زهرا داور در گفتوگو با ایلنا:
دولت باید برای پیشبرد حقوق کودکان و نوجوانان چارهاندیشی کند/ حمایت از کودکانی که در شرایط ویژه قرار دارند، یک ضرورت است
یک حقوقدان با اشاره به لایحه حمایت از کوکان و نوجوانان گفت: دولت باید برای پیشبرد حقوق کودکان و نوجوانان چارهاندیشی و تمهیدی داشته باشد.
زهرا داور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در رابطه با لزوم وجود قانون حمایت از کودکان و نوجوانان گفت: باید به محتوای لایحه توجه کنیم و ببینیم مشتمل بر چه مطالبی است. یک واقعیت این است که ما در حوزه کودکان یکسری تعهدات ملی داریم و یکسری تعهدات بینالمللی. تعهدات ملی ما در غالب حقوق شهروندی تعریف میشود و بحث دیگر در زمینه معاهدات بینلمللی است.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: کشور ما برخی از معاهدات بینالمللی را پذیرفته است و این پذیرش ما را متعهد میکند که این الزامات را اجرا کنیم. دولت باید برای پیشبرد حقوق کودکان و نوجوانان چارهاندیشی و تمهیدی داشته باشد. دلیل اصرار خانم جنیدی، ملاوردی و ابتکار به تسریع تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، وجود مشکلات عدیده در این زمینه است. شش سال است که این لایحه معطل مانده و همچنان در مجلس است. ضرورت تصویب سریع قوانین حمایتی ایجاب میکند که این سه نفر چنین درخواستی را داشته باشند.
این وکیل دادگستری تاکید کرد: ما تفاوت سن کودک را در قوانین داخلی و کنوانسیون حقوق کودک داریم. در این لایحه دید قانونگذار موسعتر شده و تمام افراد زیر هجده سال تمام شمسی را تحت پوشش قرار میدهد و از استاندارد سنی کنوانسیون پیروی میکند. اما یکی از زمینههایی که در قانون مهم است، بحث متمرکز کردن نهادهای حمایتی از کودکان است که تشکیلاتی برای آن پیشبینی شده است و طی آن دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان در قوه قضاییه تشکیل میشود. بحث ما حمایت است، اینکه بتوانیم بین نهادها تعامل و هماهنگی ایجاد کنیم، طبیعتا میتواند مفید فایده باشد.
داور یادآور شد: در این قانون نکات جالبی داریم که بعضا در برخی قوانین بودهاند اما حقیقت این است که حمایت از کودکانی که در شرایط ویژه قرار دارند، یک ضرورت است و اکنون جای آن خالی است. این قانون زمینهای که کودک در آن در معرض خطر قرار میگیرد را برشمرده است و این کمک حال کودکان خواهد بود.