خبرگزاری کار ایران

امین‌زاده در نشست خبری:

دانستن حقوق شهروندی به افراد عزت نفس می‌دهد/ ۱۵میلیون پرونده در دستگاه قضایی داریم/ شهروند نمونه فرمایشی نمی‌خواهیم

دانستن حقوق شهروندی به افراد عزت نفس می‌دهد/ ۱۵میلیون پرونده در دستگاه قضایی داریم/ شهروند نمونه فرمایشی نمی‌خواهیم
کد خبر : ۴۹۰۳۷۴

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: ما ۱۵میلیون پرونده در دستگاه قضایی و ۱۱ هزار عنوان قانونی داریم. گاهی بی‌اطلاعی از قانون موجب گرفتاری است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهام امین‌زاده در نشست خبری درباره لزوم مشارکت مردم در انتخابات گفت: بحت انتخابات در کشور مشهود است. انشالله در روز جمعه جمعه مردم با وحدت و یکپارچه در پای صندوق‌های رای حاضر شوند.

او انتخاب کردن را ازحقوق شهروندی برشمرد و اظهار کرد: رای دادن در کشور ما علاوه بر حق، تکلیف نیز است. امام(ره) در وصیت نامه خود گفتند همه و همه مسئول سرنوشت خود هستند و عدم حضور گناه است همپایه گناهان کبیره است. بنابراین از نظر امام جایی برای ساقط شدن تکلیف نیست.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی ادامه داد:‌ امام می‌فرمایند میزان رای ملت است. رای مقدس است. برای رای دادن تحقیق و مشورت و دوری از احساس گرایی لازم است و نباید عوام زدگی باشد. اصحاب رسانه اطلاعات مربوط به شاخص‌های رییس جمهوری را به مردم بگویید تا خوب انتخاب کنند.

امین‌زاده با بیان اینکه انتخابات مومنین را از فردگرایان  شاخص می‌کند، اظهارکرد: در رای ما مشخص می‌شود برای چه کسی منافع ملی مهم است و چه کسی منافع جناحی برای او مهم است. یک رای سند شخصیت ماست و نشان می‌دهد تا چه اندازه به سرنوشت خود اهمیت می‌دهیم.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی اضافه کرد: کاندید اصلح را باید شناخت و دید برنامه کاندیداها تا چه حد قابل انجام بوده و با سیاست بالادستی چقدر تطابق دارد. درک این موضوع، کیفیت انتخاب مردم را بالا می‌برد. قبل انقلاب تمرکز گرا بودیم اما بعد انقلاب تمرکز زدایی شد. مردم مشارکت دارند. مردم ارزش شورا را خوب نمی‌دانند. شورا ریشه در عمق عقاید اسلامی ما دارد.

او ادامه داد: در شورای شهر بهترین سخنان شنیده و بهترین آن را اجرا می‌کنند. باید ماهیت شورا برای مردم مشخص شود چراکه در شورا منافع مردم باید لحاظ شود نه منافع سیاسی و شخصی. انتخاب یک عمل سیاسی است اما جو شورا نباید سیاسی باشد بلکه مسائل تخصصی شهری  باید مورد توجه قرار گیرد.

امین‌زاده با بیان اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شهر در صورتی که شوراط واسطه خوبی بین مرد و دولت باشد، رفع خواهد شد، اظهار کرد: دولت و شورای شهر در آخر دوره باید پاسخگو باشند. نظارت باید بر اعضا شورای شهر باشد. در گذشته شورا سیاست زده بود و منابع آن حیف میل شد. آسیب‌های شورا باید شناخته و حل شود. شورا باید با معتمدین محل ارتباط داشته و از افکار مردم استفاده کنند و پل ارتباطی بین مردم باشند.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی با تاکید براینکه مردم به روش‌ها رای می‌دهند نه چهره‌ها، افزود: درد اینکه آقای روحانی در فضای انتخاباتی تاکید بر حقوق شهروندی نداشتند به این دلیل بود که نمی‌خواست با منشور حقوق شهروندی سیاسی برگزار و ضربه بخورد.

او با تاکید براینکه من کار تبلیغاتی و سیاسی نمی‌کند و فقط گزارش عملکردی ارائه خواهد کرد، گفت: قانون اساسی به صورت کلی از حقوق ملت سخن گفته و جزئیات را به قوانین عادی احاله کرده است. برای تدوین و تنظیم منشور حقوق شهروندی در سه سال اول فقط حقوق و عناصر مخل را شناسایی کردیم. این امر فرا قوه‌ای بود و در جلسه‌ای که با رئیس مجلس شورای اسلامی داشتم اعلام کردم ما ۱۵میلیون پرونده در دستگاه قضایی و ۱۱ هزار عنوان قانونی داریم. گاهی بی‌اطلاعی از قانون موجب گرفتاری است. از آقای لاریجانی خواهش کردم قوانین را به گوش مردم برسانیم و قرار شد در این زمینه با صدا و سیما همکاری شود.

امین‌زاده اضافه کرد: با معاون منابع انسانی قوه قضاییه جلسه داشتم تا از پتانسیل این دستگاه برای آموزش حقوق شهروندی استفاده شود. برای اصناف و دیگر اقشار جلسه گذاشته شود و مسائل مربوط به حقوق را به مردم آموزش داده شود. از این رو تفاهم نامه‌ای بین معاونت انسانی قوه و دولت راجع به آموزش این حقوق در حال تدوین است.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی یادآور شد: در قوه مجریه مصوبه‌ای راجع به حقوق شهروندی در نظام اداری تصویب و قرار شد با مردم با کرامت برخورد و حریم خصوصی آنها رعایت شود. این سند در تمام ادارات نصب می شود تا مردم حقوق خود را بدانند و تمام دستگاه هایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند مشمول این ماده‌اند. ضمانت اجرا ان این است که به تخلف آن در هیات رسیدگی به تخلفات رسیدگی می‌شود.

او تاکید کرد: منشور حقوق شهروندی نه مصوبه دولت می‌خواهد نه تصویب مجلس.  این مواد پشتوانه قانونی دارد و ضرورتی ندارد این منشور در مجلس تصویب شود. در ماده ۳۰راجع به حق دسترسی به اطلاعات گفته شه است. ما  سامانه datik. If را بوجود آوردیم که همه قوانین را در بر دارد. ۲۰هزار کارشناس و کارمند دولتی را آموزش داده ایم‌. کارشناسی دولتی را تشویق میکنیم تا بیشتر از خدمات آنها استفاده کنیم. به مدیران زن خود آموزش داده ایم تا توانمندشوند.  ۶۰۰ نفر را در وزارت کشور آموزش داده‌ایم. به مادر خوانده‌ها  که فرزند زیر سه سال را به سرپرستی قبول می‌کنند، مرخصی مانند  مرخصی زایمان داده می‌شود. مادران باردار معتاد ۷۵۰۰نفر هستند که به آنها امکانات بهرمندی از امکانات درمانی داده شده است.

امین‌زاده افزود:‌وزارت ارتباطات خبر داده کارپوشه‌ای راجع به حق دسترسی به اطلاعات است ارائه می‌دهند. شهروندانی که در پرتال ثبت نام  می‌کنند اطلاعات لازم خود را در این کارپوشه می‌تواند ببیند. تمام نهادهای دولتی اطلاعات مربوط به آن شهروند را در این کارپوشه قرار می دهند. برای تضمین حقوق شهروندی هیاتی بر ثبت‌نام در  پرتال نظارت می‌کند.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: در استان همدان سمن‌ها یار استاندار در حفظ حقوق شهروندی هستند و کمک می کنند. سمنان پایلوت حقوق شهروندی شد که سفیران حقوق شهروندی را به جاهای مختلف می‌فرستد.

او ادامه داد:‌ در وزارت اقتصاد سامانه گمرکی وجود دارد که جلوی فساد را می گیرد و جلوی صادرات و واردات غیر قانونی را می گیرد. راهکار این است منابع انسانی حذف شوند و سامانه عوارض گمرکی را محاسبه کند. اکنون دستگاه ایکس ری ما توانایی تشخیص آدم‌های پنهان شده در مخازن را دارند.

امین‌زاده به بحث فرار مالیاتی اشاره کرد با بیان اینکه ارتباط مودی و ممیز موجب فساد است گفت: برخی مالیات‌دهنده‌ها با ممیزها تماس دارند. گاهی اوقات بخشی از مالیات پرداخت نمی شود و با زد و بند مودی و ممیز فرار مالیاتی بوجود می‌آید.

او اضافه کرد: مردم باید بدانند مالیات کجا خرج و چگونه محاسبه می شود. مردم باید اعتقاد داشته باشند که مالیات برای خودشان خرج می‌شود. مقررات نباید پیچیده باشد. باید سامانه جامع مالیاتی درست شود تا منابع انسانی حذف شود در نظام مالیاتی نباید تبعیض وجود داشته باشند و ما هیات رسیدگی به اعتراضات را به پنج هیات افزایش داده‌ایم.

امین‌زاده از برگزاری جشنواره شهروندی در هر استان خبرداد و گفت:‌ ما شهروند نمونه فرمایشی نمی‌خواهیم بلکه باید با انتخاب مردم باشد که بعضی استان ها این کار را کردند.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی بر لزوم آموزش حقوق به اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و گفت:‌ تفاهم با قوه باید نوشته شود تا آموزش‌های حقوقی به کارمندها داده شود. برای مهم است کسبه در قبال جواز چه تکالیفی دارند باید از این اطلاع داشته باشند

او ادامه داد: در دانشگاه فرهنگیان بنا بر این است که حقوق شهروندی آموزش داده شود و در سایر دانشگاه‌ها توسط وزیر علوم ابلاغ شده  و قرار است از مهرماه دو واحد به آموزش این حقوق اختصاص پیدا کند.

امین‌زاده در پایان گفت:‌ سمن‌ها منشور را اقصی نقاط کشور آموزش دهند. ما انتظار داریم روش غیرقضایی در رسیدگی به اعتراضات عدم اجرای حقوق شهروندی بوجود آید. در این راه سمن‌ها بسیار ارزشمند هستند. رییس جمهور معتقد به مفهوم متعالی و فرا جناحی حقوق شهروندی است پس به این موضوع ورود پیدا نکرد تا آماج اهداف و نگاه‌های غیر عمیق نشود. حقوق شهروندی باید تبدیل به باور شود. دانستن حقوق شهروندی ممکن است به افراد عزت نفس دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز