خبرگزاری کار ایران

کمالوندی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

اطلاعیه حسینیان عذر بدتر از گناه بود/ ادامه تهدیدها زمینه پیگیری حقوقی را فراهم می‌کند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اگر قرار باشد منطق زور را حاکم کنیم و زور جای استدلال را بگیرد، دیگر نمی‌توانیم به استکبار و قدرت‌های زورگو اعتراض کنیم.

بهروز کمالوندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص اطلاعیه روز گذشته روح الله حسینیان که بار دیگر در آن رییس سازمان انرژی اتمی را تهدید کرده بود٬ گفت: این اطلاعیه عذر بدتر از گناه بود. فکر نمی‌کنم آقای صالحی تصمیم داشته باشد پاسخی به این تهدید ها بدهد بهترین پاسخ برای خیلی از این حرف‌ها سکوت است.

بهترین پاسخ سکوت است

وی گفت: آقای صالحی براساس احساس مسئولیت انسانی کاری را انجام داد که هر فرد مسلمانی باید انجام بدهد٬ اما در خصوص مسائل فنی و علمی همچنان بر نظر خود پایبند است. نظر وی در این خصوص واضح و روشن است و آن این است که در مذاکرات و به‌ویژه در حوزه فنی به نحوی اقدام شده که دستاوردهای ما در حوزه های مختلف غنی سازی، راکتور آب سنگین و تحقیق و توسعه حفظ شود .

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: اگر ما قائل به تخصص باشیم، باید بپذیریم که آقای صالحی متخصص‌ترین فرد در زمینه فنی هسته‌ای در کشور است و اگر قائل به تعهد باشیم باز هم آقای صالحی فردی است که همه در سطح کشور او را به متعهد بودن می شناسند به نظر من باید جایی برای تخصص قائل بود .

وقتی کسی در منطق کم می‌آورد٬ متوسل به زور می‌شود

وی افزود: تصور ما این است که همه در یک کشتی نشسته‌ایم و عضو یک خانواده هستیم و اگر چه اختلاف‌نظرهایی داریم اما نباید آرزوی بدی برای طرف مقابل‌مان داشته باشیم. به عنوان یک مسلمان اگر اشتباهی را دیدیم راه آن زور نیست تمام حرف ما با دنیا این بود که با زور نمی‌توان مسائل را حل کرد. اگر قرار باشد منطق زور را حاکم کنیم و زور جای استدلال را بگیرد، دیگر نمی‌توانیم به استکبار و قدرت‌های زورگو اعتراض کنیم .

کمالوندی تاکید کرد: متاسفانه وقتی کسی در منطق کم می‌آورد متوسل به زور می‌شود در حالی که این زبانی نیست که در سطح جهان ارزش و آرمان‌های جمهوری اسلامی را ترویج کند. همه ما دلمان می‌خواهد آرمان‌های کشورمان در سطح جهان نشان داده شود. بنابراین نباید به نحوی رفتار کنیم که دشمن با سوء استفاده از این رفتارها ما را متهم به این کند که افرادی معتقد به روش‌های خشونت‌آمیز هستیم.

زبان خشونت بین خودی‌ها جایی ندارد

وی با تاکید بر اینکه زبان خشونت بین خودی جایی ندارد، گفت: بین خودمان باید رحمت و شفقت حاکم باشد. آقای صالحی نه تنها مورد تایید مقام‌های عالی کشور است بلکه فردی محبوب و شایسته است خدا شاهد است که این حرف‌ها را برای این که سخنگوی سازمان انرژی اتمی هستم نمی‌گویم نیازی نیست من حرفی بزنم که باعث خشنودی کسی شود .

گذر زمان خواهد گفت چه کسی درست می‌گوید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آقای صالحی تمام تلاش و توان خود را برای اعتلای کشور و انقلاب اسلامی گذاشته گفت: باید این تلاش ها را قدر بدانیم .اقای صالحی ۴۴ سال سابقه کار دارد، استاد تمام است و کارنامه درخشانی دارد . سوال من این است اگر برخی تحمل چنین افراد شایسته‌ای را ندارند در مقابل دیگران چه خواهند کرد؟  من از موضع‌گیری افرادی که حل دیگر  به آنها ثابت شده است که آقای صالحی کینه‌ای ندارد متاسف هستم. رییس سازمان انرژی اتمی روز گذشته با ابراز محبت به عیادت آقای حسینیان رفت.

وی افزود: برای آقای حسینیان آرزوی موفقیت و سلامت داریم اما به او می‌گوییم این روش‌ها نتیجه‌ای ندارد پاسخی نداریم که جز این که بگوییم بهتر است به جای اینکه با عجله اطلاعیه‌ای را صادر کنند قدری تامل و تعمق داشته باشند و به خدای خود مراجعه کنند و روز قیامت و آخرت را در نظر بگیرند و در صحبت‌های خود عجله نکنند و اجازه بدهند مردم قضاوت کنند، گذر زمان خواهد گفت چه کسی درست می‌گوید.


رفتیم تا فشار تحریم‌ها برداشته شود/ توصیه می‌کنم مسائل کشوری را با مسائل جناحی یکی نکنند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: معتقدیم که تیم مذاکره‌کننده ما هرچه در توان داشت گذاشت و هر چه می‌توانست امتیاز گرفت. درست است ما محدودیت‌هایی هم داریم اما همانطور که آقای صالحی گفت این مذاکرات در خلا و برای محدودیت انجام نشد ما رفتیم تا فشار تحریم‌ها برداشته شود و غنی‌سازی و ماهیت آب سنگین‌مان حفظ شود. متاسفانه برخی تحمل شنیدن این مطالب ولو از زبان متخصص‌ترین افراد را نیز ندارند آنها را به خدا توجه می‌دهم و به آنها توصیه می‌کنم مسائل کشوری را با مسائل جناحی یکی نکرده  و فراجناحی فکر کنند.

ادامه این صحبت‌ها زمینه پیگرد حقوقی را برای ما فراهم می‌کند

وی ادامه داد: خوشبختانه ما در مقطع بسیار خوبی هستیم امروز در موضع اقتدار مذاکره کرده ایم ممکن است برخی تحلیل‌های درستی نداشته باشد به نظر من بهتر است که بیش از این به این صحبت‌ها پرداخته نشود چرا که ممکن است از این صحبت‌ها اقرارهایی برداشته شود که خودش زمینه پیگرد حقوقی را برای ما  فراهم می‌کند.

نفوذ دشمن از رخنه‌های اطلاعاتی تا امنیتی را در بر می‌گیرد

کمالوندی در پاسخ به این سوال که تندروهای مجلس نگران کدام قسمت از برجام هستند، گفت: همه ما نگران نفوذ دشمن هستیم نه تنها در این دوره بلکه در همه دوره ها باید همیشه تلاش کنیم تا اجازه نفوذ دشمن را ندهیم کشور ما کشور ضعیفی نیست اما باید حوزه نفوذ را تعریف کرد ه و ساز وکار دفاعی مناسب آن را پیش‌بینی کنیم؛ برای مثال نفوذ  فرهنگی ، اقتصادی و امنیتی هرکدام سازوکار متفاوتی برای دفاع دارند  همه کشورهای رقیب نیز قصد نفوذ دارند و این فقط مربوط به ایران نیست اما نباید در این خصوص اغراق کرد.

وی افزود: در حوزه هسته‌ای دشمن گاهی خرابکاری‌هایی را در برنامه خود داشته و ممکن است در آینده نیز داشته باشند ما باید مرتب مراقب باشیم ما تجربه خوبی در این زمینه داریم نفوذ یک کلمه عام است که از رخنه‌های اطلاعاتی تا امنیتی را در بر می‌گیرد یادآوری این مساله خوب است اما نه اینکه باعث ایجاد ترس دائمی بشود.

سال‌هاست که ندیده بودم آقای صالحی این طور عصبانی شوند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مورد عصبانیت صالحی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: من هم سالهاست که ندیده بودم آقای صالحی این طور عصبانی شوند٬ اما عملا با شرایطی مواجه شد که برایش عجیب بود. حتی وقتی از این نماینده سوال کرد که آیا شما با من شوخی می‌کنید انتظار داشت که بشنود این حرف‌ها شوخی است اما وقتی شنید صحبت‌های فرد مذکور کاملا جدی است عصبانی شد. هر کسی باید ابتدا خود را جای آقای صالحی بگذارد و بعد قضاوت کند. البته آقای صالحی از کسی نام نبرد و بعد هم کار انسانی درستی انجام داد در قرآن نیز آمده است خداوند دوست ندارد کسی داد بزند مگر آنکه به او ظلمی شده باشد.

وی در مورد برآورد خود از جلسه روز گذشته مجلس که طی آن جزییات برجام به تصویب نمایندگان رسید، گفت: تعداد آرای دیروز نمایندگان نشان داد که آرامش بیشتری بین نماینده‌ها حاکم بود به هر حال موضوع برجام یک مساله بزرگ ملی است .
نمایندگان نیز نگران آینده هستند و می‌خواستند از هر جهت اطمینان حاصل کنند متاسفانه روز بررسی کلیات برجام، در این مساله تشکیک شده بود که شورای عالی امنیت ملی موافق برجام نیست اما روز گذشته معلوم شد شورای عالی امنیت ملی مخالفتی با بندهای برجام ندارد برای همین آرای نمایندگان از روز قبل بیشتر بود .

امیدواریم آثار برجام لبخند را روی لب همه مردم بیاورد

کمالوندی در خصوص واکنش برخی نمایندگان نسبت به تصویب جزییات برجام گفت: خوب است که تعصب هر کسی برای دلسوزی نسبت به کشور باشد. باید بپذیریم آنچه که ما فکر می‌کنیم درست است،  الزاما درست نیست. دموکراسی همان عقل جمعی است وقتی جمع به نتیجه‌ای می‌رسد همه باید آن را بپذیرند در مجلس اکثریت به جزییات برجام رای دادند و همه باید این رای را بپذیرند همه ما دلمان برای کشور می‌سوزد .

وی ادامه داد: تعصب خوب است اما نباید به گونه‌ای باشد که در افراد ایجاد یاس و ناامیدی کند همه ما در یک کشتی هستیم وقتی رهبری صحبت از همدلی و همزبانی می‌کند همه ما باید در این مسیر کمک کنیم تا کشور ساخته شود خوشحال هستیم که این  مسیر در حال هموار شدن است امیدواریم آثار برجام لبخند را روی لب همه مردم کشور از جمله نمایندگان بیاورد .

لازم باشد برای ارائه توضیحات به شورای نگهبان می‌رویم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص تایید برجام در شورای نگهبان گفت: آن طور که من اطلاع پیدا کردم آنچه به تصویب مجلس رسید از سوی شورای نگهبان دریافت شده است و اعلام شده که طی جلسات فشرده به این موضوع رسیدگی خواهد شد .

وی در مورد حضور اعضای دولت در جلسات شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان تطابق یا مغایرت مصوبه با قانون اساسی و شرع را بررسی مینماید. قاعده کار این است که اگر لازم باشد خود شورای نگهبان از افراد مربوطه دعوت می‌کند در این صورت آقای انصاری به نمایندگی از دولت خواهند رفت اگر لازم باشد از وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی نیز برای ارائه توضیحات می‌رویم اما ممکن است ضرورتی به حضور نماینده دولت در این جلسات نباشد. امیدواریم امروز خبرهای خوبی در مورد نهایی شدن رسیدگی به برجام بشنویم .

تلاش داریم روابط تجاری خود را با دنیا گسترش دهیم

کمالوندی در مورد سازوکارهای اجرای توافق خاطرنشان کرد: فعلا باید مراحل قانونی کار به اتمام برسد پس از آن طرفین باید تعهدات خود را انجام دهند بر همین اساس روز اجرای توافق مشخص خواهد شد امیدواریم در این خصوص مشکلی پیش نیاید؛ به هر حال در مسیر ۱۰ ساله ممکن است مواردی مطرح شود که باید آنها را با درایت حل کرد اما بپذیریم این توافق کار بزرگی بود که انجام شد تلاش ما این است که در ارتباطات خود با هیات‌ها و شرکت‌های خارجی به زودی روابط تجاری خود را گسترش دهیم.

کد خبر : ۳۱۳۳۲۱