کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
بیماری انسدادی مزمن ریه چهارمین علت مرگ در جهان است
در حال حاضر حدود ۲۱۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان به این بیماری مبتلا هستند و پیشبینی میشود روز به روز به تعداد مبتلایان آن افزوده شود.
ایلنا: کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بیماری انسدادی مزمن ریه چهارمین علت مرگ در جهان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان «دکتر مرتضی پنجه شاهی»، به مناسبت ۲۷ نوامبر(۶ آذر) روز جهانی بیماری انسدادی مزمن ریه(COPD) در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: این بیماری را میتوان مرتبطترین ناخوشی ریوی با سیگار دانست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲۱۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان به این بیماری مبتلا هستند و پیشبینی میشود روز به روز به تعداد مبتلایان آن افزوده شود.
این کارشناس مسئول اظهار داشت: مرگ و میر ناشی از این بیماری در ۲۰ سال اخیر در زنان بیش از دو برابر شده است و هزینهای بیشتر از آسم را به همراه دارد.
به گفته وی، نه تنها افرادی که خود مصرف کننده سیگار هستند، بلکه افرادی که به طور غیر مستقیم و تنها به دلیل مجاورت با فرد سیگاری با این ماده سمی ارتباط دارند نیز به میزان افراد سیگاری در خطر ابتلا به COPD هستند.
کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر، مصرف سوختهای بیولوژیک و جامد همچون فضولات حیوانی و یا چوب و زغال سنگ یکی از مهمترین عوامل خطر پیدایش این بیماری است که متأسفانه در جامعه روستایی ایران، این نوع سوخت هم بیش از سایر سوختها در دسترس مردم بوده و هم ارزانتر از سوختهای فرآوری شده همچون گاز شهری به شمار میرود.
پنجه شاهی تاکید کرد: زندگی شهرنشینی همراه با کاهش فعالیتهای فیزیکی، هوای آلوده، استرس و رژیم غذایی نامناسب، روز به روز شهروندان را به سمت بیماریهای مزمن از جمله بیماری انسدادی مزمن ریه سوق میدهد.
وی یادآور شد: یکی از جنبههای مهم این بیماری، از کار افتادگی و ناتوانی بیمار و در نتیجه دیگر آسیبهای اجتماعی است.
کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر دانشگاه گفت: در صورت عدم کنترل به موقع و مفید این معضلات از سوی سیستم بهداشتی و مردم، شاهد فاجعهای خاموش خواهیم بود که با اتخاذ تدابیر مناسب و به موقع به راحتی قابل پیشگیری است.