خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه زنان کارگر به ایلنا خبر داد:

کاهش ۶۰۰ هزار نفری زنان شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی

asdasd
کد خبر : ۲۱۸۳۸۵

در گذشته حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر زن شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی داشتیم که اکنون این تعداد به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است که افت قابل توجهی در نیروی کار زنان را نشان می‌دهد.

رئیس اتحادیه زنان کارگر از کاهش ۶۰۰ هزار نفری زنان شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی در سال‌های اخیر خبر داد.

«سهیلا جلودارزاده» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه دو و نیم میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد، اظهار کرد: بیش از یک میلیون نفر از این زنان بیمه نیستند.

وی همچنین در مورد عملکرد فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بهبود وضعیت زنان کارگر گفت: این فراکسیون در مدت فعالیت خود به جز طرح افزایش مرخصی زایمان که با منفعت‌ها و ضررهایی همراه بوده، اقدام دیگری برای زنان کارگر انجام نداده است.

وی ادامه داد: بر اساس طرح افزایش مرخصی زایمان زنان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز باید از مرخصی ۹ ماهه زایمان استفاده می‌کردند که تاکنون این اقدام اجرایی نشده است.

به گفته وی هر چند این قانون سبب می‌شود که کارفرمایان تمایلی به استخدام زنان جوان نداشته باشند، اما برای زنانی که زایمان کرده‌اند این مقدار مرخصی لازم است.

رئیس اتحادیه زنان کارگر ادامه داد: البته قانون کار کشور ما در ارتباط بامسائل رفاهی قانون کاملی است و در آن عنوان شده که برای کارگاه‌هایی که چند کارگر آن نوزاد شیرخوار دارند، جنب کارگاه باید شیرخوارگاهی ایجاد شود.

این نماینده اسبق مجلس با اشاره به اهمیت ایجاد قوانینی برای زنان کارگر اظهار کرد: در این چند سال اخیر حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار نفر از نیروی کار زنان حذف شده‌اند. در واقع در گذشته ما حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر زن شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی داشتیم که اکنون این تعداد به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است که افت قابل توجهی در نیروی کار زنان را نشان می‌دهد.

مشاور وزیر صنعت و معدن گفت: از طرفی دیگر دو و نیم میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که بیش از یک میلیون نفر از آنها تحت پوشش بیمه‌های حمایتی نیستند و لازم است که در زمینه اشتغال و بیمه آنها اقدامی صورت بگیرد تا جامعه بتواند آسوده باشد.

تعیین ساعات کاری زنان را به اختیار خودشان بگذارید

وی در مورد یکی از بند‌های طرح «صیانت از حریم حجاب و عفاف» که ساعات کاری زنان را محدود به ساعات ۷ تا ۲۲ می‌کند؛ افزود: در قانون کار شب‌کاری اجباری و کارهای سخت و زیان‌آور برای زنان ممنوع است. بنابراین برای نوشتن قوانین جدید باید به مقررات بین المللی که نسبت به آنها تعهد داریم نیز توجه کنیم.

رئیس اتحادیه زنان کارگر با اشاره به اینکه در این طرح پرستاران، مهمانداران و پزشکان مجزا شده‌اند، افزود: برای دیگر مشاغل نیز باید کار کار‌شناسی صورت بگیرد و از نمایندگان صنوف هم در این زمینه نظرخواهی شود تا فقط این محدودیت برای مشاغلی که شب‌کاری آنها مشکلات شرعی را در بر خواهد داشت، اعمال شود.

جلودارزاده ادامه داد: بهتر است این مساله به اختیار خود زنان گداشته شود تا بر اساس روال زندگی خود تصمیم بگیرند؛ بسیاری از زنان که وظیفه مادری را بر عهده دارند ترجیح می‌دهند، شب‌ها کار کنند و روز‌ها در کنار خانواده‌شان باشند. برای نمونه در میان پرستاران این مساله بسیار دیده می‌شود.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز