عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:
تعطیلی ۵۰ درصد از بنگاههای زودبازدهای که تسهیلات اشتغالزایی دریافت کردهاند
از مجموع بنگاههای دریافت کننده تسهیلات، ۳۱درصد از بنگاههای ایجادی، ۱۰درصد از بنگاههای توسعهای و ۹درصد از بنگاههای دریافت کننده سرمایه در گردش، اکنون غیرفعالاند.
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به وعدههای جدید اعطای وام اشتغالزایی، گفت: تسهیلات پرداختی به بنگاههای زودبازده پیش از این نتیجه بخش نبوده و باعث هدر رفتن منابع و عدم تحقق اشتغال وعده داده شده است و وعدههای جدید نیز باعث افزایش تورم میشود.
به گزارش ایلنا از رشت، غلام علی جعفرزاده ایمن آبادی با بیان این مطلب، اظهار کرد: مطابق بررسیهای انجام شده بیش از ۵۰ درصد بنگاههای زودبازده، که از بانکهای عامل تسهیلات دریافت کردهاند هم اکنون غیرفعالاند.
وی با اعلام اینکه اهداف بنگاههای زودبازده تحقق نیافته است خاطر نشان کرد: از مجموع بنگاههای دریافت کننده تسهیلات، ۳۱درصد از بنگاههای ایجادی، ۱۰درصد از بنگاههای توسعهای و ۹درصد از بنگاههای دریافت کننده سرمایه در گردش، غیرفعالاند.
نایب رئیس فراکسیون اشتغال مجلس افزود: بخش قابل توجهی از این تسهیلات به مشتریانی داده شده که دارای بدهی معوقه بوده و برای تسویه معوقات به آنها تسهیلات پرداخت شده است.
به گفته جعفرزاده ایمن آبادی، علی رغم اینکه مقرر شده بود تسهیلات بیش از ۱۰میلیارد ریال پرداخت نشود، گزارشات واصله حکایت از آن دارد که ۴۱درصد از تسهیلات بنگاههای زودبازده با مبلغ بیش از ده میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: آنچه که محرز است بانکهای عامل، هیچ گونه اقدامی جهت اخذ تعهد رسمی برای ایجاد اشتغال انجام ندادهاند و تصویب تعداد اشتغال برخی طرحها از سوی کارگروه اشتغال استانها نیز واقع بینانه نبوده است.
این نماینده مجلس ابراز کرد: در نتیجه منابع قابل توجه بانکها که با هدف ایجاد اشتغال پرداخت و هزینه شده منتج به ایجاد اشتغال برای جوانان نشده و از طرفی با ورود بخش اعظمی از این نقدینگی به بازار شاهد افزایش تورم و رواج سفته بازی در بخش مسکن و... بودهایم.
گفتنی است غلامعلی جعفرزاده در جلسه علنی روز سه شنبه نوزدهم دی ماه مجلس تذکری در این خصوص به رئیس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس بانک مرکزی اعلام داشت.