نخستین هنرستان فنی و حرفهای سما در تهران راهاندازی شد
اولین هنرستان فنی و حرفهای پسرانه سما در شهر تهران با حضور دکتر سروریمجد افتتاح شد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم افتتاح اولین هنرستان فنی و حرفهای پسرانه سما تهران وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) ظهر امروز با حضور دکتر علی سروریمجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه، دکتر عطارزاده معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دکتر لادن مقدم رئیس واحد یادگار امام (ره) و جمعی از مسئولان آموزش و پرورش منطقه پنج تهران برگزار شد.
دکتر سروریمجد در این مراسم با تبریک فرارسیدن روز دانشآموز و روز مبارزه با استکبار جهانی و گرامیداشت یاد شهدای غزه، گفت: یکی از نگرانیهای پدران و مادران، آینده شغلی فرزندانشان است چرا که شاهد آن هستیم که برخی دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی به سبب نداشتن مهارت کافی، فاقد شغل مناسب هستند. از این رو مسئولیت مهم مهارتآموزی به واحد یادگار امام (ره) سپرده شد و امروز نیز اولین هنرستان فنی و حرفهای وابسته به این واحد به بهرهبرداری رسید.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این هنرستان در شروع کار با یکسوم ظرفیت فعالیت میکند تا انشاءالله در آینده نزدیک هنرجویان آن افزایش یابد. در حال حاضر یک وزارتخانه و یک سازمان مهم پیگیر و متقاضی راهاندازی مدارس و هنرستانهای سما برای مشاغل مورد نیاز خود هستند. بحمدالله کار مهم و ارزشمندی در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده که به نوعی یکی از مهمترین عبادات است چرا که به جوانان این سرزمین مهارت آموخته و راه اشتغال را فراهم کرده، دغدغه والدین و نیاز کشور را بر طرف میکند و منجر به رشد و تعالی آیندهسازان کشور میشود.
وی خاطرنشان کرد: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی که به تصویب هیات امنا و ابلاغ دکتر طهرانچی رسیده، ما را به توسعه هنرستانهای فنی وحرفهای، مدارسعالی مهارتی و دانشکدههای مهارت و کارآفرینی هدایت میکند. با تلاشی که در معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده، این هنرستانها را در تهران و دیگر نقاط مشور توسعه خواهد یافت.
دکتر نادی: رویکرد معاونت علوم تربیتی و مهارتی حل معضلات آموزشی است
دکتر محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه این مراسم گفت: رویکرد این معاونت در مرحله اول براساس تاکید ریاست دانشگاه و سند تحول و تعالی، حل معضلات آموزشی است. این هنرستان میتواند یک جریان بزرگ فنی و حرفهای در تهران را رقم بزند. امیدوارم این جریان، یک جریان پایدار باشد و نتایج آن را ببینیم.
وی ادامه داد: از مجموع ۳۷۲۰ آموزشگاه فنی و حرفهای، سهم دانشگاه آزاد اسلامی صفر بود. یکی از نکات مهم در این زمینه مصوبه سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی است که بر ورود دانشگاه آزاد اسلامی به چرخه فنی و حرفهای تأکید کرده است و دانشگاه نیز وظیفه خود میداند که نیروهای توانمند دارای تخصص تربیت کند.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تربیت دارای جریان شش ساحتی است و قرار است دانشآموزان هنرستانهای دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر حوزه فنی و حرفهای، در پنج ساحت دیگر نیز پرورش یابند.
دکتر نادی با اشاره به جایگاه مهم توسعه هنرستانها در سند تحول و تعالی، گفت: شکلگیری انواع مختلف هنرستانها در دانشگاه آزاد اسلامی را با جدیت دنبال میکنیم چرا که این جریان مورد تاکید مقام معظم رهبری است. از این رو توسعه هنرستان در دستورکار این معاونت قرار دارد و به صورت هدفمند به دنبال تاسیس هنرستانهای تخصصی در کشور برای رفع نیاز صنایع هستیم.
وی هنرستانهای جوار صنعت و دانشکدههای ترکیبی که در داخل صنعت شکل میگیرد را دو مدل دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه توسعه هنرستانها عنوان کرد و افزود: تلاش داریم تا با اجرای این دو مدل، دانشجویان را در دل صنعت و مطابق با نیاز صنایع و مشاغل تربیت کنیم. چرخه تعلیم و تربیت اسلامی را از قبل از تولد تا بعد از بازنشستگی تدوین کردیم و دانشکدههای مهارت و کارآفرینی و دیگر دانشکدههای موضوعی به دنبال تکمیل این چرخه هستند.
دکتر نادی با اشاره به تغییر ساختار آموزشی سما، اظهار داشت: مجموعهای از مدارس سما که دارای وضعیت بسیار خوبی هستند به عنوان مدارس الگو به سمت پروژههای معلم راهبر و توجه دادن به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هدایت میکنیم. یکی از این موضوعات بحث کارآفرینی و اشتغال است و تمرکز را بر نگرشهای کارآفرینانه از مدارس انجام میدهیم. چرا که معتقدیم این جهتگیری باید قبل از هنرستان شکل بگیرد.
در ادامه، دکتر لادن مقدم با اشاره به اهداف راهاندازی این هنرستان گفت: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ماموریت ویژهای در حوزه مهارتی دانشگاه و مدارس به واحد یادگار امام (ره) محول کردند که یکی از این ماموریتها تکمیل زنجیره مهارتی از هنرستان تا دکتری حرفهای مهارتی است. در این راستا هنرستان فنی و حرفهای به عنوان یکی از بزرگترین هنرستانهای کشور تاسیس شد. توسعه مدارس و هنرستانها در دستورکار ویژه واحد یادگار امام (ره) قرار دارد. در آینده نیز مجتمع آموزشی و مهارتی برای مادران راهاندازی خواهد شد.
مهندس امیرعلی سامخانیان مدیر هنرستان فنی و حرفهای سما پسرانه نیز در ادامه این مراسم گفت: این مجتمع سال گذشته به عنوان دانشکده مهارت و کارآفرینی در دو رشته تربیتبدنی و نرمافزار راهاندازی شد. سال تحصیلی جدید این مجموعه از سازمان سما به واحد یادگار امام (ره) منتقل شد و فضای دانشکده به هنرستان تغییر یافت. تمام پودمانهای ورزشی در ۱۰ رشته تخصصی تربیتبدنی در این مجموعه برگزار میشود و در سال تحصیلی جاری ۱۲۲ هنرجو در این هنرستان پذیرش شدند. با توجه به فضای و امکانات موجود این مجموعه تا ۳۳۰ نفر ظرفیت پذیرش دارد که امیدواریم بتوانیم با مجوز آموزش و پرورش به این تعداد هنرجو برسیم.
گفتنی است این مجتمع، اولین هنرستان فنی و حرفهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهر تهران است که در راستای اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه و در تکمیل زنجیره آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی در منطقه شهران و کن راهاندازی شد.
این هنرستان در زمینی به مساحت ۲۵۰۰ مترمربع دایر شده و قرار است با ارائه دو رشته تربیتبدنی و شبکه و نرمافزار در ۷ کلاس آموزشی، فعالیت کند. دانشآموزان مقطع متوسطه دوره دوم میتوانند براساس هدایت تحصیلی، علاقه و انگیزه و آزمون ورودی جذب این هنرستان شوند.