نخستین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات در کشور افتتاح شد
نخستین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات در کشور با هدف به اشتراکگذاری دستاوردها، دانش و تجربه دانشگاه تهران در حوزه دخانیات با سایر دانشگاهها، در مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران افتتاح شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، افتتاح اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات در کشور با حضور اعضای شورای سیاستگذاری و برنامهریزی دانشگاه بدون دخانیات دانشگاه تهران، نمایندگانی از سازمان جهانی بهداشت WHO، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، دفتر مشاوره و سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اعضای هیأت علمی، کارکنان و جمعی از نمایندگان انجمنها صورت گرفت.
زهره عزیزی، رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در این مراسم با ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در راستای چشمانداز و اهداف خط مشی دانشگاه بدون دخانیات، سابقه شکلگیری این ایده از سال ۱۳۹۷ و چگونگی فرآیند اجرایی شدن خط مشی را تشریح کرد.
عزیزی، عملی شدن این ایده را نتیجه همت جمعی و حمایتهای مسئولین دانشگاه تهران، ستاد کشوری کنترل دخانیات و دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت (WHO) دانست و تاکید کرد: اصلیترین رسالت دبیرخانه، ترویج فرهنگ پیشگیری و مطالبهگری است.
علیرضا وجهی، معاون دانشگاه تهران و رئیس سازمان خدمات دانشجویی نیز به پیامدهای روانی و اجتماعی استعمال دخانیات اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی در راستای پیشگیری و کنترل استعمال دخانیات ضروری است.
بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به افزایش استعمال دخانیات در بین دانشجویان و افزایش آمار مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات اشاره کرد و لزوم همکاری بین سازمانی را با هدف کاهش استعمال دخانیات مورد تاکید قرار داد.
وی ضمن تقدیر از مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برای راهاندازی دبیرخانه، بهرهگیری از ظرفیت دانشگاه تهران را برای ترویج نهضت دانشگاه بدون دخانیات در سایر دانشگاهها، به عنوان یکی از برنامههای ضروری دبیرخانه مطرح کرد و ابراز امیدواری کرد: با افتتاح این دبیرخانه، موفقیتهایی در پیشگیری و کنترل مصرف دخانیات حاصل شده و دانشجویان بیشتری به این پویش بپیوندند.
مرتضی املشی، نماینده دفتر سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ایران نیز با اشاره به توقف طرح در دوران کرونا، از سرعت عمل و جدیت رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در اجرایی شدن بخش قابل توجهی از خط مشی دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران تقدیر کردو بر تلاش و برنامهریزی هر چه بیشتر در راستای ضد ارزش نشان دادن مصرف دخانیات در جامعه دانشگاهی تاکید کرد.
جعفر جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به آسیبشناسی موضوع مصرف دخانیات مانند انواع فریبهای تبلیغاتی برای کاهش قبح مصرف دخانیات و افزایش دسترسی آسان مالی و فیزیکی به دخانیات پرداخت.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به اهمیت ضرورت ایجاد این دبیرخانه و گسترش فعالیتهای آن اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با در پیش گرفتن سیاستهای تشویقی برای پیشگیری از مصرف دخانیات، آموزش مهارتهای زندگی، دخیل کردن هر چه بیشتر دانشجویان در بسط این حوزه زمینه برای فرهنگسازی کاهش مصرف دخانیات در جامعه و به ویژه در بین دانشجویان فراهم شود.
در پایان، ضمن افتتاح دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات کشور در مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، از یادمان دانشگاه بدون دخانیات که توسط یکی از دانشجویان دانشکدگان هنرهای زیبا ساخته شده بود، رونمایی شد.