خبرگزاری کار ایران

پاسخ موسویان به اظهارات خصمانه وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا:

آمریکا جرات حمله نظامی به ایران را ندارد/ آمریکا دنبال جلب رضایت اسراییل و عربستان است

آمریکا جرات حمله نظامی به ایران را ندارد/ آمریکا دنبال جلب رضایت اسراییل و عربستان است
کد خبر : ۴۸۲۸۷۶

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در دولت اصلاحات تاکید کرد: اوباما در مصاحبه با مجله آتلانتیک، پیشنهاد مشارکت ایران و عربستان برای رهبری منطقه را داد که این هم موجب خشم بیشتر سعودی‌ها شد. حالا ترامپ به دنبال راضی کردن اسراییل و عربستان است و می‌خواهد اطمینان دهد که سیاست اوباما را ادامه نخواهد داد.

به گزارش ایلنا، سیدحسین موسویان در گفت‌وگو با شبکه خبری ریل نیوز آمریکا در پاسخ به این سوال که سرهنگ ویلکرسون که خودش در زمان حمله به عراق از مسئولان و در تیم تصمیم‌گیری برای حمله به عراق مشارکت داشت می‌گوید که اکنون ایران در دستورکار همان افراد قرار گرفته تا رژیم را درایران تغییر دهند. نظر شما چیست؟ گفت: سیاست تغییر رژیم آمریکا چیز تازه‌ای نیست.

تفاوتی بین ترامپ با بوش و کلینتون و ریگان نمی‌بینم

او ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی در ایران، همه دولت‌های آمریکا دنبال تغییر رژیم در ایران بوده‌اند و با حداکثر توان هم اقدام کرده‌اند؛ از تحریم تا حمایت از تجاوز صدام به ایران و بکارگیری سلاح شیمیایی علیه ایران. اما آمریکا شکست خورده و ایران اکنون از قوی‌ترین و با ثبات‌ترین کشورهای منطقه است لذا من تفاوتی بین ترامپ با بوش و کلینتون و ریگان نمی‌بینم.

دولت ترامپ جرات حمله به ایران را ندارد

این دیپلمات عالی‌رتبه سابق کشورمان با بیان اینکه گمان نمی‌کنم دولت ترامپ جرات کند به ایران حمله کند، اظهار داشت: همان افرادی که به عراق حمله کردند الان هم سرکارند. اما آنها از حمله به افغانستان و عراق درس‌های زیادی گرفته‌اند. آمریکا هزاران میلیارد دلار خسارت کرد و هزاران کشته داد و در نهایت هم در عراق و هم در افغانستان شکست خورد؛ ضمن اینکه هر دو کشور و منطقه را هم بی‌ثبات کرد.

عواقب حمله به ایران ۱۰ برابر عواقب حمله آمریکا به افغانستان و عراق است

موسویان افزود: ترامپ و خیلی از آمریکایی‌ها اکنون رسما اعتراف کرده‌اند که حمله آمریکا به افغانستان و عراق ریشه بی‌ثباتی و گسترش تروریسم در منطقه بوده است. ضمنا مقامات فعلی هم خوب درک می‌کنند که عواقب حمله به ایران ۱۰ برابر عواقبی است که آمریکا در افغانستان و عراق تحمل کرد. ایران کشور بسیار قدرتمندی است با هشتاد میلیون جمعیت و نفوذ گسترده درمنطقه و فراتر از منطقه.

مجری گفت: نکته شما درست است که آمریکا در گذشته هم دنبال تغییر رژیم بوده است اما اکنون روند افزایش تحریم‌ها آغاز شده و توافق هسته‌ای متزلزل و درخطر است ضمن اینکه آمریکا در حال ورود به جنگ یمن برای حمایت از عربستان و مقابله با ایران است.

برجام جامع‌ترین سند تاریخ عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است

موسویان در پاسخ به این سخنان اظهار داشت: دلیل ترامپ برای فشار این است که اوباما در دوره دوم خود یعنی یک دوره کوتاه از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ وارد تعامل با ایران شد. قبل از آن سیاست ثابت آمریکا تغییر رژیم بود. تعامل اوباما با ایران در مورد بحران هسته‌ای هم جواب داد و از طریق دیپلماسی بحران هسته‌ای ایران حل شد و سندی هم بنام برجام خلق شد که جامع‌ترین سند تاریخ عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است. علاوه بر آن و در این مدت کوتاه، تعدادی زندانی‌های دوطرف مبادله شدند، ایران در اجلاس بین‌المللی سوریه حضور و نقش سازنده ایفا کرد، تعداد شانزده ملوان آمریکایی که غیرقانونی وارد آب‌های ایران شده بودند را با حسن نیت آزاد کرد و برخی از مشکلات قدیمی مالی هم از طریق مذاکره حل شد.

روند تعامل ایران و امریکا، موج خشم و عصبانیت اسراییل و سعودی را برانگیخت

او با بیان اینکه این روند تعامل، موج خشم و عصبانیت اسراییل و سعودی را برانگیخت، تصریح کرد: آنها از اوباما می‌خواستند به ایران و سوریه حمله کند اما اوباما دنبال دیپلماسی بود و نه جنگ. ضمنا در طول این مذاکرات آمریکا به این نتیجه رسید که ایران و عربستان در مدیریت منطقه باید مشارکت داشته باشند.

ترامپ به دنبال راضی کردن اسراییل و عربستان است

معاون اسبق شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: اوباما در مصاحبه با مجله آتلانتیک، پیشنهاد مشارکت ایران و عربستان برای رهبری منطقه را داد که این هم موجب خشم بیشتر سعودی‌ها شد. حالا ترامپ به دنبال راضی کردن اسراییل و عربستان است و می‌خواهد اطمینان دهد که سیاست اوباما را ادامه نخواهد داد.

ایرانی‌ها دلایل مفصلی در مورد نقض برجام توسط آمریکا ارائه کرده‌اند

موسویان در پاسخ به این سوال که برخورد ایران سیاست ترامپ چه خواهد بود؟ خاطرنشان کرد: ایران به برجام متعهد خواهد بود مادامی که آمریکا یا دیگر اعضا، توافق را نقض نکنند. کمیته مشترکی بین ایران و قدرت‌های جهانی وجود دارد و هر کشور مدعی نقض برجام، باید دلایل خود را در این کمیته مطرح کند. اخیرا هم برگزار شد و ایرانی‌ها دلایل مفصلی در مورد نقض برجام توسط آمریکا ارائه کردند. منتهی کمیته مشترک باید قانع شود. در هر صورت اگر آمریکا برجام را نقض کند، قطعنامه شورای امنیت را زیرپا گذاشته و لذا ایران هم می‌تواند به برجام پایبند نباشد.

ایران در صورت نقض برجام محدودیت‌هایش را می‌تواند کنار بگذارد

او یادآور شد: در چنین شرایطی ایران برنامه هسته‌ای خود را بدون محدودیت اما صلح‌آمیز و درچارچوب معاهده ان پی تی ادامه خواهد داد. طبق معاهده ان پی تی اعضا می‌توانند تا سطح ۹۰ درصد و بالاتر هم غنی‌سازی کنند. ایران در صورت نقض برجام محدودیت‌هایی که صرفا برای اعتمادسازی پذیرفته را می‌تواند کنار بگذارد.

آژانس مسئول اظهارنظر در مورد برنامه هسته‌ای اعضاست و نه آمریکا

مجری گفت دولت فعلی آمریکا تهدیدهای زیادی کرده است؟ که سفیر اسبق ایران در آلمان پاسخ داد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسئول بررسی و اظهارنظر در مورد برنامه هسته‌ای اعضا است و نه آمریکا. ایران اگر از برجام خارج شود، دنبال بمب نخواهد بود؛ منتهی برنامه هسته‌ای خود را بدون محدودیت‌های فعلی، مثل سایر اعضا از جمله ژاپن و برزیل، صلح‌آمیز و زیر نظر آژانس ادامه خواهد داد.

دنیا آمریکا را برای حمله به ایران همراهی نخواهد کرد

موسویان تاکید کرد: آژانس هم امکان نظارت و بازرسی کامل خواهد داشت و لذا آمریکا بهانه‌ای برای حمله نخواهد داشت و دنیا هم آمریکا را همراهی نخواهد کرد زیرا میزان نظر آمریکا نیست بلکه آژانس است.  

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز