خبرگزاری کار ایران

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران
کد خبر : ۱۴۲۱۷۹۶

دومین جلسه کارگروه مشارکت اجتماعی ستاد مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی نقش سمن‌ها و افزایش مشارکت مردمی در حوادث برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این جلسه که با حضور علی نصیری رئیس سازمان ، احمد علوی رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران ، محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران، شاهین مظفری معاون بازیابی، توانمندسازی و مشارکت جامعه محور سازمان و  جمع دیگری از نمایندگان سازمان‌های تخصصی و نمایندگان گروه‌های مردمی و سمن‌های مدیریت بحران برگزار شد، علی نصیری رئیس سازمان با اشاره به تحولات رخ داده در این دوره از فعالیت مدیریت شهری برای افزایش مشارکت شهروندان، به بررسی نظام مدیریت بحران در تهران پرداخت و با بیان این که این نظام غیر متمرکز با حضور 100 دستگاه در قالب 15 کارگروه فعال است، به ارائه گزارشی از عملکرد سازمان پرداخت و با اشاره به مخاطراتی که شهر تهران را تهدید می‌کند  از سیل، زلزله، طوفان، آتش‌سوزی، مواد خطرناک، تهدیدات بیولوژیک، تغییرات آب و هوایی، فرونشست زمین، فروریزش ساختمان‌ها و تجمعات انبوه به عنوان بخشی از مخاطرات عمده پایتخت نام برد.

نصیری در ادامه به تشریح سیمای تهران پس از زلزله احتمالی پرداخت و از آتش‌سوزی گسترده، هجوم شهروندان، آبگرفتگی، واژگونی تانکرهای سوخت، قطع شبکه‌های ارتباطی، مسدود شدن راه‌های مواصلاتی، اختلال در امدادرسانی و تخریب برخی مراکز درمانی یه عنوان بخشی از آسیب‌های احتمالی در صورت رخداد یک زلزله بزرگ نام برد که باید برای هر کدام برنامه‌ریزی داشت.

بنابراین گزارش اقدامات انجام گرفته در مقابله با کرونا، راهبرد پیشگیری و راه اندازی قرارگاه ایمنی کالبدی، مدیریت گود‌های رها شده، ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه، ارتقای ایمنی مراکز سلامت، توسعه شبکه شتابنگاری و لرزه‌نگاری، مدیریت خطر سیل با هدف توسعه و ارتقای سامانه پیش‌بینی، مدیریت مخاطرات هواشناختی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاه‌های پشتیبانی، موضوع HSE و ایمنی‌های خرد ، موضوعات پدافند غیرعامل، اتصال بیمارستان‌های منتخب به خطوط مترو، امور پدافند کالبدی،برگزاری تمرین اسکان اضطراری با حضور ۳۳۰۰ نفر و حضور ۵۰ دستگاه، برگزاری تمرین امداد هوایی، برگزاری ۷۰۷ تمرین در کل شهر، برگزاری تمرین دور میزی با حضور نمایندگان استان‌های معین و مناطق، بروزرسانی دستورالعمل استان‌های معین، راه‌اندازی مخازن آب اضطراری، شبکه ارتباطات پایدار و تلاش برای تکمیل دکل‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی،برگزاری نخستین دوره آموزشی مهارت‌آموزی بقا در شرایط سخت و تمرین سیل در فشافویه، برگزاری کارگاه معرفی سامانه هشدار سریع، پویش آموزش همگانی شهر آماده، فعالیت‌های داوطلبان واکنش اضطراری محلات، مدارس ایمن و آماده، و فرهنگ‌سازی بحران موضوعات دیگری بود که در گزارش رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران  به آنها اشاره و در مورد بخش‌های مختلف آنها توضیحاتی ارائه شد.

نصیری همچنین بر نقش وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در مشارکت‌های مردمی در بحران و آموزش شهروندان تاکید کرد و با اشاره به بندهای قانونی در این مورد بر لزوم پیگیری در این زمینه برای تحول در آموزش شهروندی تاکید کرد.

مدیریت خطر تجمعات انبوه، حضور میدانی در حوادث، سازماندهی گروه‌های مردمی، بازتوانی پس از بحران، برگزاری کمیته تخصصی مسئولیت اجتماعی و خیرین در حوزه مدیریت بحران موضوعات دیگری بود که به آنها اشاره شد.

در ادامه این جلسه محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: تا کنون سه جلسه این کارگروه برگزار شده است و در ارزیابی عملکرد موفق بوده است. یکی از دغدغه‌های اصلی ما چگونگی مشارکت مردمی است چون تعدد مراکز تصمیم‌گیری در مدیریت بحران باعث شده تا علیرغم همه تلاش‌ها در تهران هنوز یک مدل مشترک مشخص شکل نگرفته است.

وی افزود: از ۲۰۰ هزار تشکل مردم‌نهاد در کشور ، تنها نزدیک به ۱۲ گروه به صورت تخصصی در حوزه مدیریت بحران فعالیت می‌کنند که از نظر موضوعی، کمترین تعداد است و باید برای افزایش این گروه ها تلاش کرد .

وی گفت : گروه‌های دوام یکی از اشکال زیبای مشارکت مردمی در مدیریت بحران هستند اما این الگو در تمام کشور گسترش نیافته و جا نیفتاده است که باید در این حوزه  کار کرد و با استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها در این زمینه اقدام کرد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی یادآور شد : این گروه‌ها ظرفیت خوبی برای آموزش‌پذیری، مداخله در بحران  وکنترل بحران هستند که با هماهنگی بیشتر ‌ اقدامات بهتری می‌توان در این زمینه انجام داد.

وی گفت: باید دید که نقش کارگروه در استفاده از «آیین نامه سازماندهی و استفاده از

ظرفیت تشکل‌های مردمی، داوطلبان و بخش خصوصی در مدیریت بحران» که دولت برای ما ایجاد کرده، چیست و چگونه باید این گروه ها را سطح‌بندی کرد. اگر محور کار ما آیین نامه تشکل‌ها باشد پیشرفت زیادی خواهیم داشت.

وی در ادامه یادآور شد: روز ۱۴ آذرماه روز داوطلب است و جا دارد در این روز از تعدادی از افراد داوطلب تقدیر شود تا برای افزایش مشارکت اجتماعی الگونمایی ایجاد شود.

ولیئی در ادامه بر لزوم بررسی راه‌های افزایش مشارکت مردمی، انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین دستگاهی، استفاده از ظرفیت مساجد و خیرین ، استفاده از ظرفیت مدارس و تهیه تجهیزات امدادی مورد نیاز همین مدارس با استفاده  از ظرفیت و مشارکت شهروندان تاکید کرد.

وی در پایان گفت : کار اصلی این کارگروه چگونگی پای کار آوردن مردم و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی در مدیریت بحران است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز