خبرگزاری کار ایران

معاون آموزش وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایلنا:

در گذشته از رشته مامایی، مراقب سلامت در آموزش و پرورش جذب می‌کردند!

در گذشته از رشته مامایی، مراقب سلامت در آموزش و پرورش جذب می‌کردند!
کد خبر : ۱۴۹۱۶۲۲

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: با توجه به آخرین حکم دیوان عدالت اداری، مسئولیت تعیین صلاحیت حرفه ای پزشکی قانونا با وزارت بهداشت است.

«ابوالفضل باقری فرد» معاون آموزش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اطلاعیه اخیر وزارت بهداشت درباره تعیین صلاحیت حرفه های پزشکی و اختلاف‌نظر میان سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در این زمینه گفت: مسئولیت تعیین صلاحیت حرفه ای گروه های پزشکی با وزارت بهداشت است، زیرا کریکولوم های آموزشی زیر نظر وزارت بهداشت است. هر رشته ای در هر زمینه ای که می خواهد فعالیت کند باید بر اساس واحدهای درسی باشد که گذرانده است.

وی تاکید کرد: شایسته ترین نهاد برای بررسی صلاحیت پزشکان، وزارت بهداشت است. با دستور وزیر بهداشت و همچنین با تایید دیوان عدالت اداری، تعیین صلاحیت به وزارت بهداشت واگذار شده است. موضوعات تعیین صلاحیت های پزشکی در جلسات به صورت کارشناسی بررسی شده و بر اساس سلیقه و اعمال نظر نبوده است، بلکه بر مبنای کریکولوم آموزشی تصمیم گیری می شود. به طور مثال برای پزشک عمومی می بینیم چه دروسی را گذرانده و آموزش دیده است و طبعا کارهایی می‌توانند انجام دهند که آموزش آن را دیده باشند.

باقری فرد در پاسخ به این اشکال که از نظر قانون دریافت نظر مشورتی سازمان نظام پزشکی ضرورت دارد، گفت: در تمام جلسات ما سازمان نظام پزشکی هم حضور دارد. با توجه به آخرین حکم دیوان عدالت اداری مسئولیت قانونا با وزارت بهداشت است. در معاونت آموزشی جلسات به صورت منظم تشکیل می شود و از همه صاحب نظران من جمله سازمان نظام پزشکی هم دعوت می شود که معمولا هم حضور دارند. اساس حرف ما این است که هر کس در حوزه پزشکی می خواهد فعالیت کند باید در چارچوب دروسی باشد که آموزش دیده است.

جزئیات طرح مراقبین سلامت در مدارس

معاون آموزش وزیر بهداشت در پایان در خصوص طرح مراقبین سلامت در مدارس توضیح داد: این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش پیش می رود.  قبلا مراقبین سلامت کسانی بودند که با رشته بهداشت، پرستاری و مامایی به عنوان مراقب سلامت در آموزش و پرورش جذب می شدند.

وی با بیان اینکه آنها بر اساس رشته ای که خوانده بودند طبیعتا نمی توانستند مراقبت از بهداشت را به خوبی انجام دهند، افزود: برای مثال فردی به عنوان ماما از بهداشت دهان و دندان و مسائل بهداشت روان متناسب با دانش آموزان چیزی نمی دانست. هرکسی بر اساس دید خودش در مدارس فعالیت می کرد و ما آمدیم یک رشته ای به عنوان مراقب بهداشت تدوین و تاسیس کردیم.

او به جزئیات این رشته آموزشی پرداخت و گفت: این رشته در 15 دانشگاه ارائه می شود. ورودی های آن از بورسیه های آموزش و پرورش و مخصوص افراد استخدامی آن بوده که در دفترچه کنکور این رشته را انتخاب می کنند. دو سال است که این طرح شروع شده است.

وی تاکید کرد: در برنامه درسی این رشته برای چهار سال دوره تحصیل کارشناسی هر آنچه برای یادگیری مراقبت از سلامت دانش آموزان نیاز بوده لحاظ گردیده است. این شامل مواردی از قبیل سلامت روان، سلامت جنسی، سلامت دهان و دندان و سلامت بدنی می شود. کسانی که در این رشته درس می خوانند با دید بسیار خوبی وارد کار می شوند.

او افزود: همه مدارس کشور مراقب سلامت دارند. ما مراقبین سلامت قبلی را هم که از طریق دیگری جذب شده بودند در این راستا توانمندسازی می کنیم. هدف ما و آموزش و پرورش تربیت افرادی است که به عنوان مراقب سلامت با علم روز آشنا شوند و در مدارس فعالیت کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز