گلدوزیان:
تعارض بین قوانین عادی و اساسی باید بررسی شود/ گاهی قوانین مورد تفسیر شخصی قرار میگیرند
یک حقوق دان گفت: ما حاکمیت قانون را میخواهیم؛ اما گاهی در عمل تفسیر شخصی قوانین وجود دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، ایرج گلدوزیان در کنگره بینالمللی حقوق ایران با رویکرد حقوق شهروندی با بیان این که وظایف و حقوق شهروندی در ایران از باستان بوده و کوروش کبیر آن را آورده است، گفت: سازمان ملل در قسمت حقوق بشر نوشتهای از حقوق شهروندی کوروش کبیر آورده که مایه افتخار ایران است، در آنجا یادآوری شده که کوروش کبیر در آن مطلب چه گفته است.
وی تاکید کرد: این اعلامیه مبین فرهنگ ایران زمین است؛ زیرا فرهنگ ایرانی نابودی سایر ملل را نخواسته و به گفتار و کردار و پندار نیک توجه دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حقوق شهروندی در حکومت اسلامی هم موجود است، عنوان کرد: قرآن مجید به این حقوق اشاره کرده است و حقوقی جاودان و همیشگی برای بشر در نظر گرفته است. سعدی درباره حقوق بشر میگوید، بنی آدم اعضا یک پیکر هستند و انسان مبنای همه چیز است.
این حقوقدان با بیان اینکه در شرایط فعلی قانون اساسی ما بهرهمند از توصیه مذهبی است. بیشترین حقوق را برای مردم به رسمیت شناخته، گفت: ما حاکمیت قانون را میخواهیم؛ اما گاهی در عمل تفسیر شخصی قوانین وجود دارد.
گلدوزیان خاطرنشان کرد: گاهی قانون عادی از قانون اساسی تخطی میکند که ممکن از روی مصلحت باشد. تعارضات بین قانون عادی و اساسی باید بررسی شود؛ تفاوت سلیقه همه جا هست و ممکن تبعیضات وجود داشته باشد اما باید اختلافات هر اندازه ممکن است کمتر شود مخصوصا درباره اقلیتهای مذهبی که قانون اساسی میگوید ایرانیان از هر قوم قبیلهای یکسان هستند
این حقوقدان افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر هم در مقدمه علت بدبختی عمومی و فساد دولتها را منحصرا فراموشی یا تضعیف حقوق انسانی مردم میداند به همین دلیل است که ما توجه ویژهای به حقوق شهروندی داریم و منشور حقوق شهروندی را نوشتیم.