خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت اعلام کرد:

سامانه هوشمند مدیریت و پایش آفات در عرصه‌های منابع طبیعی مستقر می‌شود

asdasd
کد خبر : ۱۴۷۸۴۰۱

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر این که کنترل آفات، بیماری‌ها و اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی کشور در اولویت این سازمان قرار دارد، گفت: امسال یک سامانه هوشمند مدیریت و پایش آفات و بیماری‌های کلیدی و نوظهور در عرصه‌های منابع طبیعی کشور شامل عرصه‌های جنگلی، مرتعی و بیابانی استقرار پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، حمیدرضا قنبری، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه شورای حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار داشت: یکی از بخش‌های مهمی که در شرح وظایف و ماموریت‌های این دفتر تعیین شده، بخش گیاه‌پزشکی و مدیریت و کنترل آفات و بیماری‌های جنگل‌ها و مراتع است که با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش خطر طغیان آفات و بیماری‌ها در این حوزه، برنامه‌ریزی برای ایجاد سامانه پایش و کنترل هوشمند در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دستور کار قرار گرفته است. 

وی افزود: اولویت حضور میدانی در استان لرستان بحث گیاه‌پزشکی است و با توجه به وضعیت کل کشور از نظر اعتباری پیش‌بینی اعتبارات این بخش از محل اعتبارات ملی و استانی مدنظر است. 

قنبری اضافه کرد: تخصیص اعتبارات دفتر حفاظت و حمایت در بخش گیاه‌پزشکی از اعتبارات ملی محقق می‌شود و به‌زودی به ادارات کل استان‌ها ابلاغ خواهد شد. همچنین با همکاری وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران، پیگیر تخصیص اعتبارات به صورت استانی در موضوع اطفای حریق و کنترل آفات و بیماری‌های جنگل‌ها و مراتع هستیم. 

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: به ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌ها ابلاغ شده است که در صورت طغیان آفات و بیماری‌های کلیدی در عرصه‌های منابع طبیعی، با توجه به محدودیت زمانی، ضمن پایش مستمر نسبت به عقد قرارداد و اجرای عملیات مبارزه و کنترل آفات و بیماری‌ها اقدام کنند. 

وی با اشاره به ظهور آفات پروانه جوانه‌خوار و برگ‌خوار درختان بلوط در عرصه‌های جنگلی زاگرس، عنوان کرد: اقدامات لازم برای مبارزه با این آفت باید انجام شود و طی بررسی‌های انجام‌شده، با توجه به یک نسلی بودن آفت پروانه جوانه‌خوار بلوط، زمان طلایی مبارزه با لاروهای سن یک و دو این آفت به دلیل بروز بارندگی‌های مداوم و شدید در استان لرستان امکان اجرای عملیات محلول‌پاشی به طور کامل مقدور نشده است. 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طبق پایشی که در استان لروستان توسط همکاران ما از میزان سطوح آلوده بحرانی درختان بلوط به این دو آفت انجام شده است، درحال حاضر سطحی معادل یک هزار هکتار عملیات مبارزه و کنترل انجام شده و اقدامات لازم برای مبارزه در سطح هزار هکتار دیگر علیه آفت پروانه برگخوار بلوط در مناطق بحرانی به محض ظهور آفت در دستور کار قرار گرفته است. 

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: امسال یک سامانه هوشمند مدیریت و پایش آفات و بیماری‌های کلیدی و نوظهور در عرصه‌های منابع طبیعی کشور شامل عرصه‌های جنگلی، مرتعی و بیابانی استقرار پیدا خواهد کرد که اعتبارات آن پیش‌بینی شده است. 

قنبری با اشاره به همکاری موثر سازمان مدیریت بحران با سازمان منابع طبیعی گفت: امسال در زمینه مدیریت و کنترل آفات و بیماری‌ها و اطفای حریق به‌ویژه اطفای حریق هوایی، این موضوع توسط سازمان مدیریت بحران کشور در اولویت قرار داده شده و برنامه‌ریزی‌های لازم در انجام شده است که در این رابطه همکاری مشترک وزارت دفاع و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و تامین اعتبارات لازم مورد توجه ویژه قرار گرفته است. 

این مقام مسئول یادآور شد: برای رصد و پایش تصویری عرصه‌های منابع طبیعی کشور با استفاده از دوربین‌های پایش تصویری، با خرید ۶۰ دوربین پایش تصویری با برد بالا برای هر استان و تامین اعتبار لازم برای نصب و راه‌اندازی آن در نظر گرفته شده که این پایش با اولویت آشکارسازی حریق جنگل‌ها و مراتع و در مراحل بعدی در بحث جلوگیری از تصرف عرصه‌های منابع ملی و قاچاق چوب مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان این که برای پایش تصویری در عرصه‌های منابع طبیعی کشور، ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که به استان‌ها اختصاص داده خواهد شد، اظهار داشت: تهیه و تدوین طرح جامع ساماندهی نیروهای حفاظتی نیز براساس شاخص‌های فنی و میدانی و شرایط هر استان در نظر گرفته شده است. 

براساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، قنبری در پایان گفت: در حال حاضر بیش از 4 هزار نیروی حفاظتی منابع طبیعی در کشور وجود دارد که با اجرای این طرح در پنج سال آینده تعداد نیروها به حدود ۹ هزار نفر خواهد رسید که البته شرط لازم برای محقق شدن این هدف، همکاری سازمان‌های امور استخدامی و برنامه و بودجه کشور است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز