کوهکن در مخالفت با کلیت برنامههای کابینه دوازدهم:
دولت در برنامهنویسی بر چشمانداز ۱۴۰۴ و قانون اساسی تاکید کند
نماینده لنجان در مجلس تاکید کرد: دولت وقتی برنامه و خط مشی مینویسد باید بر چشمانداز ۱۴۰۴ و قانون اساسی و قانونهای دائمی کشور تاکید کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محسن کوهکن پیش از ظهر امروز در مخالفت با کلیت رای اعتماد به هیات دولت در صحن علنی مجلس گفت: ماده ۲۰۶ آییننامه شامل دو بخش است که در مورد بخش اول رایگیری نمیشود ولی در بخش دوم یعنی درخصوص صلاحیت نمایندگان رایگیری میشود.
او با بیان اینکه در ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس گفته شده است موافقان و مخالفان درباره برنامه و خطمشی دولت و ترکیب هیات وزیران سخن میگویند، اظهار داشت: هیات رئیسه باید تدبیر کند تا موافقان و مخالفان در این حوزهها ورود کنند. جایگاه مجلس، جایگاه رفیعی است. اینکه در موافقت با یک طرح، نکاتی از آن را نوشته و آنها را بگوییم، شان مجلس را رعایت نکردهایم. موافقان طرح نیز باید در موافقت با آن صحبت کنند و نگویند موافقیم ولی زنان در میان وزرا نیستند. این مسئله را باید مخالفان بگویند.
نماینده مردم لنجان در مجلس با بیان اینکه موافقان و مخالفان طرح دولت، درخصوص کلمات و جملات برنامه توجه کنند، تصریح کرد: جامعه عقلانی و اسلام رحمانی کلماتی هستنند که ما هم آنها را قبول داریم ولی کلمه انقلابی بودن دیده نمیشود.
کوهکن افزود: بحث حقوق شهروندی، در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته شده است و باید به همه آن اصول توجه کنیم. باید به اصول ۲۸ و ۲۹، حق تامین اجتماعی، حق مسکن، حق ارتقا و حتی اصل ۸ قانون اساسی هم توجه شود. خبری از این مسائل در این طرح نیست. به برخی از مشکلات اشاره شده ولی آن مشکلات کالبدشکافی نشدهاند.
او با اشاره به مشکلات وزارت آموزش و پروش خاطرنشان کرد: زمانی که در کشور انقلاب شد، هفت میلیون دانشآموز در کشور وجود داشت که سالی یک میلیون به آن اضافه میشد. به همین خاطر، سالی ۳۳ هزار معلم استخدام و سالی ۳۳ هزار کلاس اضافه شد که در نهایت به ۲۰ میلیون دانشآموز رسیدیم ولی در سالهای گذشته این تعداد به ۱۱ میلیون رسیده است.
این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: ۹ میلیون دانشآموز از آن ۲۰ میلیون کاسته شده اما بازهم در این باره بودجه میخواهیم و در طرحها آورده میشود که از برنامههای دولت تامین اعتبارات آموزش و پرورش است. به قول رئیس جمهور بودجه آموزش و پرورش طی سالهای گذشته به ۳۱ هزار میلیارد ارتقا یافته ولی نه معلم راضی است و نه اولیا.
کوهکن با انتقاد از برنامه وزرا ابراز داشت: در برنامه وزرا گفته نمیشود منابع ساخت و ساز که در کشور استفاده شده و راکد مانده است، چگونه میخواهند از آن استفاده کنند. هیچجا گفته نشده از این منابع چطور باید استفاده کرد.
او ادامه داد: دولت وقتی برنامه و خط مشی مینویسد باید بر چشمانداز ۱۴۰۴ و قانون اساسی و قانونهای دائمی کشور تاکید کند.