وزیر صمت:
هیچ طرح صنعتی بدون پیوست فرهنگی و اجتماعی در کشور اجرا نمیشود
وزیر صمت با تاکید بر برقراری ارتباط سازمانی بین شرکتهای بزرگ و شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها، گفت: مردم به طور ملموس باید نتایج تحقیقات و تولید علم در دانشگاه را حس کنند و از این اقدامات بهرهمند شوند تا بتوانیم بگوییم که تعامل دانشگاه و صنعت به یک نتیجه و خروجی خوبی رسیده است.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با رئیس دانشگاه تهران که روز دوشنبه ۶ آذر ماه در محل آزمایشگاه ملی قوای محرکۀ پیشرفتۀ دانشگاه تهران برگزار شد، به طراحی و برگزاری یک رویداد نو در وزارت صمت در راستای توجه به منابع انسانی و علم و پژوهش اشاره کرد و گفت: این رویداد در قالب برگزاری نشستهای ماهانه با هدف برقراری ارتباط سازمانی بین شرکتهای بزرگ و شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها برگزار میشود که قرار است نتیجه آن، توسعه و حفظ منابع انسانی کشور باشد.
وزیر صمت در تشریح بسترسازیهای انجام شده از سوی وزارت صمت که در قالب رویداد نشستهای ماهانه پیگیری میشود، بیان داشت: بر اساس قرارداد منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امکان بهرهمندی شرکتها از ظرفیت معافیتهای مالیاتی مهیا شده است. همچنین در دومین نشست این رویداد نو، به بحث هوشمندسازی در کشور پرداختیم و تاکید کردیم که صنایع را فقط صنایع فنی و مهندسی نمیدانیم بلکه اعتقاد داریم که اهمیت پیوستهای اجتماعی شهر هوشمند، کمتر از پیوستهای فنی آن نیست.
علیآبادی افزود: آینده هم از منظر تحولات تکنولوژیک و فناورانه و هم به لحاظ هوشمندسازی، متفاوت از وضعیت امروز است و ناچار هستیم به استقبال این تحولات برویم. بنابراین در وزارت صمت در حال فراهم آوردن بسترهای لازم برای استقبال از این تحولات هستیم و چند ده همت منابع برای تمرکز بر طرحها و پروژههای لازم جهت برقرار شدن جریان علمی مورد نیازمان فراهم کردهایم.
وی با اشاره به جامع بودن دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: هیچ طرح صنعتی در کشور اجرا نمیکنیم مگر پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد. بنابراین با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع میتوانیم بر روی طرحهای صنعتی، مطالعه جامع انجام دهیم.
علیآبادی با تاکید بر اینکه «مردم به طور ملموس باید نتایج تحقیقات و تولید علم در دانشگاه را حس کنند و از این اقدامات بهرهمند شوند تا بتوانیم بگوییم که تعامل دانشگاه و صنعت به یک نتیجه و خروجی خوبی رسیده است.» افزود: به عنوان مثال در زمینه فعالیتهای آزمایشگاه ملی قوای محرکۀ پیشرفتۀ دانشگاه تهران، تا زمانی که مردم در تهران، تبریز و اصفهان و کلانشهرها از اتوبوس برقی و خودروی برقی بهرهمند نشوند، نمیتوانیم بگوییم که کارمان تمام شده است.
وزیر صمت تاکید کرد: برای اینکه پروژههای علمی به سرحد نتیجه برسند دارای منابع لازم هستیم. سیاست ما متمرکز بر فناوری و نوآوری و خلق ثروت است. هر جا که خلق ثروت بیشتری اتفاق میافتد، باید بر روی آن متمرکز شویم و بر گلوگاهها تمرکز کنیم. از آزمایشگاه ملی قوای محرکۀ پیشرفتۀ دانشگاه تهران انتظار داریم که آینده را پیشبینی کند و آینده را برای ما بسازد.