خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران؛

با بارشهای پاییزی نمی توان درباره منابع آبی قضاوت زودهنگام کرد

asdasd
کد خبر : ۲۲۷۱۲۶

با توجه به هفت سال خشکسالی مستمر در کشور، پیش بینی اولیه در مرداد ماه امسال نشان می داد که در سال آبی ۹۴ - ۹۳ وضعیت نسبت به سال های گذشته مطلوب تر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اگرچه میزان بارش کشور تا پایان آبان ماه ۳۹ میلی متر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته اما با توجه به آنکه بارش های پاییزی تنها یک چهارم بارش سالیانه است، نمی توان درباره منابع آبی کشور قضاوت زودهنگام کرد.

به گزارش ایلنا، محمد حاج رسولی ها، افزود: با توجه به هفت سال خشکسالی مستمر در کشور، پیش بینی اولیه در مرداد ماه امسال نشان می داد که در سال آبی ۹۴ - ۹۳ وضعیت نسبت به سال های گذشته مطلوب تر خواهد بود.

وی با اشاره به حوضه دریاچه ارومیه، ادامه داد: در سال های گذشته بیشترین مشکل را در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشتیم که شرایط بهتر شده و امیدواریم با ادامه روند موجود، وضعیت مخزن سدهای کشور بهبود یابد چرا که در ترسالی ها وقتی موجودی مخزن سدها بهبود می یابد، برای دو سال آینده حجم آب ذخیره شده جوابگوی تامین آب شرب خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب نیرو با اشاره به چالش های بخش آب کشور، گفت: بزرگترین چالش ما اقتصاد آب است و تاکنون هیچ قدمی در این مسیر نتوانسته ایم برداریم، در این زمینه حتی از کشورهای همسایه خود هم عقب هستیم.

حاج رسولی ها مشکل دوم بخش آب، مدیریت بهم پیوسته حوضه های آبریز است که در این بخش علاوه بر اینکه تا سه سال گذشته اقدام قابل توجهی انجام نشده بود، با اقدام هایی، یکپارچگی حوضه های آبریز را هم از بین برده بودیم.

وی ادامه داد: در طول برنامه پنجم اقدام هایی در این زمینه آغاز شده و امیدواریم با ادامه این طرح، ساماندهی مناسبی در این زمینه به نتیجه برسد.

حاج رسولی ها درباره طرح مدیریت به هم پیوسته حوضه های آبریز، گفت: در طول اجرای برنامه پنجم، وزارت نیرو مکلف بود تقسیم حوضه ای را بر مدیریت آب پیاده سازی کند که طبق این برنامه این مدیریت باید در سه سطح ملی، حوضه ای و استانی برنامه ریزی و اجرا می شد و آغاز این طرح با مجوز مجلس از سال ۹۰ بوده است.

وی افزود: نبود مدیریت به هم پیوسته حوضه های آبریز سبب شده بود که بخشی نگری و تقسیمات سیاسی در حکمرانی بخش آب بوجود آید و بدون این طرح نمی توانستیم برای هر حوضه آبریز برنامه جامعی اجرا کنیم، چرا که هر استان طبق منافع خود در این زمینه اقدام می کرد؛ در هر حال بخشی که بیشترین ضربه را تحمل کرده محیط زیست کشور بود و اولین مغلوب معادلات آب، محیط زیست بود.

حاج رسولی ها ادامه داد: با این رویکرد در حوضه آبریز، ۶ حوضه اصلی کشور به ۴ حوضه کلان شامل حوضه فلات مرکزی(مرکزی، هامون و سرخس)، حوضه ارومیه، حوضه خزر و حوضه خلیج فارس و دریای عمان تقسیم شد تا با استقرار دفاتر مدیریت به هم پیوسته و اصلاح ساختارها، بتوانیم در قالب مدیریت جامع پاسخگوی نیازهای آب کشور باشیم.

وی با بیان اینکه مباحثمدیریت حوضه ای آب در شورای عالی آب مطرح و به تصویب اعضا رسیده، افزود: این یک راه طولانی است و انتظار نتیجه کوتاه مدت از آن نباید داشت، برای تضمین موفقیت طرح نیز مطالعه کاملی در این زمینه انجام شده و از نمونه های موفق جهانی ایده گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه تشکیل شورای آبریز زاینده رود اولین حوضه عملیاتی در این زمینه بود، گفت: در دولت یازدهم این موضوع به طور جدی آغاز شده و با حضور چیت چیان در راس وزارت نیرو، اولین جلسه شورا با حضور وی تشکیل و پیگیری شد، اما برای موفقیت در مدیریت به هم پیوسته حوضه های آبریز همه عوامل اجرایی همچون جهاد کشاورزی، قوه قضاییه، وزارت کشور، وزارت صنایع، سازمان محیط زیست و تشکل های کشاورزی باید با اعتقاد جدی در این موضوع وارد شوند.

حاج رسولی ها از پیاده سازی مدیریت به هم پیوسته در دو سال آینده در تمام حوضه های آبریز کشور خبر داد و گفت: مشارکت ذینفعان در این موضوع بسیار مهم است، حتی در مناطقی از کشور توزیع آب به خود کشاورزان واگذار شده و در کنار آن باید آگاهی رسانی عمومی نیز در سطح مدیران کلان و مردم انجام گیرد.

وی در خصوص اقدام شرکت مدیریت منابع آب درباره احیای دریاچه ارومیه، گفت: در حوضه دریاچه ارومیه در ابتدای دولت یازدهم کارگروه نجات دریاچه به دستور رییس جمهور تشکیل شد، بنابراین برای جلوگیری از موازی کاری با کارگروه، اعضای این گروه با ترکیب شورای حوضه آبریز یکسان انتخاب شده اند، مدیرکل حوضه آبریز نیز در برنامه های فکری و عملیاتی کارگروه حضور دارد و با پشتوانه خوبی در حال عملیاتی شدن است، اطلاعات فنی نیز از وزارت نیرو ارائه می شود.

حاج رسولی ها بر ضرورت تشکیل حوضه آبریز کرخه تاکید کرد و گفت: مشکل حوضه کرخه کمتر از زاینده رود و ارومیه نیست و پیچیدگی زیادی دارد و قدم بعدی مدیریت منابع آب تشکیل مدیریت بهم پیوسته حوضه کرخه است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز