خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد؛

غربالگری بیش از 345 هزار نفر در فارس، از ابتدای پویش ملی سلامت

asdasd
کد خبر : ۱۴۲۴۹۹۰

نمک‌های دریاچه مهارلو ۱۰۰ درصد آلوده و غیربهداشتی است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست خبری به مناسبت پویش ملی سلامت، از غربالگری 345 هزار و 308 نفر از جمعیت بالای 18 سال استان فارس، از ابتدای پویش ملی سلامت خبر داد.

به گزارش ایلنا، عباس رضائیان زاده در جمع اصحاب رسانه استان با تاکید بر اهمیت آگاهی مداوم افراد جامعه نسبت به میزان فشارخون و قندخون خود، اجرای پویش ملی سلامت به مدت دو ماه در سراسر کشور را فرصتی مناسب برای افراد بالای 18 سال جامعه در این زمینه دانست.

او با اشاره به پیشرفت خاموش دو بیماری دیابت و فشارخون بالا در بدن مبتلایان، بی اطلاعی مبتلایان از ابتلا به این دو بیماری را چالشی بزرگ خواند که در پویش ملی سلامت مورد توجه قرار گرفته است.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نقش رسانه را در پیشبرد موفق اقدامات مربوط به این پویش ملی و دیگر برنامه های سلامت محور، جدی و تاثیرگذار خواند و ادامه داد: چهار بیماری غیرواگیر دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی، هر ساله علت 28 میلیون مرگ در دنیا بوده و حدود 46 درصد مرگ و میر در کشور ما نیز به علت بیماری های قلبی و عروقی است که فشارخون بالا و دیابت، مهمترین عامل خطر در این زمینه محسوب می شود.

او رسالت مهم مجموعه سلامت در این زمینه را کمک به درمان بیماران مبتلا و تلاش برای شناسایی مبتلایانی عنوان کرد که از بیماری خود آگاهی ندارند.

رضائیان زاده در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به روند فزاینده ابتلا به دیابت در دنیا و کشور ما گفت: اگرچه نمی تواند یک عامل را به صورت قطعی، در این زمینه نام برد، اما به طور کلی سبک زندگی که مجموعه ای تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل را شامل می شود، می توان در این زمینه به عنوان عاملی تاثیرگذار معرفی کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام آمارهای مربوط به سال 2020 میلادی در سطح دنیا، از ابتلای یک میلیارد و 130 میلیون نفر به فشارخون بالا و 537 میلیون نفر به دیابت نوع دو خبر داد و گفت: آخرین آمارهای مربوط به ایران نیز حاکی از ابتلای 15 میلیون نفر به پرفشاری خون و هفت میلیون نفر به دیابت نوع دو بوده است.

فشارخون بالا و دیابت در فارس

او همچنین آمار ابتلا به فشارخون بالا در فارس را بر اساس پیش بینی ها، حدود یک میلیون نفر اعلام کرد که از این تعداد حدود 423 هزار نفر، معادل قریب به 52درصد شناسایی شده اند.

رضائیان زاده در ادامه آمار ابتلا به دیابت در فارس را نیز بر اساس پیش بینی های انجام شده، 397 هزار نفر اعلام کرد که تا کنون 205 هزار نفر شناسایی شده و اجرای این پویش می تواند گامی موثر در شناسایی دیگر مبتلایان باشد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز فارس را دومین استان کشور در اجرای غربالگری جمعیت هدف پویش ملی سلامت، از ابتدای آغاز تا کنون عنوان کرد که با غربالگری 345 هزار و 308 نفر همراه بوده و افزود: با اقدامات کارشناسان سلامت استان نیز پیش از اجرای پویش، 800 هزار نفر غربالگری شده اند.

او پایگاه های پزشک خانواده شهری، خانه های بهداشت روستایی، مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت سراسر استان را از جمله زیرساخت های پیش بینی شده برای اجرای این پویش ملی سلامت در استان فارس دانست و ادامه داد: تشکیل تیم های سیار برای اعزام به ادارات، آئین های نمازجمعه، کارخانه ها و مراکز پرتردد شهری، همچنین ادارات و مراکز دانشگاهی نیز دیگر امکان پیش بینی شده برای اجرای این پویش ملی در استان است.

نمک‌های دریاچه مهارلو  ۱۰۰درصد آلوده و غیربهداشتی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: نمک‌های موجود در بازار استان فارس که از دریاچه مهارلو تهیه شده‌اند، نه تنها باکیفیت و مناسب نیست، بلکه ۱۰۰درصد آلوده و غیربهداشتی است.

حسینی درخصوص کیفیت نمک مصرفی موجود در بازار و فروشگاه‌های استان بویژه نمک دریاچه مهارلو گفت: نمک دریاچه مهارلو اصلا بهداشتی نبوده و استفاده از آن به هیچ عنوان قابل قبول نیست و توصیه نمی‌شود.

وی افزود: در سال‌های اخیر افرادی قصد سرمایه‌گذاری در این دریاچه با عناوین زیبایی مانند تولید بومی، اشتغالی محلی و ... را داشتند، اما مجموعه دانشگاه علوم پزشکی با همکاری استانداری فارس اجازه بهره‌برداری از این دریاچه را صادر نکرد و نمی‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با تاکید بر اینکه نمک دریاچه مهارلو 100 درصد آلوده است، گفت: این دریاچه محل تجمع فاضلاب و مجموع ضایعات و پساب‌های غیربهداشتی است، به همین دلیل اجازه ندادیم و نمی‌دهیم که نمکی از این دریاچه استخراج شود. 

وی تاکید کرد که تنها نمک مورد تایید مجموعه علوم پزشکی، نمک‌های موجود در بازار با بسته‌بندی قابل تایید وزارت بهداشت و دارای سیب سلامت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز