گزارش خبری
غذای کارگران عسلویه در آشپزخانههای غیر بهداشتی تهیه میشود/ گزارش تصویری
«هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه شمار زیادی آشپزخانه صنعتی در وضعیت غیر بهداشتی فعالیت میکنند که کارگران امکان شکایت برای جلوگیری از فعالیت آنها را ندارند.»
منابع خبری ایلنا در منطقه پارس جنوبی از غیر استنادارد بودن محیط بسیاری از آشپزخانههای صنعتی خبر میدهند که در آنها غذای روزانه کارگران شاغل در پروژههای مختلف این منطقه تهیه میشود.
براساس اطلاعاتی که از سوی فعالان صنفی کارگری منطقه پارس جنوبی در اختیار ایلنا قرار گرفته است هم اکنون بسیاری از پیمانکارانی که مسئولیت تهیه غذای مصرفی کارگران این منطقه را برعهده دارند خود را نسبت به اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی ملزم نمیدانند.
عکسهایی که در ارتباط با شرایط فعلی برخی از آشپزخانههای صنعتی منطقه پارس جنوبی توسط این گروه تهیه شده است نشان دهنده وضعیت بهداشت در آشپزخانههای صنعتی این منطقه است.
این وضعیت درحالی است که پیش از این ایلنا در چندین نوبت اخباری از مسمومیت گروههایی از کارگران منطقه پارس جنوبی به دلیل مصرف غذای آلوده منتشر کرده بود.
فعالان کارگری منطقه عسلویه تاکید دارند مشابه چنین وضعیتی در آشپزخانههای صنعتی مجوز دار این منطقه نیز حاکم است.
براساس این اطلاعات سازمان منطقه آزاد موظف است تا هر شش ماه یکبار اسامی پیمانکان مجازی را که شرایط آشپزخانههای آنها مورد تایید بازرسان مرکز بهداشت رسیده است را در کنار پیمانکار غیر مجاز منتشر کند تا کارفرمایان بتوانند در زمان اجرای پروژه برای تامین غذای بهداشتی برای کارگران، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه شمار زیادی آشپزخانه صنعتی در وضعیت غیر بهداشتی فعالیت میکنند که کارگران امکان شکایت برای جلوگیری از فعالیت آنها را ندارند.
این وضعیت در حالی است که به موجب ماده سه و چهار مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق ویژه اقتصادی سازمان منطقه موظف است تا پس از شناسایی امکانات رفاهی ضروری کارگران از کارفرمایان بابت تامین آنها ضمانتهای لازم را اخذ کند.