رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:
کمیسیون تلفیق استقلال تامین اجتماعی را زیر سوال برد/مدیران وزارت بهداشت روی نمایندگان نفوذ دارند
حسن صادقی میگوید: مصوبات کمیسیون تلفیق به زیان سازمان تامین اجتماعی بوده است و اگر دیر بجنبیم نه تنها مطالبات پرداخت نمیشود بلکه استقلال سازمان نیز زیر سوال خواهد رفت.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) به خبرنگار ایلنا گفت: مصوباتی که در ارتباط با لایحه بودجه سال ۹۷ در جلسه هفته گذشته کمیسیون تلفیق تصویب شد، بیانگر عمق بیاطلاعی نمایندگان از ماهیت سازمان تامین اجتماعی و مطالبات آن است.
صادقی افزود: اعضای کمیسیون تلفیق نه تنها تکلیف بدهی ۱۴۵ هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی را روشن نکردند، بلکه با پیشنهادِ مندرآوردی که از طرف وزارت بهداشت برای انتقال منابع صندوق درمان این سازمان به خزانه دولتی مطرح شده بود؛ موافقت کردند.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: اگرچه نمایندگان مجلس بارها اعلام کردهاند که دغدغه سازمان تامین اجتماعی و کارگران بیمه شده را دارند، اما باید بپذیریم که مدیران وزارت بهداشت، نفوذ زیادی روی آنها دارند.
وی افزود: اگر غیر از این بود، کمیسیون تلفیق بهجای زیر سوال بردن استقلال مالی و اداری سازمان تامین اجتماعی، تلاش میکرد طبق قانون برنامه ششم توسعه، دولت را وادار سازد برای پرداخت مطالبات معوقه سازمان اقدام کند.
صادقی یادآور شد: پیشنهاد انتقال مدیریت منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی به خزانه دولتی، برخلاف قوانین کارآمدی است که از سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون باعث حفظ استقلال مالی و اداری سازمان شدهاند.
وی ادامه داد: حرفشنوی مجلس از وزارت بهداشت باعث شده است کمیسیون تلفیق نیز این اشتباه را باور کند که وضع مالی سازمان تامین اجتماعی خوب است و برای همین راجع به طلب ۱۴۵ هزار میلیارد تومانی دولت کوتاه بیاید.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: واقعیت چیزی دیگریاست. همین حالا هم بحران کمبود منابع مالی برای سازمان تامین اجتماعی در حالجدیتر شدن است و انتقال منابع صندوق درمان به خزانه دولتی؛ مشکلات جدیدی را برای سازمان ایجاد خواهد کرد.
صادقی گفت: برخلاف باور مجلس؛ مدیریت منابع درمانی تنها به امور مالی مراکز درمان ملکی (متعلق به سازمان تامین اجتماعی) و پرداخت هزینه خدمات درمانی خریداری شده، محدود نمیشود؛ هزینههای کفن و دفن، حوادث ناشی از کار، طول درمان و ازکارافتادگی نیز از محل صندوق درمان پرداخت میشود؛ مسئولیت پرداخت هزینه توسعه مراکز درمانی و هزینههای کادر پزشکی نیز با این صندوق است لذا انتقال این منابع به خزانه دولت تنها فعالیتهای این صندوق را پیچیدهتر خواهد کرد.
این فعال صنفی کارگری افزود: از آنجا که پیشنهاد کمیسیون تلفیق نیاز به مصوبه صحن علنی مجلس شورای اسلامیدارد، فعالان صنفی کارگری و تمامی کسانی که دغدغه سازمان تامین اجتماعی و بیمهشدگان آن را دارند؛ باید خطر را جدی بگیرند و نمایندگان را متقاعد کنند که مصوبه کمیسیون تلفیق ایراد دارد.
وی در عین حال بر نقش موثر رسانهها در اطلاعرسانی درست و شفاف تاکید کرد و گفت: اگر دیر بجنبیم، ممکن است پیشنهاد غلط اندر غلط کمیسیون تلفیق در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود. در این صورت علاوه بر پرداخت نشدن مطالبات سازمان تامین اجتماعی، شاهد زیر سوال رفتن استقلال اداری سازمان تامین اجتماعی نیز خواهیم بود.