خبرگزاری کار ایران

معاون اجتماعی قوه قضاییه:

​باید پیشگیری از وقوع جرم را به عنوان یک بحث‌ اولویت‌دار دنبال کنیم

​باید پیشگیری از وقوع جرم را به عنوان یک بحث‌ اولویت‌دار دنبال کنیم
کد خبر : ۱۴۳۰۰۰۰

​​​​​​​معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در مورد بحث‌هایی که در رابطه با آسیب‌های اجتماعی در حوزه طلاق و مسائل خانواده در حال وقوع است هم افزایی برای تمرکز مسائل خانواده را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم قبل از اینکه اتفاقی در خانواده رخ دهد از طریق کارهای مشاوره‌ای ورود پیدا کنیم.

به گزارش ایلنا به نقل از قوه قضاییه، مراسم گردهمایی معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های سراسر کشور با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

اصغر جهانگیر در این گردهمایی اظهار کرد: امروز برای اولین بار گردهمایی معاونت‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های استان‌های سراسر کشور را با حضور ریاست قوه قضاییه برگزار کردیم، زیرا مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضاییه به مقوله پیشگیری و اهمیت پیشگیری در جلوگیری از جرایم همواره تاکید داشتند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: برای هم افزایی در مورد موضوعات پیشگیری از وقوع جرم این گردهمایی پیش بینی شده است در این گردهمایی مهم‌ترین ابتکاراتی که در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیب‌ها در استان‌ها دنبال می‌شود مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و تجارب استان‌ها جمع آوری می‌شود تا به عنوان الگوهای قابل تسریع به سراسر کشور ارائه خواهد شد.

جهانگیر بیان کرد: برنامه‌های استانی در این گردهمایی رصد خواهد شد که چه مقدار اجرا شده و چه مقدار در حال اجرا خواهد بود و به صورت اجرایی باید دنبال شود.

وی افزود: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تا پایان سال چند برنامه مهم را در دستور کار داریم و با توجه به اینکه دانش آموزان را به عنوان فرهیختگان و آینده سازان کشور هستند باید وظایفمان نسبت به دانش آموزان به درستی انجام شود چرا که دانش آموز می‌تواند آینده ساز کشور باشد لذا برنامه‌هایی را برای مهارت‌های زندگی، آشنایی با حقوق خود و حقوق سایرین و جلوگیری از خطراتی که پیرامون مدارس و دانش آموزان وجود دارد را با برنامه‌ها و طرح‌هایی که داریم با کمک وزارت آموزش و پرورش در مدارس دنبال خواهیم کرد.

پیشگیری از آسیب‌های حوزه خانواده در اولویت قرار دارد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در مورد بحث‌هایی که در رابطه با آسیب‌های اجتماعی در حوزه طلاق و مسائل خانواده در حال وقوع است هم افزایی برای تمرکز مسائل خانواده را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم قبل از اینکه اتفاقی در خانواده رخ دهد از طریق کارهای مشاوره‌ای ورود پیدا کنیم و اجازه ندهیم موضوعات کوچک خانواده تبدیل به پرونده و منجر به فروپاشی خانواده شود. این موارد جزو برنامه‌هایی است که دنبال می‌کنیم چرا که تحکیم خانواده به معنای تحکیم جامعه است و تحکیم جامعه می‌تواند سرمایه اجتماعی را افزایش دهد و برنامه‌های جامع را در ابعاد مختلف پیش ببرد.

وی ادامه داد: دو مقوله توجه به خانواده و توجه به قشر نوجوان و کودکان برای پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی در این گردهمایی مورد تاکید واقع شد و ریاست قوه قضاییه نیز با پشتیبانی‌هایی که از مقوله پیشگیری از جرم دارد تا در تمام موضوعات باید بحث پیشگیری به عنوان یکی از بحث‌های اولویت‌دار دنبال شود. این مسئله را مورد تاکید قرار دادند. امیدواریم در آینده نزدیک با کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی در مجموعه کشور روبرو باشیم.

جهانگیر گفت: در معاونت پیشگیری از وقوع جرم باید بتوانیم از ظرفیت‌های مختلف از جمله ظرفیت‌های مردمی، ادارات دولتی، ظرفیت‌های حوزه، از ظرفیت‌های روحانیون استفاده بهینه کنیم، بنابراین نیاز به یکسری کار مقدماتی داریم و باید کارها به سرعت انجام شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: یکی از این کارها این است که تمام معاونان باید در استان خود نهادهایی که می‌توانند کمک کنند را احصا کرده چرا که احصا نهادها به صورت استانی و شهرستانی اولین درخواست معاونت پیشگیری از وقوع جرم است که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود.

جهانگیر عنوان کرد: نکته اول این است که باید با کسانی که می‌توانند بر مردم تاثیرگذار باشند باید ارتباط بگیرید بنابراین یکی از کارهایی که به عنوان اولین کار در اجرای دستور ریاست قوه قضاییه باید دنبال کنید این است که تمام ظرفیت‌های مردمی در قالب‌های مختلف را فعال کنید.

وی ادامه داد: نکته دوم که در این خصوص می‌تواند مهم باشد این است که ما به پیشگیری اهمیت می‌دهیم و اگر این جایگاه را نتوانیم تبیین کنیم، دیگران نیز برای ما کاری انجام نمی‌دهند بنابراین در بخش‌های مختلف باید پرچم پیشگیری از وقوع جرم بالا باشد. برای اینکه خلع‌ها را پر کنیم لازم نیست در همه جا حضور داشته باشیم بلکه می‌توانیم از محصولات و نمایندگانی استفاده کنیم. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم گفت: باید برای ارتباط روحانیان سرشناس و افراد صاحب نفوذ را شناسایی کنیم چرا که از جایگاه برخی از افراد می‌توان برای کاهش جرم پیشگیری از وقوع جرم استفاده کرد. امروزه در حوزه آسیب‌های اجتماعی ورزشکاران و هنرمندان کمتر حضور دارند، از این ظرفیت نباید غافل باشیم و باید آن را عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: همچنین از ظرفیت سیمای استانی نیز باید استفاده کنیم و اگر بتوانیم داده‌های مورد قبولی که امروز مخاطب جذب می‌کند، جمع آوری کنیم. مجموعه رسانه‌های مختلف این آمادگی را برای همکاری دارند و جذب مخاطب را با بیان دغدغه‌ها با هدف کاهش آسیب‌ها پیش ببریم.

جهانگیر ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های ابتکاری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان رضوی گفت: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان رضوی در تمام استان برنامه‌هایی را دنبال می‌کند که همگی دغدغه پیشگیرانه دارند. اقدامات شاخص را برای معاونت ارسال می‌کنند تا مورد استفاده قرار دهیم.

وی همچنین ضمن تشکر از اقدامات معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان البرز اظهار کرد: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم البرز با نگاه و مدل فکری که دارد حضور پر رنگی در مساجد و مدارس دانش آموزی پیدا کردند این کارهای ابتکاری باید در تمام استان‌ها تبلیغ و دنبال شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم گفت: تبلیغ حوزه پیشگیری و کمک به فرایند پیشگیری از طریق استفاده از همه ظرفیت‌ها با اولویت بندی‌هایی که رئیس قوه قضاییه نیز تاکید کرد، به ما کمک می‌کند. حوزه آسیب و جرایم بسیاری وجود داد که اگر اولویت بندی نکنیم درگیر کارهای خرد می‌شویم و نمی‌توانیم خروجی مناسبی داشته باشیم.

در ادامه این گردهمایی معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های سراسر کشور فعالیت‌های ابتکاری، طرح‌های اجرایی در استان، پیشنهادات و نظرات خود را ارائه کردند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان آذربایجان شرقی درباره تخصیص بودجه همچنین مشکل اساسی عمده در پنجره واحد زمین مطالبی را مطرح کرد و خواستار رفع این نقص شدند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان یزد در مورد اتباع بیگانه مطالبی را بیان کرد و گفت باید این مسئله مدیریت شود. مرکز حامی استان نیز مختص آسیب دیدگان در فضای مجازی است از ۵۹۲ پرونده تشکیل شده در این مرکز ۳۵۶ پرونده حل و فصل شده است، بدون اینکه در دادسرا تشکیل پرونده صورت گیرد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان مازندران در این گردهمایی بیان کرد که مهم‌ترین مشکل بحث اراضی است ۳۰ درصد ورودی پرونده‌ها در حوزه املاک است که بخشی مربوط به قوانین است. هنوز دستگاه‌های مرتبط استان به پنجره واحد زمین متصل نشده اند. در ۱۲ موضوع شاهد کاهش ورودی پرونده بوده‌ایم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان ایلام درباره اربعین و مرزهای استان مطالبی را بیان کرد و گفت: در این برهه زمانی دو ماهه بودجه‌ای در اختیار استان قرار دهند تا از وقوع جرم پیشگیری شود.طرح جامع امنیت مرزهای استان ایلام جمع آوری و به زودی به معاونت ارسال می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان گفت که در حال اجرای طرحی هستیم که زوجین قبل از ازدواج ۴۰ روز مشاوره شوند. باید بحث مسکن ملی را جدی بگیریم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین اظهار کرد که باید قوانین کامل و جامعیت داشته باشد و باید در تهیه و تدوین قوانین قضایی پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک فصل لحاظ شود. یکی از قانون‌های ایجاد اختلاف در کلیه پرونده‌های دستگاه قضایی عدم تثبیت مالکیت‌ها و وجود اسناد عادی است که در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است. با بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم طرح قاضی مدرسه ناکافی است بنابراین با تکامل این طرح، طرحی با عنوان زنگ پیشگیری را طراحی کردیم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان رضوی در این گردهمایی بیان کرد که طرح‌های مطرح شده از سوی استان‌ها را به صورت کتاب منتشر کنید چرا که انتقال تجربه بسیار مهم است. شورای مدیران حقوقی در استان خراسان رضوی تشکیل شده که موضوعات مختلف در جلسات این شورا مطرح می‌شود. طرح توانمند سازی را اجرا کرده ایم و در این طرح معتادان باید ۱سال در مرکز نگهداری شوند همچنین شرایط اشتغال نیز برای آن‌ها در مرکز فراهم شده است. همایش منطقه‌ای بسیار موثر است باید در برنامه کاری قرار گیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان فارس گفت با توجه به اینکه استان فارس قطب کشاورزی است بنابراین برای صیانت و حفاظت از اراضی قرارگاه فراقوه‌ای پیشگیری را در سال جاری تشکیل داده ایم و با جهش بسیار خوبی مواجه هستیم. مرکز حمایتی قضایی کنترل کاهش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را راه اندازی کردیم. در سامانه ۱۲۹ علاوه بر مشاوره‌های حقوقی و قضایی رایگان، مشاورهای روانشناسی و مددکاری اجتماعی به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد. قفل هوشمند توقیف خودرو را معرفی کردیم و خواستار حمایت هستیم تا این قفل جایگزین توقیف فیزیکی خودروها در سراسر کشور شود. مرکز پیشگیری و مبارزه با فساد اداری را راه اندازی کرده‌ایم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان قم در این گردهمایی اظهار کرد که دو طرح را از مرداد ماه زمان بندی و آغاز کردیم اولین طرح فک پلمب و توقیف خودرو و طرح رانندگی بدون گواهینامه است. در حوزه پیشگیری ۳۰ کارگروه در معاونت وجود دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان کهگیلویه و بویراحمد گفت که در یک پیام رسان گروهی ایجاد شود تا معاونان استان با یکدیگر ارتباط داشته باشند و نظرات و طرح‌ها را بیان کنند.

در ادامه جهانگیر گفت: زمانی که گزارشی از استان‌ها درخواست می‌شود تمامی استان‌ها باید مشارکت داشته باشند و گزارشات را ارسال کنند. در شناسایی کانون‌های تولید پرونده بسیاری از استان‌ها اقدامات خوبی را انجام داده اند امیدواریم تمام استان‌ها درخواست‌های معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه را با جدیت دنبال و جمع آوری کنند.

وی ادامه داد: در خصوص پنجره واحد زمین نیز پیگیری‌های لازم انجام شود تا عملیاتی و اجرایی شود. معاونان استان طرح‌های پیشنهادی را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ارائه دهند و اگر هر استانی یک طرح را آماده کنند تا پایان سال ۳۱ طرح پیشنهادی خواهیم داشت. این ظرفیت وجود دارد که نهضت پیشگیری از جرم را از طریق رسانه‌ها راه اندازی کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز