما هنوز نمی‌توان تاریخ دقیق اعزام به عمره را اعلام کرد. 

حسینی همچنین به آغاز فرآیند نام‌نویسی از مشتاقان زیارت اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: نام‌نویسی از این افراد از روز یکشنبه (۱۷ تیرماه) آغاز شده و تاکنون ۶۰ هزار نفر در سامانه حج و زیارت نام‌نویسی کرده‌اند. 

آقای علی اصغری رئیس ستاد مدینه منوره نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت زائران مدینه بعد ارائه داد و گفت: در حال حاضر حدود ۵ هزار زائر در مدینه منوره حضور دارند که آخرین گروه این زائران بامداد ۲۳ تیرماه در قالب یک گروه ۵۰ نفره همراه با عوامل ستادی و اجرایی مدینه منوره را ترک می‌کنند. 

وی افزود: اعزام زائران مدینه بعد از مکه مکرمه به شهر پیامبر (ص) از ۳۱ خردادماه آغاز شد و تا ۱۷ تیرماه ادامه داشت و در حال حاضر از مجموع ۱۹ هتل زائران ایرانی، ۱۱ هتل تخلیه شده و ۸ هتل باقیمانده به مرور تا ۲۳ تیرماه خالی می‌شوند. 

اصغری در ادامه انتقال آب زمزم به ایران را از مهم‌ترین دغدغه‌های زائران در مدینه منوره دانست و خواستار اتخاذ تدبیر مناسب برای حل این مسئله در سال‌های آینده شد. 

غلامرضا رضایی، مدیر عملیات حج و رئیس ستاد مکه حج ۱۴۰۳ نیز در این نشست گفت: کارهای مقدماتی برای سفرعمره از جمله اسکان، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و مسئله هواپیمایی انجام شده و در مدینه منوره نیز مذاکرات مقدماتی برای اجاره هتل‌ها آغاز شده است و هر ۱۹ هتلی که زائران ایرانی در حج تمتع در آن اسکان داشتند، حاضرند که برای عمره نیز با ایران همکاری کنند. 

وی افزود: هواپیمایی ایران ایراعلام کرده که قادر است تا آغاز موسم حج تمتع سال آینده، روزانه در قالب ۴ پرواز زائران را به عربستان منتقل کند. 

در این نشست همچنین، حجت‌الاسلام اخویان گزارشی از برنامه‌های فرهنگی و میزان رضایتمندی زائران از برنامه‌های فرهنگی بعثه ارائه داد و گفت: محافل انس با قرآن، محافل انس و معرفت، جلسات روایتگری (مدینه‌شناسی و مکه‌شناسی)، مسابقات تفسیر سوره حمد مقام معظم رهبری و کتاب «ابراهیم‌شناسی» از جمله برنامه‌های فرهنگی بعثه در حج امسال بود که خوشبختانه با رضایت زائران مواجه شد. 

فاضل شیرخانی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت نیز گزارشی از فعالیت درمانگاه‌های ویژه زائران ایرانی در مدینه ارائه داد و گفت: در مجموع ۶۸ هزار و ۱۳۴ زائر از خدمات این درمانگاه‌ها از جمله ویزیت عمومی، تخصصی و تزریقات استفاده کردند و ۱۴ زائر نیز مورد عمل جراحی قرار گرفتند. 

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، ۴ زائر ایرانی در بیمارستان‌های عربستان در مدینه بستری هستند. 

تاکید بر توجیه زائران نسبت به سبک زندگی در سرزمین وحی، برپایی مرحله اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری برای حجاج ایرانی در مکه و مدینه، ضرورت ورود کالاهای ایرانی به عربستان سعودی، آخرین اخبار مربوط به انتقال پیکر زائران جان باخته ایرانی در سرزمین وحی و. . از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

دراین نشست همچنین، از طریق ارتباط برخط (آنلاین) با تعدادی از مسئولان و دست‌اندرکاران سازمان حج و زیارت در تهران، آخرین پیگیر ی‌های انجام شده در خصوص رایزنی با هواپیمایی ایران ایر برای عملیات انتقال زائران عمره، نرم‌افزارهای سازمان حج و زیارت در حوزه‌های تغذیه و تدارکات و اسکان و تهیه و تدوین فیلم‌های آموزشی برای کارگزاران سفرهای عمره مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز