رییس انجمن سازندگان صنعت نفت:
تحریم داخلی بیش از خارجیها ما را اذیت میکند/ اینقدر نگوییم توتال رفت
رییس انجمن سازندگان صنعت نفت با بیان اینکه تحریمهای داخلی بیش از خارجیها ما را اذیت میکند گفت: به توان داخلی بها بدهیم تا مشکل کسب و کار روانسازی شود و به این ترتیب داخلیها توان اجرای پروژههای بزرگ را هم دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، رضا خیامیان رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت در مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری اهواز با بیان اینکه توانمندیهای خوبی در کشور وجود دارد که باید آنها را باور کرد، گفت: باید از شرایط تحریم به بهترین نحو استفاده کرده و آن را تبدیل به فرصت کنیم. اگر تحریم به تهدید منجر شود، هم کارفرما و هم سازنده ضرر میکند. اگر نمیتوانیم کالای خارجی بخریم، باید داخلیها را باور کنیم.
وی ادامه داد: باید این باور در کارفرمایان تقویت شود که به ساخت داخل اطمینان شود البته ما هم باید به کارفرما اطمینان لازم را بدهیم. در صنعت نفت نباید تجهیزات دچار اشکال شود زیرا حادثه میآفریند.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت با بیان اینکه سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تمام توان در خدمت این صنعت هستند، خاطرنشان کرد: تقاضا داریم به ساخت داخل توجه شود. ما به تحریمهای خارجی کاری نداریم تحریمهای داخلی بیشتر از خارجیها ما را اذیت میکند. ما با داخلیها مشکل داریم .
خیامیان با بیان اینکه باید اجازه دهند کسب و کار روانسازی شود، تصریح کرد: اگر این اقدام انجام شود، مشکلی برای تولید حتی برای پروژههای بزرگ نداریم .
وی تاکید کرد: اینقدر نگوییم توتال رفت، به توان داخل بها بدهیم. میتوانیم پروژهای را که قرار بود توتال اجرا کند، به پنجاه پروژه کوچک تقسیم کرده و با شرکتهای کوچک خارجی و اروپایی جوینت شویم. میتوانیم تکنولوژی از این شرکتها بخواهیم و سرمایه را هم از ایرانیان خارج از کشور تامین کنیم.
رییس انجمن سازندگان صنعت نفت همچنین گفت: تقاضا داریم به بخشنامه تعدیل توجه شود، از زمانی که ما قراردادها را منعقد کردیم تاکنون ارز ۴ برابر شده اگر قراردادها تعدیل نشود، سازندگان از بین میروند همچنین میخواهیم که ثبت ضمانتنامه متوقف شود، از وزارتخانه میخواهیم مطالبات سازندگان پرداخت شود.
وی یادآور شد: ما توانمندیهای خوبی داریم که باید از آنها استفاده شود هر جا ایرانی جلو آمده خارجی مجبور شده قیمت خود را پایین بیاورد. ما قبلا هر یک کیلو کاتالیست را ۲۴۰ دلار میخریدیم اما ایرانی با ۴۰ دلار آن را تولید میکند زیرا مواد در کشور خودمان استحصال میشود. وقتی ایرانی در این بخش وارد عرصه شده، همین کاتالیست را خارجیها با ۸۰ دلار هم میفروشند.
خیامیان بیان کرد: اگر کار را به بخش خصوصی بدهند، خودش میداند که چگونه تحریمها را دور بزند و مواد اولیه را وارد کند. ما آمادگی داریم که برای نوسازی تجهیزات سطحالارضی در مناطق نفتخیز جنوب کمکهای لازم را داشته باشیم.