یک منبع دولتی خبر داد:
تداوم کار و بیمه کارگران فصلی معدن طلای آق دره در فصول سرد ناممکن است
«بیش از ۱۰ سال است فعالیت تعداد ۳۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آق دره به صورت فصلی انجام میشود و هر ساله این تعداد کارگر به خاطر مشکلاتی که به تبع بیکاری در فصول سرد سال برایشان فراهم میشود در این ایام در محوطه معدن دست به تجمع میزنند.»
یک روز پس از انتشار خبرخودکشییکی از کارگران فصلی معدن طلای آق دره، امروز یک منبع آگاه در اداره کار آذربایجان غربی اعلام کرد: تداوم کار و بیمه کارگران فصلی معدن طلای آق دره در فصل زمستان غیر ممکن است.
این کارشناس اداره کار که نخواست نامش منتشر شود در تشریح دلایل اعتراض کارگران معدن طلای آق دره به ایلنا گفت: بیش از ۱۰ سال است و همواره قرارداد کار نزدیک به ۳۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آق دره به صورت فصلی منعقد میشود و هر ساله این تعداد کارگر به خاطر مشکلاتی که به تبع بیکاری در فصول سرد سال برایشان فراهم میشود در این ایام در محوطه معدن دست به تجمع میزنند.
او گفت: در تجمع روز شنبه(۶ دی ماه) کارگران فصلی معدن طلای آق دره همانند سالهای پیش خواستار تداوم بیمه تامین اجتماعی و ادامه اشتغالشان بودند که به نظر میرسد تحقق خواسته این کارگران در منطقهای که به دلیل شرایط نامناسب جوی امکان کار کردن وجود ندارد غیرممکن باشد.
او با بیان اینکه بکار گیری این کارگران در فصل زمستان برای کارفرما مسئولیت دارد در ادامه افزود: این معدن در فصل کار بیش از ۵۲۰کارگر دارد که حدود۲۷۰ نفرشان فصلی هستند که به تازگی تعدیل شدهاند. اگر این کارگران بخواهند در معدن روبازی همانند آق دره در فصل سرما کار کنند عملا امکان هیچ استخراجی نخواهند داشت.
او در مورد پرداخت بیمه کارگران فصلی در ایام بیکاری گفت: این امکان هر چند که کارفرما موافق باشد برای تامین اجتماعی امکان پذیر نیست چرا که تامین اجتماعی زیر بار مسئولیت بیمهای کارگرانی که در کارگاه حضور فیزیکی ندارند نخواهد رفت.
وی در خصوص وضعیت کارگرانی که در این معدن به طور مداوم کار میکنند گفت: حدود ۲۵۰ نفر از کارگران این معدن را کارگران فنی و نگهبانان تشکیل میدهند. این کارگران وظیفه حراست و بررسی نقشههای فنی معدن را برای سال آینده که کارگران فصلی باز میگردند بر عهده دارند.
این منبع دولتی در ادامه در مورد تامین امنیت شغلی کارگران فصلی معدن طلای آق دره گفت: هر ساله کارفرمای این واحد معدنی به نوعی امنیت شغلی کارگران فصلی را تامین میکند. او هر ساله برای تامین نیاز معیشتی کارگران بیکار شده مبلغی حدود ۲ میلیون تومان به هر کارگر وام پرداخت میکند.
به گفته او، حدود ۹۹ درصد از کارگران فصلی معدن طلای آق دره بکار خود باز میگردنند چرا که کارفرما برای آموزش تعداد زیادی از این کارگران هزینه کرده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره آنچه خودزنی یکی از کارگران معدن طلای آق دره در جریان تجمع روز شنبه میخواند گفت: این کارگر به سبب مشکلاتی که در نتیجه بیکاری به او تحمیل شده دست به این اقدام زده که در حال حاضر در بیمارستان بستری است و وضعیت عمومی خوبی دارد.