تغییرات حزب اصلاحطلب در آستانه انتخابات/ نماینده تهران دبیرکل جدید انجمن مدرسین
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ مصطفی معین، نامزد سه حزب جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها بود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سالهای سال است که تحلیلگران سیاسی میگویند خاستگاه تفکر اصلاحطلبی دانشگاه است؛ حالا انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه اولین تشکل اصلاحطلبی است که ساختار سنتی خود را دگرگون کرده و با تغییرات گسترده در شورای مرکزی و دبیر کل خود به استقبال دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری میرود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ مصطفی معین نامزد سه حزب جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه بود و به این ترتیب میتوان انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه را یک تشکل پیشرو و مدرن نسبت به سایر احزاب اصلاحطلب به شمار آورد.
اعضای انجمن مدرسین دانشگاهها
پیش از این سه نفر به عنوان رهبران این تشکل صنفی دانشگاهی شناخته میشدند. اولین نفر محسن رهامی بود؛روحانی نواندیش زنجانی که سالها قبل در کنار شیرین عبادی وکالت دانشجویان آسیبدیده در کوی دانشگاه را بر عهده داشت و به مرور تبدیل به وکیل بسیاری از فعالان سیاسی اصلاح طلب شد. محسن رهامی در سال ۹۱ تلاش زیادی برای تهیه لیست انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر داشت؛ هرچند انتقادهایی به او وارد شد اما اصلاحطلبان توانستند چندین کرسی به دست بیاورند.
در کنار محسن رهامی، نجفقلی حبیبی نیز یکی از اعضای کادر رهبری این تشکل اصلاحطلب به شمار میرود. رئیس پیشین دانشگاه علامه بهخاطر پاکدستی و منش و رفتار خاص و منحصر به فرد خود به چهرهای محبوب برای اصلاحطلبان تبدیل شده است.
او در انتخابات ریاست جمهوری ۸۴ از جمله چهرههای نزدیک به مصطفی معین بود و در انتخابات ۸۸ ارتباط نزدیکی با میرحسین موسوی داشت؛ به شکلی که نخست وزیر پیشین ایران تا آخرین روزهای بهمن ۸۹ که به حصر وی منجر شد، در دفتری نزدیک نجفقلی حبیبی مشغول به کار بود.
علیمحمد حاضری نیز یکی دیگر از چهرههای تاثیرگذار این تشکل و سومین مرد از میان اعضای کادر رهبری حزب است که پیش از رهامی دبیرکلی این حزب را بر عهده داشته است. حاضری بعد از تشکیل حزب اتحاد ملت به عضویت این حزب در آمد و در شورای مرکزی آن حضور پیدا کرد.
به جز این سه نفر برخی چهرههای سیاسی دیگر نیز در شورای مرکزی این تشکل حضور دارند. غلامرضا ظریفیان که مثل نجفقلی حبیبی از جمله معاونان وزارت علوم در دوره وزارت مصطفی معین بود و بر خلاف نجفقلی حبیبی که ارتباط نزدیکی با جبهه مشارکت داشت، ظریفیان از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به شمار میرود.
ولیالله شجاعپوریان نماینده مجلس ششم نیز از جمله افراد تاثیرگذار این تشکل به شمار میرود که در تاسیس و گسترش فعالیتهای این تشکل در استان خوزستان نقشی محوری داشت. شجاعپوریان از جمله اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران است که مثل حاضری به عضویت شورای مرکزی اتحاد ملت درآمده است.
به جز این افراد، چند چهره دیگر نیز در دوره اخیر به جمع اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی اضافه شدند. داود سلیمانی نماینده مجلس ششم و مدیر سابق کوی دانشگاه تهران، محمدجواد اطاعت نماینده مجلس ششم و از اعضای ارشد حزب اعتماد ملی، ابراهیم شیخ عضو سابق تحکیم وحدت و ... از جمله این افراد هستند.
نماینده تهران؛ دبیر کل جدید انجمن مدرسین
مهمترین چهره اضافه شده به شورای مرکزی که به دبیرکلی این تشکل رسید محمود صادقی است. عضو شورای مرکزی فراکسیون امید و از نمایندگان فعال مجلس که در همین فرصت سه ماهه تبدیل به چهرهای جنجالی و تاثیرگذار در میان نمایندگان تبدیل شده است. حال باید منتظر بود که در عملکرد حزبی نیز مثل وظیفه نمایندگی خواهد توانست تاثیرگذار باشد؟
به خصوص حالا دانشگاههای مختلف سراسر کشور از صادقی برای سخنرانی دعوت میکنند و این فرصت خوبی برای این حزب اصلاحطلب است تا دفاتر خود را در سراسر کشور گسترش دهد که بدون شک افراد جدید اعتبار انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه را بالاتر خواهند برد.
جنبش اصلاحطلبی ایران در آستانه سومین دهه حیات خود همچنان در حال شکوفه دادن است.