خبرگزاری کار ایران

بیگدلی در گفت‌وگو با ایلنا:

برچیدن «الکترال کالج» ضربه به سرمایه‌داری است/ نسل دیجیتالی آمریکا علیه محافظه‌کاری و سنت‌های سیاسی قیام می‌کنند

برچیدن «الکترال کالج» ضربه به سرمایه‌داری است/ نسل دیجیتالی آمریکا علیه محافظه‌کاری و سنت‌های سیاسی قیام می‌کنند
کد خبر : ۱۰۱۱۹۲۱

کارشناس مسائل آمریکا گفت: تغییر یا تعطیلِ روند الکترال کالج‌ها از قدیم تاکنون مورد نظر بوده اما جمهوری‌خواهان اعمال تغییر را مخالفت با خدا می‌دانند.

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به انتقاد اخیر هیلاری کلینتون از ساختار کالج الکترال در انتخابات ریاست جمهوری در تشریح احتمال برچیده شدن این ساختار در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: از سال‌های بسیار قبل‌تر و حتی پیش از جنگ جهانی دوم، بحث آن بود که شیوه انتخابات آمریکا بر اساس «الکترال کالج» روش مناسبی برای انتخاب رئیس‌جمهوری در این کشور نیست. حتی در سال ۱۹۵۳ و بعد از ریاست جمهوری هری ترومن هم این مسأله مطرح شد که سیستم الکترال کالج حذف شود تا مردم مستقیماً بتوانند رئیس‌جمهوری ایالات متحده را انتخاب کنند. در همین راستا مخالفت‌های بسیار زیادی در مورد حذف روند مذکور صورت گرفت اما موافقان معتقدند که این مکانیزم به نوعی سرکوب دموکراسی را در پی دارد و می‌تواند در بازه‌های متعدد به فساد منجر شود.

وی ادامه داد: مخالفان معتقدند به دلیل اینکه اولین روسای جمهوری آمریکا مانند «توماس جفرسون» و «جرج واشنگتن» این روند را اجرایی کرده‌اند و از آن بهره برده‌اند، ما هم باید تابع همین روند باشیم. نکته‌ای که در اینجا باید اشاره شود این است که استفاده از سیستم الکترال کالج در دهه‌های اوایل پیدایش ایالت متحده به این دلیل بود که بسیاری از راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی با مراکز شهرها به خصوص واشنگتن فاصله داشت و برای اینکه مردم به سختی نیفتند به نمایندگان خود که همان «الکتورال‌ها» بودند وکالت می‌دادند که به نیابت از آنها رئیس جمهور را انتخاب کنند. حالا با گذشت دهه‌ها از آن تاریخ، دیگر مشکلی در بحث رفت و آمد و مسائل جغرافیایی وجود ندارد و انتقاد اخیر هیلاری کلینتون هم در همین چارچوب قابلیت تحلیل دارد؛ چراکه او اعلام کرده بهتر است این سیستم هر چه زودتر برچیده شود و مردم به صورت مستقیم نامزد خود را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کنند.

 این استاد دانشگاه تصریح کرد: مساله این است که بحث الکترال کالج یک تابو به حساب می‌آید و کسی جرأت ندارد علیه آن اقدام عملیاتی صورت دهد. صرفاً انتقاد هیلاری کلینتون نیست که نشان می‌دهد این فرآیند باید تغییر کند، بلکه بسیاری از سیاست‌مداران آ‌مریکا نسبت به این سیستم انتقاد دارند و معتقدند که روند مذکور دموکراتیک نیست. آنها می‌گویند حقوق اصلی مردم آمریکا از این طریق تامین نمی‌شود و باید در مقابل روند جدید را  جایگزین کرد. بسیاری بر این عقیده‌اند که اظهارات کلینتون به نوعی دفاع از وضعیت خود و اعتراض به نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ است، اما مساله این است که انتقاد به الکترال کالج‌ فراتر از این مساله است. این موضوع هر چهار سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، مجدداً مانند یک زخم کهنه، سر باز می‌کند و حالا هم شاهد تکرار انتقادها هستیم.

 بیگدلی افزود: در این مسیر جمهوری‌خواهان به عنوان محافظه‌کارترین طیف ایالات متحده موافق با کنار گذاشتن فرآیند الکترال کالج نیستند. باید بگویم که این فرآیند یک سنت محافظه‌کارانه و نمادی از اشرافی‌گری و سرمایه‌داری است و نمی‌گذارد مهره‌های جوان وارد عرصه سیاسی ایالات متحده شوند. نسل جوان آمریکا نسبت به این فرآیند بسیار بدبین و منفی‌نگر هستند. از نظر آنها کسانی که در کنگره حضور دارند یک مشت پیرمرد فرصت‌طلب هستند که هیچ درکی از جامعه جدید آمریکا ندارند. نسل جوان ایالات متحده که من به آ‌نها «نسل دنیای دیجیتال» می‌گویم، به هیچ وجه نمی‌پذیرند که در دنیای امروز یک مدل سنتی و محافظه‌کارانه سر کار باشد. آنها معتقدند که ۵۳۸ نفر که در الکترال کالج حضور دارند، اساسا هیچ ‌کاری انجام نمی‌د‌هند، بلکه صرفاً به هسته قدرت متصل هستند و این مدل برای نسل جوان قابل قبول نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مقابل جبهه منتقدانِ الکترال کالج، طیف جمهوری‌خواهان که تفکر خود برترپنداری دارند، مخالف این مسأله هستند. آنها معتقدند فرصت‌ها و مقام‌هایی که آنها تصرف کرده‌اند از سوی خداوند به آنها داده شده و به همین دلیل تغییر این روند را در وهله اول مخالفت با سنت‌های دیرینه آمریکا می‌دانند و در وهله دوم معتقدند که چنین اقدامی در حقیقت مخالفت با امر خداوند است. بر این مبنا معتقدم که برچیده شدن الکترال کالج‌ها به نوعی می‌تواند ضربه به نظام سرمایه‌داری باشد که فکر نمی‌کنم در کوتاه مدت شاهد اجرای آن باشیم. این مخالفت‌ها اگر بیشتر از گذشته نمایان شود و ساختار قدرت ایالات متحده به این مفهوم برسد که باید الکترال کالج را تصحیح یا منسوخ کند، بدون شک درگیری درون‌حزبی میان دو طیف جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به وجود می‌آید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز