روایتِ سفر از اندوه به شادی در تذکره اندوهگینان
تازهترین رمان حسامالدین مطهری باعنوان «تذکره اندوهگینان» در سیامین نمایشگاه کتاب تهران عرضه میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «تذکره اندوهگینان» داستانی رازآلود دربارۀ سفر از اندوه به شادیست. مطهری در این رمان ۲۴۰ صفحهای داستانِ جوانی افسرده و جستجوگر در قرن چهارم هجری را روایت میکند. شخصیت محوری داستان -عبدالله- در مسیر سفر خود با پدیدهها و آدمهایی ژرف مواجه میشود.
«تذکره اندوهگینان» داستانیست دربارۀ انسان معاصر؛ انسانی در جستجوی خویش. زبانِ داستان به فراخورِ حال زبانی نسبتاً کهن است. بهعقیدۀ نویسنده، مهمترین دستاورد این رمان برای خواننده «پرسش» است.
در پشتِ جلد کتاب آمده است: «اندوه را مَرکبِ شادی کن!
این داستانِ توست. داستانت را بخوان.
ورق بزن. در سرآغاز هزارتوی پرافسانهای، در مسیر عبدالله را ملاقات میکنی. عبدالله تویی، عبدالله همذات توست.
به قرنِ چهارم میروی. در این سفر، از غم به شادی، در پیمودنِ جادۀ اندوه، با عبدالله همسفر میشوی، با خودت.
این داستانِ ما است.»
این رمان حاصل دو سال کار مداوم نویسنده از فروردین ۱۳۹۳ تا آذر ۱۳۹۵ است. فهیمه شانه ویراستاری اثر را برعهده داشته و تصاویر کتاب اثر نگین یشمی است.
در بخشی از متنِ کتاب میخوانیم: «چون آتش مینشست، مردان به نزدِ شیخِ خود میشدند تا مجلسِ مصاحبت درخواهند. اما آتشِ جانِ عبدالله نمینشست. آتشِ عشق و آتشِ اندوه که باز به هیزمِ کینۀ مردان شعله برخاسته بود.
چون بخسبید در رویا شد. معشوقۀ سیمتن به بر داشت. سیمای فاطمه بیخلل بود: راست و آراسته، برونجسته از فراخنای خیال، نه بهخود که بهناخود. بخسبیده بودند، در هم پیچیده. گو سپاهِ ملاحت به هزیمت آمده بود، با ساز و برگی از دو گویِ آبگون، لطیفکُرکِ درخشنده، لرزان بر گلگون گونهها، ناوکِ مژگان سایهگستر بر افعیِ چشمها و همه یکتن: نرمِ خردکنندۀ تن. و نوری جادوسرشت رجزخوانِ آن همه. فاطمه بر هماوردِ بیدفاع نشست.
سحر ندمیده، سِحرشده از جا بخاست. جامه تر بود و قلب بیقرار. گریست.»
«تذکره اندوهگینان» را انتشارات اسم با طرح جلدی از سعید ملک در سیامین نمایشگاه کتاب تهران عرضه میکند.