اصانلو خبر داد:
افزایش گشتهای شعب تعزیرات/ رسیدگی به ۷ فقره پرونده مهم و ملی
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی از افزایش گشتهای شعب تعزیرات حکومتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد اوصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در ابتدای حضور خود در سازمان اعلام کردم برای تحول در سازمان تعزیرات راهبردهای 8 گانه تدوین شدهاند، گفت: اولین راهبرد حضور موثر و مستمر تعزیرات در بازار و نظارت بر آن بود.
وی ادامه داد: براساس این راهبرد برنامه عملیاتی اجرا شد و بارها اعلام کردهایم نظارت بر بازار بر عهده اتاق اصناف و وزارت جهاد کشاورزی است اما سازمان تعزیرات مرجع رسیدگی به شکایات است و در حلقه نظارت بر بازار اگر بازرسی، کشف، تخلفات و رسیدگی به این تخلفات را مدنظر قراردهیم سازمان تعزیرات در حلقه نهایی قرار دارد.
رییس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: سازمان تعزیرات در کنار سایر دستگاهها وظیفه نظارت بر تخلفات را برعهده دارد. در دهه 70 و اوایل تشکیل سازمان تعزیرات حکومتی وظایفی برعهده داشته است اما با تصویب قوانین جدید وظایف سازمان تعزیرات حکومتی کاهش یافته است و یا اینکه سازمان تعزیرات حکومتی وظیفه رسیدگی به تخلفات را دارد اما در راستای نظارت بر بازار گشتهای سیار توسعه یافتهاند و شاهد حضور میدانی روسای شعب در میدان هستیم.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: به جای آنکه روسای ما در شعب بنشینند و منتظر وصول گزارش باشند خودشان در میدان حضور دارند و برهمین اساس قرارگاه نظارت بر بازار و شعب مهم و ملی تشکیل شدند و وظیفه این شعب رسیدگی به مشکلات کلان ملی و در سطح میدانی است.
وی گفت: تعداد شعب گشت نسبت به دوره های گذشته افزایش چند ده برابری داشته است در عید سال گذشته قریب به 55 هزار گشت مشترک داشته ایم.
اوصانلو با اشاره به راهبرد دوم سازمان تعزیرات گفت: تسهیل دسترسی مردم به خدمات سازمان تعزیرات حکومتی یکی دیگر از راهبردهای سازمان بوده است در دوره های گذشته دسترسی مردم به سازمان تعزیرات حکومتی از وزارت صمت، سازمان حمایت و اتاق اصناف بود و امکان گزارش از طریق سازمان تعزیرات وجود نداشت اما در دوره جدید و در راستای برنامه تحولی یکی از اقدامات مثبت صورت گرفته سامانه ثبت شکایات الکترونیکی و اخذ شکایات مردمی ایجاد شده است و به محض اینکه مردم در این سامانه شکایت خود را ثبت کنند پرونده تشکیل و به شعبه ارجاع میشود و شعبه موظف به شروع رسیدگی ها و صدور حکم است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: شهروندان میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت شکایات الکترونیکی بصورت کاملا رایگان شکایت خود را در سامانه ثبت کنند.
وی ادامه داد: از نظر سخت افزاری و نرم افزاری با کمبود شدید تجهیزات و کادر اداری مواجه بودهایم 210 شهرستان ها فاقد اداره تعزیرات بودند اما امیدواریم با کمک سازمان برنامه و بودجه بتوانیم به اهداف خود برسیم و سامانه خود را به شعب متصل کنیم.
اوصانلو تصریح کرد: در راستای افزایش بهرهبری شعب شاخصی تعریف شد و تعدادی از شعب فقط به سیار اختصاص یافت و تاکنون 110 شعب سیار افتتاح شدهاند.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با ایجاد شعب ملی موفق به اثرگذاری بسیاری شدیم و اثر آن در اجرای احکام کاملاً مشاهده شد به لحاظ آمار عملکردی در دو سال گذشته یک میلیون و ۴۰۵ هزار فقره وارد شده که در دو سال آخر دولت قبل یک میلیون و ۱۸۷ هزار پرونده بوده است یعنی در دو سال گذشته تعداد پروندههای وارده ۱۸ درصد افزایش یافته است همچنین در دو سال اخیر یک میلیون و ۴۰۹ هزار فقره پرونده مختومه شده است در حالی که دو سال آخر دولت قبل یک میلیون و ۱۰۰ هزار پرونده مختومه شده است.
وی درباره اقدامات سازمان تعزیرات حکومتی در ۵ ماهه ابتدای سال گفت: در پنج ماه گذشته فقط در شهر تهران ۶ هزار پرونده بیشتر از نمونه مشابه سال گذشته دریافت کردهایم همچنین در دو سال گذشته هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فقط از حیث تخلف صنفی وصولی داشته ایم در حالی که در دو سال آخر دولت قبل این رقم ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است همچنین میزان وصولی در حوزه بهداشت در دو سال گذشته ۶۸ هزار و ۲۴۸ میلیارد ریال بوده درحالی که در دوره مشابه دو سال آخر دولت قبل ۲۱ هزار میلیارد ریال بوده است.
اصانلو تاکید کرد: همچنین قرارگاه شعار سال در تعزیرات با دو محور مهار تورم و رشد تولید تاسیس شد. هم با متخلفان برخورد می کنیم و هم حمایت از تولید را در راستای رشد تولید داریم.
رییس سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: دو هفته قبل رییس جمهور جلسهای را برای حل مشکلات واحدهای تولیدی گذاشته بودند. به عنوان مثال ۴ الی ۵ سال شرکتی معطل مشکل حقوقی بود و در دولت قبل برایش ایجاد شده بود و پروندهاش در سازمان تعزیرات بود و زمانی که رییس جمهور از این واحد نیمه فعال بازدید کرد، دستور پیگیری را داد. اختلاف حقوقی در این پرونده وجود داشت که باعث شده بود آن شرکت با دو هزار اشتغالزایی تعطیل باشد. خوشبختانه همین هفته گذشته با دستور رییس جمهور و پیگیریها مشکل حل شد.
وی تاکید کرد: ما قصدمان فقط مچ گیری و برخورد نیست. درست است که درصددیم محتکران را نقره داغ کنیم ولی رویکردمان این است که بتوانیم موثر باشیم. اگر حکمی در تعزیرات صادر شود ولی به مرحله اجرا نرسد اثر گذاری لازم در بازار را ندارد.
اصانلو درباره تخلفات شرکت های هواپیمایی گفت: در این دولت ۷۰ فقره هواپیما توسط سازمان هواپیمایی خریداری شده است. وزارت مسکن و سازمان هواپیمایی شبانه روزی کار می کنند تا مشکلات حل شود ولی زمان بر است و بحث تحریم ها هم داریم. آنچه که به تعزیرات مربوط است یکی از کارکرد شعب ملی این بوده و این مسایل به شعب ملی ارجاع می شود. در این دوره هم موضوع را به شعب ملی ارجاع دادیم و دو سه نفر در سازمان هواپیمایی مستقر شدند و با استفاده ازاطلاعات بدست آورده، منتهی به تشکیل پرونده های متعدد با جرایم و محکومیت های سنگین شد.
وی افزود: در ۵ ماهه گذشته ۷ فقره پرونده مهم و ملی رسیدگی شده و جرایم سنگینی داشته است. آخرین مورد مربوط به جریمه هواپیمایی کیش ایر به میزان ۲۶ میلیارد تومان در ۲۶ مردادماه سالجاری بوده که قطعی و اجرا شده است.
وی تصریح کرد: ۷ فقره محکومیت قطعی یافته با رقم ۱۳۳ میلیارد تومان را داشتیم. در ۵ ماه گذشته ۲۱۰۰ میلیارد تومان وصولی اجرای احکام ما بوده است و همین ۱۳۳ میلیارد تومان در این رقم است. همچنین شرکت خوش گوار در خراسان ۶۵ میلیارد تومان جریمه شده بود و یکی دو هفته گذشته وصول شد.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: گشتهای مشترک را درخصوص اربعین در مراکز فرودگاهی مستقر هستند و طی دو الی سه روز اخیر در یک مورد در استان اصفهان یکی از شرکتهای هواپیمایی بلیت های خود را در اختیار شرکت بزرگ فولادی به صورت چارتری قرار می دهد که شرکت فولادی آن را در اختیار شرکت دیگری قرارداده و هر بلیت به قیمت ۱۲ الی ۱۳ میلیون به مردم فروخته شده است که با ورود دستگاههای نظارتی و سازمان تعزیراتی جلوی این تخلف گرفته شده است. این شرکت روزی ۱۰۰ بلیت بیش از تعرفه خرید و فروش می کردند که جلوی آن گرفته شده است و با آنها برخورد شده است. همچنین روز گذشته یکی از پارکینگ های متخلف در مرز مهران پلمب شده است و روسای شعب در این زمینه به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند.
اصانلو درباره بنگاههای املاک گفت: حضور روسای شعب در برخورد با املاکی های متخلف در بازار مسکن تاثیرگذار بوده است.
وی بااشاره به پلمب واحدهای صنفی متخلف گفت: بیش از ۲۰ هزار پلمب واحد صنفی متخلف پلمب شده اند و این پلمب ها در کاهش بروز تخلفات اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: در قزوین نیز یک کارخانه تولید شوینده را قبل از اینکه شرکت موفق به فروش محصولات شود و گرانفروشی صورت بگیرد جریمه و با گرانفروشی برخورد کردیم. اجرای احکام در حوزه تنظیم بازار اثرگذار خواهد بود.
وی درباره تخلفات حوزه مدارس گفت: ما در این خصوص راسا ورود کردیم و منجر به این شد که برای برخی مدارس پرونده تشکیل شد و در حال بررسی پرونده های این مدارس هستیم. زمانبر شدن رسیدگی نیز به این دلیل است که رسیدگی به این مدارس به سازمان حمایت و آموزش و پرورش واگذار شده است البته ما پیگیر هستیم و اگر دستگاهها و نهادهای دولتی کوتاهی داشته باشند با آنها نیز برخورد خواهیم کرد.
اوصانلو درباره مشکلات لبنیات گفت: سال گذشته ۱۱۹ واحد تولید لبنیاتی بازرسی شد و ۵۱۴ فقره پرونده با رقم محکومیت هزار ۴۷۳ میلیارد ریالی تشکیل شد.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره پروندههای خودرو گفت: حدود هزار ۲۶۹ فقره پرونده درخصوص شرکتهای خودروسازی با رقم بیش از ۶ هزار میلیارد تومانی طی ۵ ماه اخیر تشکیل شده است و شبکه توزیع خودروسازان را از شورای بورس خارج کردهایم و با جواب سازمان حمایت دو شرکت خودروسازی عظیم نقره داغ میشوند.