قائم مقام وزیر علوم:
امروز با تشکلهای غیررسمی در شبکههای اجتماعی مواجه هستیم/ نخبگان را در مقابل تهاجم دشمن مقاوم کنیم
قائم مقام وزیر علوم با بیان اینکه امروز با تشکلهای غیررسمی در شبکههای اجتماعی مواجه هستیم، گفت: باید نخبگان را در مقابل تهاجم دشمن مقاوم کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، "محمد سلیمانی" قائم مقام وزیر علوم و رییس مرکز هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه این وزارتخانه در نشست ملی پدافند غیرعامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: موارد مهمی در برنامه توسعه هفتم به تصویب رسیده و ملت شریف از ثمرات آن بهرهمند خواهند شد.
رییس مرکز هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه گفت: هم اکنون از نظر سختافزاری، مقاومسازی ساختمانها، محلیابی و مسائلی در این زمینهها کارهایی انجام شده که بسیار مهم است اما مقاومسازی نیروی انسانی در دانشگاهها نیز انجام میشود.
سلیمانی افزود: اگر دانشگاهها انسانهای آگاه، باسواد و توانمند تربیت کنند که از حیثیت خود، خانواده، کشور و دنیا دفاع کنند، کار پدافند غیرعامل را انجام دادهایم. مسائلی که مطرح میشود و آسیب میرساند؛ چه حوادث طبیعی چه عمدی باشد مانند جنگها، در همه اینها بحث فریب وجود دارد.
سلیمانی بیان کرد: فریب در سیستمهای اجرایی، رزمی، الکترونیکی و ... دو بخش دارد؛ تهاجم و دفاع. هرچه در صحنه الکترونیکی گیرنده قوی و مقاومتر باشد، بهتر میتواند دفع شر کند. انسان نیز همینگونه است. اگر اساتید و دانشجویان غیر از توان تدریس، توان عقیدتی، سیاسی و فکری توانمند باشند، میتوانند هجمههای مختلفی که به فکر انسان در حوزههای انحرافی و تخریبی آسیب میزنند را دفع کنند.
او گفت: انسان نیازمند توانمندسازی خود است. دانشگاهها عملا با آموزشی که میدهند، دانشجویان را در ابعاد تخصصی، عقیدتی، فکری باید رشد بدهند. در همه رژیمهای آموزشی دنیا نیز اینگونه هستند و بعد اصلی همه آنها هم توانمندسازی است.
سلیمانی ادامه داد: انسان اگر توانمند باشد، خیر و برکت او به جامعه می رسد. در این بخش باید باب جدیدی باز شود تا بتوانیم نخبگان را در تهاجم دشمن مقاوم کنیم. این یک ضرورت است. باید نخبگان زیر چتر رهبری قرار بگیرند و راه مشخص است. باید توانمندیها را بالا برد.
سلیمانی گفت: برنامه کشورهایی که در کرسیهای نخبگی قرار گرفتهاند این است که دیگران را از پیشرفت و نخبگی عقب بیندازند. اگر این برنامههایی که داریم تحقق یابد، دفع شر کردهایم و از مسائلی که کشور را به مسیر غلط میرساند دور کردهایم و مقاومتسازی نیروی انسانی در مقابل هجمهها رخ داده است.
سلیمانی بیان کرد: استکبار دوست دارد انسان را به خدمت و سلطه خود در آورد. انسانهای آزاده ویژگیهایی دارند و توانمند هستند و چون مقاوم هستند، جامعه را از هجمهها نجات میدهند. در زمانهای مختلف نیز چنین بوده است. در تاریخ اولین کار دشمنان تعییر زبان بوده است. اگر زبان قوی باشد دشمنان نمیتوانند حمله استعماری کنند.
او گفت: کشورهایی که در ۲۰۰ سال گذشته تحت استعمار قرار گرفتهاند؛ زبانشان تغییر کرده و وقتی زبان تغییر کرد، اتفاقات دیگری نیز رخ داده است.
سلیمانی افزود: برای ما این اتفاق نیفتاده و کسانی که روی زبان فارسی کار کردهاند عناصر پدافند غیرعامل را خیلی خوب در کار خود تبیین کردهاند.
مشاور وزیر علوم بیان کرد: در کشورهای غرب آفریقا، هند و... میبینیم که زبانشان با استعمار چطور عوض شده است و افتخار ملت ماست که نتوانستند با ما چنین کنند. در طول تاریخ چون در این زمینه مقاوم سازی کرده بودیم، استعمار در اینجا رخ نداد.
سلیمانی تاکید کرد: ترویج و حرکت نیروی انسانی نیز مهم است چراکه میتواند فرهنگ و زبان خود را ترویج کند.
قائم مقام وزیر علوم اظهار کرد: سیستمهای الکترونیک باید مورد حفاظت قرار بگیرد و باید ضعفهایی که در این بستر وجود دارد را زودتر برطرف کنیم، اما شبکهسازی در پدافند غیرعامل مهم است. باید در هر زمینهای امر شبکهها را طوری مقاوم کنیم که اگر جایی آسیب دید سایر نقاط بتوانند کار خود را دنبال کنند. کارهای مهمی انجام شده. این وضعیت باید در دانشگاهها دنبال و پیادهسازی شود تا در مقابل خطرات طبیعی و سایر خطرات اجتماعی قوی کنیم.
او تاکید کرد: هم اکنون در دانشگاهها با تشکلهای غیررسمی در شبکههای اجتماعی مواجه هستیم. در این شبکهها حزب و تشکل غیررسمی داریم که مجوزی از دانشگاه ندارند، اما از هر حزبی اثرگذاری و جهتدهی بیشتری دارند. باید بدانیم چگونه در مقابل این وضعیت دانشگاه را مدیریت میکنیم تا هدف اصلی و راه علم گم نشود.
قائم مقام وزیر علوم گفت: جهان با تحولات تکنولوژیک مواجه است و وارد مرحله دیگری از سبک زندگی شدهایم. باید پدیدهها را بشناسیم و حفاظت از اطلاعات مهم است. پروژههای دانشجویی زیادی در مقاطع ارشد و دکتری انجام میشود که باید از آن محافظت کرد و میتواند منبع اقتصادی هم باشد و برخی کشورها از این طریق درآمدزایی کردهاند. ما از این طریق علاوه بر ترویج زبان فارسی میتوانیم به درآمدزایی در دانشگاه برسیم.
سلیمانی گفت: جمهوری اسلامی میخواهد از نظر تمدنی بر دنیا حاکم شود پس باید زیرساختها را فراهم کند تا هم مسیر را طی کنیم هم آسیبها را کم کنیم و مقاومسازی را انجام دهیم.
او گفت: اگر ابتدای ترویج شبکههای و فضاهای مجازی پدافند غیرعامل انجام میشد، هزینهها خیلی کمتر شده بود. دانشگاهها و روسا در برنامه ۵ ساله راهبردی سرفصلی برای پدافند غیرعامل هم بگذارند. هرچند اندک اما سیاست کلی را در نظر بگیرید تا بدانیم نیروی انسانی، سخت افزار و نرم افزاری همه مقاوم سازی شدهاند. ادارات دانشگاهی و وزارت علوم با دیگران فرق دارد چراکه با اندیشه و فکر طرف هستیم و سایرین شاید از نطر سخت افزاری نیاز به تقویت داشته باشند ولی این اندیشهها و خروجیهای دانشگاه کشور هستند که کشور را اداره خواهند کرد پس پدافند غیرعامل در حوزه عقیده و فکر اهمیت دوچندان دارد. اگر پدافند را در نظر داشتیم حتی ساختمان سازیها در شهر تهران شکل دیگری پیدا میکرد که این توجه را نداشتیم.