خبرگزاری کار ایران

ثبت مراسم پیر شالیار و نوروز زمستانی در میان ۵ رویداد گردشگری کردستان در تقویم رویدادهای کشور

asdasd
کد خبر : ۱۴۱۶۰۵۹

پنج پرونده از رویدادهای شاخص استان کردستان در پنجمین نشست شورای ثبت رویدادهای گردشگری کشور بررسی شدند که این اقدام ثبت دو رویداد در سطح بین‌المللی و سه رویداد در سطح ملی را در پی داشت.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط‌عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پنجمین نشست شورای ثبت رویدادهای گردشگری با محوریت بررسی پرونده رویدادهای استان کردستان صبح امروز، چهارشنبه، مورخ ۱۸ آبان ماه با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت، مدیرکل استان، بخشدار و شهردار اورمانات، نماینده مجلس سنندج و نیز سایر اعضای شورا در محل سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد. 

در این مراسم پنج رویداد شامل مراسم بهاره پیر شالیار یا کومسا درشهرستان سروآباد، مراسم آئینی عروسی پیر شالیار درشهرستان سروآباد، مراسم نوروز کردی یا نوروز زمستانی در شهرستان کامیاران، مراسم نوروز سنندج در شهرستان سنندج و نیز جشنواره توت فرنگی درشهرستان سنندج مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفتند و مبتنی بر ظرفیت‌ها و ویژگی‌های لحاظ شده، دو رویداد مرتبط به اورامانات موفق به دریافت سطح بین‌المللی – به صورت مشروط یک‌ساله - و سه رویداد دیگر سطح ملی را پذیرا شدند. 

بر مبنای نتایج حاصل، درخواست ثبت در تقویم رویدادهای گردشگری با در نظر گرفتن شاخص‌های سطح‌بندی رویدادهای گردشگری استان کردستان انجام گرفت. 

این اقدام در حالیست که تمامی رویدادها برای ثبت در تقویم باید واجد ویژگی‌هایی از جمله: افزایش جذب گردشگران به مقصد گردشگری، برگزاری در بازه زمانی مشخص و محدود، افزایش آگاهی و معرفی بهتر تصویر مقصد گردشگری، بازدید عمومی و نیز دارا بودن امکانات الزام و متناسب برای اقامت و پذیرایی از گردشگران باشند. 

لازم به ذکر است رویداد گردشگری بین‌المللی به آن دسته از رویدادهای گردشگری گفته می‌شود که حداقل یکی از دو شرط برخورداری از «بازدیدکنندگان بین‌المللی» یا «مشارکت کنندگان بین‌المللی» را دارا بوده و نهایتاً برگزاری آن منجر به شکل‌گیری سفر در مقیاس بین‌المللی می‌شود. همچنین گردشگری ملی نیز به آن دسته از رویدادهای گردشگری گفته می‌شود که حداقل یکی از دو شرط برخورداری از بازدیدکنندگان و یا مشارکت‌کنندگان حداقل ۱۰ استان مختلف کشور را دارا بوده و برگزاری آن منجر به شکل‌گیری سفر در مقیاس ملی شود. 

گفتنی است دستورالعمل ثبت رویدادها در تقویم رویدادهای گردشگری کشور در تابستان سال گذشته توسط عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استان‌های کشور ابلاغ شده است و روند اجرایی شدن آن با رونمایی از سامانه ثبت رویدادها به آدرس: events. mcth. irدر حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران آغاز شده است تا بر مبنای این اقدام رویدادهای گردشگری استان‌های سراسر کشور پس از سطح‌بندی در سامانه مذکور ثبت شوند. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز