زرآبادی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات:
جهرمی درباره ۴۱ درصد وظایف وزارت ارتباطات هیچ برنامهای ارایه نکرده است/ او به جای پاسخ به سوال نمایندگان تنها از اصلاحات فنی استفاده میکند
نماینده مردم قزوین با بیان اینکه وزیر پیشنهادی ارتباطات درباره ۴۱ درصد وظایف وزارت ارتباطات هیچ برنامهای ارایه نکرده است، اظهار کرد: آقای به جای پاسخ به سوال نمایندگان تنها از اصلاحات فنی استفاده میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیده حمیده زرآبادی در مخالفت با محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات، ضمن تشکر از نگاه جوانگرایانه روحانی گفت: اگر جوانگرایی با تخصص و تعهد همراه نباشد، فرصتسوزی است نه فرصتسازی.
او افزود: در میزان انطباق وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی که گزارش داده شد، آقای جهرمی درباره ۴۱ درصد وظایف وزارت ارتباطات هیچ برنامهای ارایه نکرده که نشان از عدم اشراف او است. در حوزه ارتباطات یکی از نشانههای توسعهیافتگی کشورها استفاده از شبکه اینترنت است که استفاده ۹۷ درصدی نشانه پیشرفت و توسعه محسوب میشود.
نماینده قزوین در مجلس در خصوص شبکه زیرساخت اظهار داشت: شبکه زیرساخت یکی از نشانههای وجود زیرساخت مناسب در نظام جمهوری اسلامی است. در این شبکه نقاط ترافیکی وجود دارد که با پیشنهاد آقای جهرمی متاسفانه برخی نقاط کاهش پیدا کرده است. این نقاط در زیرساخت نقش توزیع ترافیک را دارند. طبق قوانین ۳۰ درصد ترافیک به بخش زیرساخت و ۷۰ درصد به بخش خصوصی ارتباط پیدا کرده که این امر نقش حاکمیتی را کم میکند.
زرآبادی با بیان اینکه آقای جهرمی به جای پاسخ به سوال ما تنها از اصلاحات فنی استفاده میکنند که در آنها تخصص دارند، تصریح کرد: ما امیدواریم که ایشان صداقت کامل را در پاسخگویی داشته باشند چراکه صحبتهایشان توسط متخصصان امر تجزیه و تحلیل میشود.
او با بیان اینکه کاهش قابلیت شبکه، یک سوم است، تصریح کرد: واگذاری پروتکلها به کندی انجام میشود و به همین دلیل از دست رفتن سرویس را خواهیم داشت. بر روی سایتهای مختلف هیچ حاکمیتی وجود ندارد.
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات با بیان اینکه مجلس مخالف خصوصیسازی نیست ولی باید نقش دولت به عنوان ناظر در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: مساله مهمی دیگری که آقای جهرمی قبلا به مجلس ارایه دادند اعطای ترانزیت است که شرکت مذکور به بهانه جذب سرمایهگذاری مجوز گرفته اما از ظرفیت زیرساخت موجود و با ماموریت واسطهگری تنها به نفع شرکای خارجی خود استفاده کرده است. ما از آقای جهرمی برای ترانزیت توضیح میخواهیم. پیش از این نیز در ترانزیت دو تجربه ناموفق در بخش جاده ابریشم و ترانزیت ایپک از آلمان تا هند را داشتیم.
زرآبادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حذف ادارات نظارتی و بخش نگهداری خلاف اصل مدیریت و در تعارض با راهبرد شفافیت است، ابراز داشت: اقدام به حذف شبکههای ماهوارهای و مایکرو خلاف است. هنگامی که پدیدههای طبیعی رخ بدهد ما نمیتوانم از فیبر نوری مکانهای را بیابیم.
او خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد: ۲۰۰ ایستگاه مایکرو با تجهیزات ۲۲ میلیاردی وجود دارد البته این عددی است که آقای جهرمی در کمیسیون در پاسخ به سوال من گفتند چطور میشود ما ۲۵۰ لینگ با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومانی داریم آن وقت ۲۰۰ ایستگاه ارزش ۲۲ میلیاردی دارد.
نماینده قزوین با بیان اینکه سیاستهای آقای جهرمی بوی ناخوش خصوصیسازی میدهد، یادآور شد: وزیر ارتباطات در دوره گذشته در سال ۹۴ با شادی و خرسندی از پرتاب ماهواره سخن میگوید و در سال ۹۵ آن را جمع میکند که ارزش این تجهیزات ۱۴۱ هزار میلیارد ریال است. آیا این مدیریت است؟
زرآبادی با اشاره به کاهش تعرفه اینترنت عنوان کرد: چگونه یک باره تعرفههای اینترنت به صورت یک طرفه در سال ۹۴ چهل و پنج درصد و در سال ۹۶ بیست و پنج درصد کاهش پیدا میکند؟ حاشیه سود پهنای اینترنت مگر چقدر است که ۵/۵۷ سود خالص به وجود میآورد؟ سوال من از آقای جهرمی آن است که چه میزان ظرفیت فیبرنوری بدون تعرفه وجود دارد؟کارشناسان می گویند ۷۰ درصد .
نماینده مردم قزوین خطاب به روحانی گفت: شما دم از جوانگرایی میزنید اما باید اصول آن را هم رعایت کنید. ۱۰۰ دکترای متخصص در زمینه مخابرات در وزارت ارتباطات وجود دارد. به نظر میرسد این انتخاب جوانگرایی نیست.