یک رسانه آمریکایی بررسی کرد؛
وضعیت دانشجویان ایرانی در آمریکا پس از اجرایی شدن فرمان منع ورود به ایالات متحده
یک رسانه تحلیلی آمریکایی به بررسی وضعیت دانشجویان ایرانی و سوری در دانشگاه لویزیانای آمریکا در پی اجرایی شدن فرمان اجرایی ترامپ مبنی بر منع ورود اتباع کشورهای اسلامی به آمریکا پرداخته است.
به گزارش ایلنا، پایگاه تحلیلی ادوکیت آمریکا در گزارشی به بررسی عملکرد دانشجویان ایرانی و سوری دانشگاه «لویزیانا» آمریکا در مواجهه با قانون منع ورود تبعه هفت کشور مسلمان از جمله ایران و سوریه پرداخته است.
در این گزارش گفته شده مقامات دانشگاه «لویزیانا» به ۱۷۸ تن از دانشجویانشان کشورهای مشمول در قانون منع ورود به آمریکا هستند گفتهاند خونسردی خودشان را حفظ کنند اما مراقب مدارک مهاجراتی شان باشند.
به گزارش این پایگاه خبری زمانی که در ۲۶ جولای دادگاه آمریکا فرمان منع ورود به آمریکا از سوی ترامپ را متوقف کرد، این قانون استثناهایی داشت. این قانون دانشجویان ایرانی، لیبیایی، سومالیایی، سوری، سودانی و یمنی را مستثنا میکرد. بیشک آنها باید قادر باشند به آمریکا برگردند. دانشجویان شش کشور هدف باید بتوانند با نامه پذیرش از سوی دانشگاهشان در آمریکا وارد این کشور شوند.
جوزفین اکرونکو رییس مرکز توسعه دانشگاه «ساوترن» نیواورلئانز گفته بسیاری از دانشجویان نگران قانون منع ورود هستند. ما به دانشجویان خودمان توصیه کردیم از کشور خارج نشوند اما اگر آنها کشور را ترک کنند به آنها توصیه میکنیم از کامل بودن همه مدارک مهاجرتیشان اطمینان کسب کنند.
دادگاه عالی آمریکا گفته مردم این شش کشور میتوانند در صورتی که مدرکی دال بر ارتباط خویشاوندی نزدیک داشته باشند وارد کشور شوند. برای شرکتها این روابط باید رسمی و ثبت شده باشد.
مقامات دانشگاه این عبارات دادگاه را حمل بر این کردهاند که دانشجویانی که در دانشگاه ثبت نام کردهاند و ویزای نوع اف۱ دارند (اف ۲ ویزای مخصوص برای فرزندان و همسران دانشجویان است) بدون هیچ مشکلی باید وارد آمریکا شوند.
علی رضا پوینده دانشجوی سال سوم اقیانوسنگاری در دانشگاه «ال اس یو» میگوید گفتن این مساله به زبان، ساده به نظر میرسد اما ایستادن روبهروی مامور مهاجرت و شنیدن عبارت «شما نمیتوانید وارد آمریکا شوید» در فرودگاه، داستان متفاوتی است.
در این گزارش آمده: آمریکا در ایران کنسولگری ندارد به همین دلیل دانشجویان ایرانی باید برای کارهای کنسولی به یک کشور دیگر نظیر ترکیه برای مصاحبه با مقامات آمریکایی در ارتباط با اخذ ویزا سفر کنند. وقت مصاحبه گرفتن برای آنها چند هفته و بعضا چند ماه طول میکشد. از این رو هر مانع بروکراتیکی میتواند ورود به دانشگاه را برای ماهها و حتی سالها عقب بیاندازد.
پوینده گفته من نمیخواستم سه سال درسم را هدر بدهم و با سرنوشتم بازی کنم.
جانسون درودی معاون رییس دانشگاه ال اس یو در امور خارجی گفته این دانشگاه فرمان ترامپ را به خوبی مطالعه کرده و به این نتیجه رسیده که دانشجویانی که از پیش ثبت نام شدهاند باید بتوانند وارد آمریکا شوند. دو سوم دانشجویان «لویزیانا» تبعه کشورهای هدف فرمان اجرایی ترامپ هستند.
در این گزارش گفته شده منتقدان طرح ترامپ آن را تبعض علیه مسلمانان و دامن زدن به اسلامهراسی میدانند. رییس جمهور آمریکا مدعی است که این طرح تنها علیه دولتهایی است که مظنون به حمایت از تروریسم هستند یا با تروریستها همکاری دارند.