خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

سیاست رفاهی دولت ایجاد تعادل در جامعه است

asdasd
کد خبر : ۲۱۶۵۸۲

سیاست رفاهی دولت تدبیر و امید، توسعه‌ متوازن و جامعه متوازن و ایجاد تعادل در جامعه است و یکی از معانی ایجاد تعادل در جامعه تبعیض مثبت است و ما باید برای ایجاد این تبعیض مثبت در جامعه تلاش کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد «امید به زندگی» در استان‌های مختلف گفت: امید به زندگی در استان‌های تهران، اصفهان و البرز هفت سال از استان‌های مرزی بیشتر است.

به گزارش ایلنا، علی ربیعی در مراسم «اختتامیه نخستین کنفرانس ملی کارآفرینی اجتماعی در حوزه معلولیت» گفت: دولت‌ها معمولاً به سیاست‌های رفاهی به عنوان سیاست جبرانی نگاه می‌کنند اما در دولت تدبیر و امید ما به هیچ عنوان این نگاه را نمی‌پذیریم.

وی در این‌باره تصریح کرد: در این نوع نگاه در نظر گرفته می‌شود که برای رشد و توسعه کشور عده‌ای در مراتب پایین قرار می‌گیرند و برای جلوگیری از تشدید این وضعیت باید سیاست‌های رفاهی را ایجاد کرد اما این نوع نگاه و این تصویر از رشد و توسعه به هیچ عنوان در دولت تدبیر و امید پذیرفته نیست.

ربیعی ادامه داد: در نگاهی دیگر سیاست‌های رفاهی، جنبه‌هایی از اخلاق را شامل می‌شود به‌گونه‌ای که با آن به عنوان یک صدقه‌ای گسترده و ضعیف‌نوازی نگاه می‌شود و هم‌چنین رویکردهای متفاوت دیگری نسبت به سیاست‌های رفاهی وجود داشته که در گذشته تجربه آن‌ها را داشته‌ایم.

وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی همچنین افزود: سیاست رفاهی دولت تدبیر و امید، توسعه‌ متوازن و جامعه متوازن و ایجاد تعادل در جامعه است و یکی از معانی ایجاد تعادل در جامعه تبعیض مثبت است و ما باید برای ایجاد این تبعیض مثبت در جامعه تلاش کنیم.

وی در این‌باره تصریح کرد: در این نگاه سیاست رفاهی یک حق برای آحاد جامعه است و افرادی که به دلیل مسائل ژنتیکی، برنامه‌ریزی‌ها و ساختار‌ها و مسائل دیگر دچار ناتوانی شده‌اند نیز همگی دارای حق هستند.

ربیعی افزود: این سیاست رفاهی و توازن‌گرایی زمینه‌ساز رشد و توسعه در کشور است.

به گفته وی تفاوت دولت تدبیر و امید با دولت‌های پیشین در این است که این دولت به سیاست‌های رفاهی اعتقاد داشته و مسائل رفاهی که حمایت از توانبخشی و کار برای توان‌یابان بخشی از آن است، برای دولت به‌عنوان یک اصل اساسی و مهم به شمار می‌رود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم‌چنین گفت: طبق مطالعاتی که در شورای عالی رفاه داشته‌ایم، تولید سرانه در استان تهران شش برابر سیستان و بلوچستان است و هم‌چنین ۳۰ درصد پوشش بیمه‌ای در استان سیستان بلوچستان و یک‌سوم آن در استان‌های برخوردار قرار دارد.

وی افزود: تعداد زنان سرپرست خانوار نیز به سرعت افزایش یافته و تنها تعدادی از آن‌ها تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هستند که تعداد زیادی از آن‌ها نیز در استان سیستان و بلوچستان قرار دارند.

وی هم‌چنین به «امید به زندگی» در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: امید به زندگی در استان‌های تهران، اصفهان و البرز هفت سال از استان‌های مرزی بیشتر است.

ربیعی در ادامه تصریح کرد: سیاست رفاهی‌ که هدف‌دار و دارای تعادل و توازن باشد باید به چنین مسائلی پاسخ دهد و من افتخار می‌کنم که بتوانم در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور صدای گروهی باشم که در جامعه کمتر به آن‌ها پرداخته شده است.

وی هم‌چنین معتقد است که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از برنامه‌ریزی‌های غلط است و در این‌باره اظهار کرد: اعتدال در برنامه‌ریزی به نحوی که منجر به کاهش نابرابری‌های اجتماعی باشد از اهداف دولت تدبیر و امید است.

ربیعی ادامه داد: در این دولت برنامه‌ریزی، مطالعه، هدف‌گیری، تبعیض مثبت و توانمندسازی اجتماعی را به‌عنوان یک حق اجتماعی برای گروه‌هایی که صدایشان شنیده نمی‌شود همواره در نظر می‌گیرد و همچنین با شناختن پدیده‌های موجود و عدم کتمان واقعیت‌های اجتماعی برنامه‌های خود را دنبال خواهد کرد.

وی همچنین به موضوع کارآفرینی اجتماعی اشاره کرد و گفت: در ارتباط با کارآفرینی بیش از ۴۰،۵۰ سال است که بحثو گفت‌و‌گو صورت می‌گیرد اما کارآفرینی اجتماعی در حدود یک دهه است که مطرح شده و مورد بحثقرار گرفته است.

ربیعی ادامه داد: برای توصیف کارآفرینی اجتماعی باید به نوآوری، شناسایی فرصت‌ها و جستجوی نتایج اشاره کرد که از جنبه‌های متفاوتی دارای اهمیت است.

وی ادامه داد: کارآفرینی اجتماعی را می‌توان از مناظر متفاوتی بررسی کرد اما مهم‌ترین دیدگاه آن مشارکت خلاقانه گروه‌های اجتماعی و همچنین خود توان‌یابان برای تولید و ارائه خدمات و کالا در کشور است و در این دیدگاه معلول به عنوان فاعلی خلاق، کوشا و ایده‌پرداز حضور دارد.

وی دراین‌باره تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی‌های هدف‌دار باید کوچک‌ترین گروه‌های اجتماعی را متحول کنیم تا بتوانیم شاهد تحولی عظیم در جامعه باشیم.

ربیعی همچنین میزان انسانی بودن هر جامعه را به میزان توجه آن جامعه به گروه‌های توان‌یاب دانست و گفت: حضور توان‌یابان جامعه را تلطیف می‌کند و معلولان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند.

وی در پایان گفت: با توجه به محدودیت‌های ساختاری و مادی نمی‌توان آن‌طور که شایسته ملت است به آن‌ها خدمت کنیم اما این نوید را می‌دهیم که با تمام توان و کار کار‌شناسی شده و هم‌چنین عدم اتلاف منابع موجود هرآنچه را که در اختیار داریم در خدمت گروه‌های اجتماعی قرار دهیم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز