اسلحه ترور حسنعلی منصور را آیتالله هاشمی داده بود/ قرارمان نبود این راز را فاش کنیم
اسدالله بادامچیان گفت: یکی از این اسلحه ها که حسن علی منصور نخست وزیر رژیم شاه و تصویب کننده لایحه حقارت بار «کاپیتولاسیون» را به درک واصل کرد، توسط آقای هاشمی رفسنجانی داده شد. تا زمانی که آقای هاشمی زنده بود قرارمان نبود که فاش کنیم ایشان این اسلحه را دادند و این موضوع برای اولین بار در کشور در برنامه شما مطرح شد.
به گزارش ایلنا، «فرمول یک» امروز به مناسبت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به گفتگوی سیدعلی ضیاء با اسدالله بادامچیان درباره یار دیرین امام (ره) و رهبری اختصاص داشت.
اسدالله بادامچیان قائم مقام حزب موتلفه و دوست دیرینه آیت الله هاشمی رفسنجانی دوشنبه ۲۰ دی، در گقتگو با علی ضیاء درباره واقعه درگذشت ایشان بیان کرد: عصر دیروز در جلسه رابطین تهران حزب موتلفه اسلامی بودیم که این خبر رسید. ساعتی قبل از آن آقای هاشمی رفسنجانی در جلسه کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت حضور داشت و دوستان بیان کردند که آیت الله هاشمی بانشاط بودند و درباره مسائل روز و مسائل ریاست جمهوری صحبت و تاکید کردند ما باید سعی کنیم در این دوره رییس جمهوری انتخاب کنیم که با مقام معظم رهبری همسو باشند.
وی افزود: محسن رضایی، مهندس باهنر، چیت چیان و... در این جلسه حضور داشتند و دغدغههای خاص ایشان برای آینده را شنیده بودند. اما ایشان متاسفانه دچار عارضه قلبی شدند و از آنجایی که وضعشان مناسب نبود، با ماشین به منزل میروند، دچار عارضه میشوند، سریع ایشان را به بیمارستان میرسانند و متاسفانه این اتفاق میافتد.
قبل از سال ۱۳۴۱ ایشان را میشناختم
بادامچیان درباره سابقه آشنایی با این شخصیت بیان کرد: قبل از سال ۱۳۴۱ ایشان را میشناسم، در آن سالها در کار فرهنگی که با شهید بهشتی داشتیم با آقای هاشمی که طلبه جوانی بود آشنا شدم. از مکتب اسلام و تشیع کارهای فرهنگیمان شروع شد و سال ۴۱ که نهضت امام (ره) شروع شد خدمت ایشان با یکدیگر همکاری صمیمانه داشتیم.
قائم مقام حزب موتلفه یادآور شد: سال ۴۳ ایشان یکی از مسئولان اصلی موتلفه بود که در مسائل تبلیغی با بیان گرم و پرشور حضور داشتند. در مسائل مربوط به آموزش فعالیت میکردند، در مسائل مالی که مربوط به کمک به چاپ اعلامیهها و یاری خانوادههایی که دستگیر میشدند بود، در مسائل سیاسی و جهادی که در ابعاد مختلف برای آن برنامه ریزی گوناگونی میشد و... از نزدیک با هم کار میکردیم و در موتلفه جایگاه ایشان در روحانیت را موثر میدیدم.
هاشمی را که به سربازی بردند شورش به پا کرد
وی ادامه داد: در جریان فیضیه، ایشان را گرفتند و به سربازی بردند. او شورشی به پا کرد. آنجا سربازان را بدون هیچ لباسی به حمامهای جمعی میبردند ولی با حضور هاشمی کسی حاضر نشد به حمام برود و گفتند باید برایمان لنگ بیاورید. هاشمی که از پادگان فرار کرد خودش این خاطرات را میگفت.
بادامچیان افزود: بعد از اینکه آقای هاشمی از پادگان گریخت، در حالتی که نیمه مخفی زندگی میکرد، کارهای متعددی انجام داد، در ۱۵ خرداد مشکل حرکت عظیم تاسوعا و عاشورا و یازدهم محرم را داشتیم، مسئله مهم در ۱۵ خرداد قتل عام و کشتار رژیم شاه بود، آن زمان سه بار نزدیک بود شهید شوم. فشار کاری زیاد شده بود، خرداد ۴۲ شاه دستور تیراندازی کمر به بالا و کشتار را داد. بعد از قضایای ۱۵ خرداد و دستگیری امام، نقش روحانیت مثل شهید بهشتی، شهید باهنر و... زیاد بود و آقای هاشمی در زیرسازی این حرکت نقش داشت.
اسلحهای که حسن علی منصور را به درک واصل کرد آیت الله هاشمی داده بود
قائم مقام حزب موتلفه در «فرمول یک» پشت پرده یک واقعه مهم تاریخی را افشا و اعلام کرد: بعد از قضایای ۱۵ خرداد به این نتیجه رسیدیم که به جهاد مسلح نیاز داریم و توانستیم ۷ سلاح کمری با ۷ فشنگ تهیه کنیم. یکی از این اسلحهها که حسن علی منصور نخست وزیر رژیم شاه و تصویب کننده لایحه حقارت بار «کاپیتولاسیون» را به درک واصل کرد، توسط آقای هاشمی رفسنجانی داده شد. تا زمانی که آقای هاشمی زنده بود قرارمان نبود که فاش کنیم ایشان این اسلحه را دادند و این موضوع برای اولین بار در کشور در برنامه شما مطرح شد.
وی یادآور شد: آقای هاشمی موقعیت ویژهای نزد امام (ره) داشت. در جلساتمان با امام برخی مسائلی را طرح میکردند و امام بسیار انسان بازی بودند و سعه صدر داشتند. اما آقای هاشمی به خاطر صمیمیت و نزدیکی که با امام داشتند، در جلسات خودمانی دو نفرهشان مسائلشان را مطرح میکردند.
نقش مهم رفسنجانی در دوران جنگ
بادامچیان تصریح کرد: نوع مدیریت هاشمی رفسنجانی در مجلس شورای اسلامی یک نمونه زیبا است. در مجلس خبرگان نقش مهمی داشت. در مسئله جنگ تحمیلی و حضور در جبههها به عنوان جانشین امام (ره) و جانشین فرمانده کل قوا بسیار مهم بود. در جنگ تحمیلی نیز با حضور در جبههها و پشت جبهه حمایت از افراد موثر بود.
وی با اشاره به دوران ریاست جمهوری آیت الله رفسنجانی تأکید کرد: من به ایشان عرض کردم حالا جنگ تمام شده و بحث بازسازی کشور مطرح است، هرکسی که مسئول شود انتظارات زیادی از او وجود دارد و آسیب میبیند. ایشان هم گفت حرفت درست بود و فکر میکنم. دو روز بعد گفت فکرها و مشورتهایم را کردهام دوره محدودی داریم کسی مثل من نمیتواند همه نیروها را جمع کند و من مجبورم که این حضور را داشته باشم.
قائم مقام حزب موتلفه ادامه داد: ایشان بعد از ریاست جمهوری در مجمع تشخیص مصلحت و خبرگان رهبری حضور داشتند. روحانی متدین و مبارزی که مجاهد صادق و صمیمی بود. دارای سلیقههای خاصی بود اما قرار نیست ما مطق باشیم و کسی جز معصومان هم معصوم نیستند. آنقدر ایشان را در سال ۴۳ شکنجه داده بودند، استخوان زانویشان بیرون آمده بود و لنگان لنگان راه میرفت. همواره دلسوز برای انقلاب و دنبال وحدت مردم بود. درگذشت کسی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی و افراد هم طراز با ایشان آسیب دارد اما یاد و خاطره و تاثیر وجودیشان پابرجا خواهد بود.
«فرمول یک» که شنبه تا چهارشنبهها هر روز ساعت ۶: ۳۰ تا ۸: ۱۰ با تهیه کنندگی افشین حسین خانی و با خوانندگی تیتراژ حامد همایون روی آنتن شبکه یک سیما میرود، به احترام عزای عمومی درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری پخش نخواهد شد.