در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
دونرخی شدن هتلها زمینه را برای خداحافظی با ریال فراهم میکند/هیچ هتلی در دبی یا ترکیه دلار قبول نمیکند/مشکل بیارزش شدن پولمان است
رئیس جامعه تورگردانان کشور با بیان اینکه به گفته رئیسجمهور ما با غرب وارد جنگ اقتصادی شدهایم، گفت: باید بدانیم که اسلحه در جنگ اقتصادی واحد پول کشورها است. درواقع دونرخی کردن هتلها اقدامی است که ما با آن واحد پول خودمان را نابود میکنیم و دلار آمریکا را رونق میدهیم و در نهایت مجبور به خداحافظی با ریال میشویم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چندوقتیست که هتلداران کشور پیشنهاد دونرخی شدن قیمت هتلها را به سازمان میراث فرهنگی دادهاند و اصرار زیادی دارند تا از این طریق نرخ اقامت گردشگران خارجی در هتلها را برحسب دلار محاسبه کنند اما تصویب این موضوع از سوی سازمان میراث فرهنگی منوط بهتوافق با بخشهای دیگر گردشگری که نقش مهمی در آوردن گردشگران خارجی به کشور دارند، شده و همین موضوع سبب ایجاد حواشی تازهای شده است. بهاین بهانه با ابراهیم پورفرج (رئیس جامعه تورگردانان کشور) به گفتوگو پرداختیم.
ابراهیم پورفرج (رئیس جامعه تورگردانان کشور) درباره بحث دونرخی شدن قیمت هتلها توضیح داد: اگر به کشورهای مختلف جهان نگاه کنید؛ متوجه میشوید که چنین موضوعی اصلا نمیتواند اتفاق بیفتد. چراکه در همه جای دنیا، همه در تلاش هستند که به جای دلار با واحد پول خودشان معامله کنند ولی دو نرخی کردن هتلها برای گردشگران خارجی، در حقیقت به این معنی است که ما واحد پول خودمان را نابود کنیم و دلار آمریکا را رونق بدهیم.
وی افزود: از شما میپرسیم که آیا ما باید بیاییم و واحد پول خودمان را زیر پا بگذاریم و دلار آمریکا را رونق دهیم. این حرف بیربطی بوده و بهطور کلی سیاست پولی به ما چنین اجازهای نمیدهد. وقتی رئیس جمهور اعلام میکند که ما با غرب و آمریکا وارد جنگ اقتصادی شدیم؛ باید بدانیم که اسلحه در جنگ اقتصادی واحد پول کشورهاست.
پورفرج ادامه داد: چندی پیش در روسیه اتفاقی افتاد که طی آن تمام حسابهای دانشجویان خارجی حاضر در این کشور بسته شد. دلیل این کار این بود که آنهایی که حسابهایی غیر از واحد پول روسیه دارند؛ حسابهای خود را به پول رسمی روسیه تبدیل کنند. در حقیقت دولت روسیه با این کار واحد پول خود را تقویت میکند. حال در چنین شرایطی که دولت با آن مواجه است؛ آیا این درست بوده که ما به گردشگران خارجی بگوییم برای هتل دلار بدهید.
وی در ادامه با بیان اینکه در کجای دنیا چنین کاری انجام میدهند که ما انجام دهیم، افزود: اگر بخواهید در هتلهای دبی اقامت داشته باشید، نرخ اقامت خود را باید به درهم بپردازید و اگر درهم نداشته باشید، هتلدار به شما آدرس میدهد تا پول خود را به درهم تبدیل کنید. دبی تنها یک نمونه بوده و این موضوع در نقاط مختلف نیز بههمین صورت است.
رئیس جامعه تورگردانان کشور در ادامه بیان کرد: در همه جای دنیا واحد پول خودشان را برای خدمات مختلف به گردشگران خارجی درنظر میگیرند و ما نمیتوانیم برخلاف بقیه عمل کنیم. علاوه بر این موضوع اگر فرض کنیم که قانون دو نرخی شدن هتلها عملیاتی شود، در اینصورت با مشکل جدی مواجه میشویم چراکه هزینه گردشگران خارجی که توسط ما به ایران میآیند، بهصورت نقدی توسط آنها پرداخت نشده و ما بهای دلاری که هتلداران میخواهند را نداریم.
وی ادامه داد: در حقیقت پروسه آوردن گروههای خارجی به ایران بهصورتی است که هزینهها توسط شرکتهای طرف حساب گردشگران پرداخت میشود که بعضا چندین ماه بعد از رفتن گردشگران خارجی از کشور بوده و بهاین صورت ما نمیتوانیم هزینه دلاری هتلها را بدهیم. این موضوع همانند زمانی است که قرار است از ایران گروهی به ترکیه فرستاده شود. شرکت ترکیهای هیچوقت از مردم پول نمیگیرد؛ بلکه با شرکت ایرانی طرف حساب بوده و آن شرکت پولی را که از مردم گرفته به ترکیه میفرستد. در نهایت باید بگویم که این یک ارتباط تجاری است که در آن تورها به شرکتهای خارجی فروخته میشوند. بههمین دلیل اگر هتلداران توقع گرفتن دلار از گردشگران خارجی را داشته باشند، قطعا با مشکلی بزرگی مواجه میشویم.
پورفرج افزود: هتلداران متوجه نیستند که با این کار همه چیز را تعطیل میکنند چراکه علاوه بر این موضوعات، اگر بحث دو نرخی شدن عملیاتی شود، رستورانها، ماشینداران و بقیه قشرها هم برای فروش اجناس خود به گردشگران خارجی طلب دلار میکنند و بهاین ترتیب ما باید با واحد پول خود که ریال است، خداحافظی کرده و به دستور هتلداران واحد پول خودمان را به دلار تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه از هتلدارای وارد صنعت گردشگری شده است، اظهار داشت: این سخنان بیمورد و بیربط است. همین حالا هم نرخ هتلها بهشدت گران بوده و این دوستان هر سال هم ۲۰ تا ۳۰ درصد نرخهای خود را گران میکنند. به همین دلیل هرکسی که به شهرهای دیگر سفر میکند، شده در ماشین شب راصبح کند، هتلها را برای اقامت انتخاب نمیکند. چراکه میبیند، برای یک شب اقامت باید پول یک ماه حقوق خود را بپردازد.
رئیس جامعه تورگردانان کشور در ادامه با بیان اینکه باید گردشگری را رونق دهیم تا برای نسل جوان اشتغالزایی ایجاد شود و آنها از این طریق بتوانند کسب درآمد کنند، گفت: تا همین چند وقت قبل هزینه اقامت یک شب یکی از هتلهای پنج ستاره، ۲۰۰ هزار تومان بود ولی همین حالا که ما با هم صحبت میکنیم، این قیمت به ۸۳۱ هزار تومان رسیده است. از شما میپرسم آیا شبی ۸۳۱ هزار تومان پول کمی است که این دوستان مرتب از ارزان بودن خود میگویند.
وی ادامه داد: بهطور کلی هتلها دوبار در سال نرخهای خود را افزایش میدهند و بر همین اساس قیمتهای آنها از سهسال گذشته ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش داشته و حتی تخفیفهای آنها قطع شده است. با توجه بهاینکه خودم در هتلداری هستم به شما میگویم که در حال حاضر هتلها خیلی گران کردهاند و علاوه براین آنها میگویند که از هتلداری منفعتی نمیبرند. اگر منفعت نمیبرید باید مدیریت خود را درست کنید و ببینید که چرا منافع ندارید.
پورفرج افزود: یک سوال همیشه برای من مطرح بوده که چرا کسانی که میگویند ما از هتلدارای سودی نمیبریم، چندمین هتل خود را هم در این چند سال افتتاح کردند؟ اگر هتلها به آنها ضرر میزند، پس چرا بعد از یک هتل چهار ستاره میروند یک هتل پنج ستاره میسازند؟ اگر این عزیزان از هتلها پول درنمیآورند، چطور و با چه پولی اقدام به ساخت هتلهای دیگر میکنند و قسط بانکهای خود را میدهند؟ آیا اینها جای سوال نیست؟
وی در پایان با بیان اینکه عدهای با وجود اینکه میگویند هتل سودی ندارد، اقدام به ساخت هتل میکنند و بهبقیه هم اجازه این کار را نمیدهند، گفت: درخواست دونرخی کردن هزینه هتلها حرف بیربطی است و اتفاقا همه هتلها هم موافق این موضوع نیستند. آنها میگویند که اگر اتاق ما شبی ۵۰۰ هزار تومان است آن را ۶۰۰ هزار تومان میکنیم و ارز گرفتن را درست نمیدانند. این جوسازی از سوی یکی از عزیزان است که میخواهد از این طریق خود را به هتل داران اثبات کند. وگرنه سیاست پولی به ما اجازه نمیدهد که دلار آمریکایی را که چندین سال است ما را تحریم کرده، رونق بدهیم. چراکه مشکل حال حاضر ما بیارزش شدن پولمان است که با این کار ارزش آن پایینتر آمده و نابود میشود. بههمین دلیل بههیچوجه نباید به این حرفهای بیربط دامن زد.