خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت:

"تلاوت قرآن" احساس امید و رجا در بیمار ایجاد می‌کند

"تلاوت قرآن" احساس امید و رجا در بیمار ایجاد می‌کند
کد خبر : ۱۴۴۸۹۴۹

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت بر ضرورت آشناسازی نسل جوان و دانشجویان با مبانی قرآنی و فرهنگ غنی اسلامی تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، بهرام عین اللهی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: امروز نسل جوان و دانشجویان در معرض انواع آسیب‌های ناشی از فضای مجازی و تبلیغات مسموم معاندان انقلاب اسلامی قرار دارند و باید با تبیین ویژگی‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی که نشأت یافته از مبانی قرآن و فرهنگ اسلامی است، آینده کشور و آنان را ساخت. 

وی با اشاره به تاریخ پرافتخار ۴۵ساله انقلاب اسلامی از جمله دستاوردهای نظام سلامت، افزود: پیش از انقلاب اسلامی، ایران به غرب وابستگی حداکثری داشت؛ حتی وزرا را هم غربی‌ها تعیین می‌کردند، پزشکان از خارج وارد می‌شدند و مردم هیج دستاورد ارزنده‌ای از نظام سلامت نداشتند. 

وی ادامه داد: امروز ایران قوی‌ترین حوزه سلامت منطقه را در اختیار دارد و در بسیاری از شاخص‌های سلامت دارای کارنامه‌ای درخشان و پربار است. 

وزیر بهداشت با اشاره به ایثار، فداکاری و رشادت جامعه پزشکی و کادر سلامت و تقدیم شهدای بسیاری از این جامعه در دوران دفاع مقدس و ایام مبارزه با کرونا گفت: کادر سلامت در این ۴۵ سال از خط مقدم در جبهه‌ها گرفته تا اورژانس‌ها و بیمارستان‌های صحرایی در پشت جبهه‌ها با توسل به قرآن و ائمه اطهار (ع)، تاریخ درخشانی را برای کشور رقم زدند. 

عین اللهی با بیان اینکه ایثارهای ناشی از فرهنگ غنی قرآن و اسلام، نهال انقلاب را آبیاری کرد، اظهار داشت: در همه گیری جهانی کرونا شاهد فداکاری‌های کادر سلامت بودیم و ۳۰۰ شهید گرانقدر تقدیم کشور، مردم و انقلاب شد. 

وی ابراز کرد: ایران در پیشگیری و درمان کرونا در جهان سرآمد شناخته شد و همگان دیدند هیچ بیمار کرونایی برای درمان روی زمین نماند. 

وزیر بهداشت یادآور شد: با تمسک به کتاب آسمانی قرآن که مسیر هدایت و حیات است و با توسل به اهل بیت (ع) بود که به این توفیقات دست یافتیم. 

وی حفظ کرامت انسان و مکارم اخلاق را فلسفه بعثت پیامبر اکرم (ص) دانست و گفت: امروزه شاهد رفتارهای ددمنشاته صهیونیست‌ها که حقیقتا پست‌ترین افراد دنیا هستند، در سرزمین فلسطین و غزه‌ایم که کاملا مغایر با تعالیم انبیاء الهی و فطرت انسانی است. 

وی تصاویر ویدئویی را که در آن یک افسر صهیونیستی وارد بیمارستانی در غزه شده، به بیماران دشنام داده و آن‌ها را تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد و افزود: این اقدامات وحشیانه در تاریخ نظیر ندارد و با کمال تأسف همه سازمان‌های مدعی بین المللی هم در قبال کشتار بی‌رحمانه کودکان، زنان و مردم مظلوم غزه سکوت کرده اند. 

وزیر بهداشت با اشاره به این‌که توسل به قرآن و سیره اهل بیت (ع) موجب حیات طیبه و زندگی سالم از حیث جسمی، روحی و معنوی می‌شود، گفت: سلامت جسم یک بعد از ابعاد سلامت انسان است و سلامت معنوی نباید مغفول مانده بلکه لازم است بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. 

عین اللهی با بیان این‌که غفلت از معنویت دینی، آثار زیانباری در سلامت انسان‌ها دارد، اظهار داشت: غربی‌ها اخلاق در پزشکی را مطرح کرده‌اند و حال آن که ما افزون بر حفظ و رعایت چارچوب‌های اخلاقی به ایثار و فداکاری در حوزه خدمات سلامت باور داریم. 

وی افزود: ما قرآن، این کتاب آسمانی را به عنوان نسخه‌ای حیات بخش با خود داریم که در زندگی فردی، جمعی و حرفه‌ای بسیار راهگشاست؛ آموزه‌های سعادت دنیایی و اخروی را در بردارد و در رفتار جامعه سلامت با مردم و در اعتلای طبابت پزشکان نیز موثر است، زیرا ما پزشکان تنها درمان می‌کنیم، ولی شفا از آن قرآن و صاحب قرآن است. 

وی با قدردانی از کانون قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگستان علوم پزشکی برای برگزاری این کنگره، گفت: ما اعضای جامعه سلامت اگر با توجه به آموزه‌های قرآنی و اسلامی برای جلب رضایت خداوند متعال و اجر اخروی کار کنیم، بی‌تردید هیچ بیماری ناراضی نخواهد بود. 

عین اللهی افزود: تلاوت قرآن در بیمار، احساس امید و رجا ایجاد می‌کند و پایبندی به مبانی دینی در اخلاقیات پزشکی، موجب گسترش تقوای الهی و احساس مسئولیت واقعی می‌شود؛ به طوری که فرد هرچه در توان دارد، برای سلامت بیمار انجام می‌دهد. 

وی کسب دانش تخصصی روزآمد در کنار تعهد را الزامی مهم دانست و اظهار داشت: تعهد در کنار تخصص راهگشاست؛ زیرا اهمال در تحصیل دانش، موجب باز ماندن از پیشرفت، تضعیف خدمات و بر زمین ماندن کارها می‌شود و کسب تخصص صرف و بی‌توجهی به تعهد نیز موجب آسیب‌های فراوان و بی‌مسئولیتی در کارها خواهد بود. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشخیص، درمان، پیگیری بیماری، حفظ اسرار بیمار و ایجاد حس امیدواری در بیمار را از وظایف پزشکان برشمرد و گفت: رفتار و برخورد ما با مردم باید از متاثر از آموزه‌های قرآن و عترت باشد. کارکنان حوزه سلامت جایگاه ویژه‌ای در بین مردم دارند، طبیب از صفات الهی است و مردم به چشم طبیب به ما نگاه می‌کنند. 

عین اللهی اظهار کرد: کادر سلامت توفیق خدمتگزاری به مردم را دارند و باید ارزش جایگاه خود را بدانند و مطابق تعالیم قرآنی با مردم به ویژه بیماران، با رویکرد انسانی و فرهنگی رفتار کنند. 

وی تصریح کرد: نقش استادان دانشگاه در ترویج اخلاق در بین دانشجویان بسیار مهم است. دانشجویان و دانشگاهیان، وظیفه مهم ساختن تمدن نوین اسلامی را به عهده دارند و به دلیل همین اهمیت است که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب بر ترویج معنویت در بین جوانان تأکید فرموده‌اند. 

وزیر بهداشت همچنین توجه به تعالیم الهی و قرآنی در سطوح مدیریتی را ضروری و با اهمیت خواند و گفت: این کنگره باید آثار عملی خود را نشان دهد و بیانیه پایانی آن مبنای اقدامات آتی در این حوزه باشد. همچنین دستاورد این کنگره باید آشنا کردن قشر جوان، نخبه و دانشجو با فرهنگ غنی اسلامی و تعالیم قرآن باشد. 

وریر بهداشت با اشاره به سیاست راهبردی جوانی جمعیت، اظهار کرد: خانواده محور اصلی جامعه است و توجه به آن جامعه را اعتلا می‌بخشد. 

عین اللهی خاطرنشان کرد: در مراسم اعتکاف امسال، جوانان شایسته بسیاری در حال عبادت و نیایش با معبود در مساجد گرد آمده بودند که از ثمرات توجه به فرهنگ قرآنی است. 

وی با اشاره به اینکه رییس جمهور بر گسترش دیپلماسی سلامت تأکید دارد، اظهار داشت: باید ارتباط بین کشورها به ویژه کشورهای اسلامی و منطقه افزایش یابد و این کنگره می‌تواند از نمادهای دیپلماسی سلامت کشورهای مسلمان باشد. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که ایران ۹۹ درصد دارو و ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را در داخل تولید می‌کند، تصریح کرد: در زمینه آموزش پزشکی و تبادلات دارویی با کشورهای عراق، سوریه و برخی کشورهای آمریکای جنوبی و کشورهای گروه ۵ همکاری‌های خوبی صورت گرفته است. 

وی ادامه داد: در حال حاضر ۸ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی ایران تحصیل می‌کنند و ما مفتخریم میزبان دانشجویانی مسلمان و با ایمان از جمله دانشجویی از کشور فرانسه هستیم که برای حفظ حجاب ترجیح داده است در ایران درس بخواند. 

وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که شایسته است با همکاری کشورهای اسلامی، کنگره‌هایی مشابه یازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت در کشورهای مذکور نیز برگزار شود، گفت: باید بتوانیم انجمن بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت را به طور رسمی در جهان اسلام ایجاد کنیم و شاهد برگزاری چنین کنگره‌هایی در دیگز کشورها نیز باشیم. 

در پایان این مراسم با حضور وزیر بهداشت از دو خانواده شهدای مقاومت که در سوریه به طبابت اشتغال دارند، تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز