پاسخ وزارت کشور به اظهارات منتجب نیا:
وزیرکشور برای صیانت از آرای مردم حاضر به پذیرش درخواست شورای محترم نگهبان شد
با توجه به استقبال مردم، به روال انتخابات ادوار گذشته تصمیم بر اخذ رای از تمامی افراد حاضر در شعب تا بعد از ساعت ۲۴ بود اما شورای نگهبان... اعلام نمود در صورت تمدیدزمان اخذ رای تا روز آینده (بامداد۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶) ناظرین خود را از شعب فرا میخواند واقدام به ابطال کل آرا شعب فعال پس از ساعت ۲۴ و یا آرایی که پس از ساعت ۲۴ اخذ گردیده است مینماید؛ در چنین شرایطی وزیرکشور جهت صیانت از آرای مردم و جلوگیری از ابطال آرای مردم حاضر به پذیرش درخواست شورای محترم نگهبان شد.
به گزارش ایلنا، در پی درج خبری در یک پایگاه خبری امروز به نقل از حجت الاسلام منتجبنیا با عنوان «۵ میلیون نفر در صفها ماندند و نتوانستند رأی بدهند» مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور با صدور یک یادداشت رسانهای ضمن رد این اظهارات توضیحاتی را به شرح ذیل جهت تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
بنابراین گزارش متن کامل این یادداشت رسانهای بدین شرح است:
باسمه تعالی
۱- در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی کشور، وزیر محترم کشور به استناد ماده (۲۰) قانون انتخابات ریاست جمهوری و بنابر بر ضرورت و حق قانونی خود اقدام به تمدید پیاپی انتخابات تا ساعت ۲۴ کرد و با توجه به استقبال مردم به روال انتخابات ادوار گذشته تصمیم بر اخذ رای از تمامی افراد حاضر در شعب تا بعد از ساعت ۲۴ بود اما شورای نگهبان با استناد به همان ماده قانونی که اخذ رای بایستی در یک روز (روزجمعه) انجام گیرد و به استناد ماده (۸) قانون فوق الذکر که نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری را عام و استصوابی و در همه مراحل میداند، اعلام نمود در صورت تمدیدزمان اخذرای تا روز آینده (بامداد۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶) ناظرین خود را از شعب فرا میخواند واقدام به ابطال کل آرا و یا آرایی که پس از ساعت ۲۴ اخذ گردیده است مینماید. در چنین شرایطی وزیرکشور جهت صیانت از آرای مردم و جلوگیری از ابطال انتخابات حاضر به پذیرش درخواست شورای محترم نگهبان گردید.
۲- تا پیش از این انتخابات، بالاترین میزان مشارکت در ۳۱ دوره انتخابات برگزار شده در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مربوط به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حداکثر۳۹ میلیون رای بوده است؛ لکن اهتمام و عزم جدی وزارت کشور درخصوص حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رای منجر به این گردید که انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با مشارکت قریب به ۴۲ میلیون نفر برگزار شود که این حضور بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی بینظیر بوده است.
۳. وزارت کشور برای برگزاری انتخابات مجلس دهم ۵۲ هزار شعبه اخذ رای در نظر گرفته بود در حالیکه برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با توجه به اهمیت موضوع از طریق هیاتهای اجرایی اقدام به افزایش ۱۲ هزار شعبه اخذ رای دیگر در سراسر کشور کرد و انتخابات با بیش از ۶۴ هزار شعبه اخذ رای برگزار گردید که این امر نشان از اهمیت بالای جایگاه انتخابات ریاست جمهوری از دیدگاه وزارت کشور و تلاش جهت اخذ رای حداکثری از آحاد جامعه را داشت.
۴-بر اساس ماده ۴۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری و آئین نامه اجرایی تعیین محلها، استقرار شعب نام و اخذ رأی به عهده هیأت اجرایی هر شهرستان میباشد که اعضای آن شامل ۱۳ نفر عبارتنداز: فرماندار، رئیس دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب، رئیس ثبت احوال و ۹ نفر از معتمدین که از بین ۳۰ نفر منتخب شهرستان؛ مورد تایید نمایندگان شورای نگهبان (هیأت نظارت)، انتخاب میشوند، تصمیم گیری میکند و مصوبات این هیأت حدود یکماه قبل از روز اخذ رأی تعیین و تکلیف میگردد و در روز اخذ رأی بدون نظر نمایندگان شورای نگهبان نمیتواند شعبات را کم و زیاد کند.