خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از عملکرد شهرداری تهران در روزهای برفی؛

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد
کد خبر : ۵۸۷۷۲۵

خیابان‌ها و کوچه‌های لغزنده، چندین برابر شدن قیمت تاکسی، نبودن ظرفیت مترو، رسیدن به مقصد را برای تهرانی‌ها تبدیل به کابوس کرد و امروز صبح شهروندان از میان کوچه‌های باریک یخ زده با ترس و دلهره راهی سرکار شدند. همه اینها و دیدن لاشه درختانی که زیر بارش برف طاقت نیاوردند، شادی برف را به کام شهروندان تلخ کرد، هرچند شهرداری تهران اعلام کرد که غافلگیر نشده و آماده بوده‌است، با این حال جای سوال دارد که اگر غافلگیر شده بود، شرایط چگونه بود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، با وجود اینکه بارش برف در تهران از هفته قبل توسط سازمان هواشناسی پیش‌بینی شده بود، اما باز هم شهرداری تهران را غافلگیر کرد. شهروندان تهرانی ساعت‌ها کنار خیابان، در صف‌های اتوبوس، بی‌آرتی و مترو معطل ماندند و با آنکه انتظار می‌رفت، بارش برف آن هم در این حد، پس از سال‌ها مردم را شاد کند، اما این شادی به همان اندازه نشستن برف روی زمین کوتاه بود، چرا که خیابان‌های لغزنده و چندین برابر شدن قیمت تاکسی و اسنپ شادی را به کام‌شان تلخ کرد.

افزایش سفر درون‌شهری ۳۰ دقیقه‌ای به یک ساعت و نیم

معابر و کوچه‌ها شن‌ریزی نشده و خیابان‌ها به سختی قابل تردد هستند. تاکسی‌های مجازی قیمت‌شان را ۴۰ تا ۷۰ درصد افزایش داده‌اند، با این حال حتی راننده‌های اسنپ هم حاضر به قبول سفر نیستند، چرا که می‌توان گفت متوسط زمان یک سفر درون‌شهری ۳۰ دقیقه‌ای به یک ساعت و نیم افزایش یافته است.

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

رسیدن به مقصد، کابوسی‌ برای تهرانی‌ها

خیابان‌ها و کوچه‌های لغزنده، چندین برابر شدن قیمت تاکسی، نبودن ظرفیت مترو، رسیدن به مقصد را برای تهرانی‌ها تبدیل به کابوس کرد و امروز صبح شهروندان از میان کوچه‌های باریک یخ زده با ترس و دلهره راهی  سرکار شدند. همه اینها و دیدن لاشه درختانی که زیر بارش برف طاقت نیاوردند، شادی برف را به کام شهروندان تلخ کرد، هرچند شهرداری تهران اعلام کرد که غافلگیر نشده و آماده بوده‌است، با این حال جای سوال دارد که اگر غافلگیر شده بود، شرایط چگونه بود؟

 روز گذشته شرایط به حدی نامساعد شد که عارف، نماینده مردم تهران در مجلس از کیفیت اقدامات شهرداری تاسف خورد و ضمن ابراز نارضایتی از شرایط کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی گفت: «تعداد زیادی از درختان بر اثر سنگینی بارش برف شکسته شده‌اند که نشان می‌دهد؛ عوامل شهرداری اقدام به برف روبی درختان نکرده‌اند.»

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

شهرداری با وجود این همه اعتبار چرا باید غافلگیر شود؟

به گفته فراهانی، عضو شورای شهر تهران، سال ۹۵، ۳۵ میلیارد تومان و سال ۹۶، ۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای برف‌روبی اختصاص داده شده و با وجود همه این اعتبارات باز هم شهرداری غافلگیر شد و شرکت‌های اتوبوسرانی و تاکسیرانی نتوانستند، خدمات مناسبی به مردم ارائه دهند. از آنجایی که برف، مدارس و دانشگاه‌های تهران را تعطیل کرد، به لطف تصمیمات ستاد مدیریت بحران و استانداری با تعطیلی به موقع مدارس، دانشگاه‌ها و تاخیر در شروع ساعت کار اداری حداقل میزان ترافیک به شرایط حاد نرسید.

حسن خلیل‌آبادی، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه شهرداری امکانات کافی برای بهبود شرایط موجود را ندارد به خبرنگار ایلنا می‌گوید: «ایستگاه‌ها و تکنولوژی شهرداری در این زمینه پیشرفته نیست و هنوز از همان روش سنتی نمک ریختن و شن و ماسه استفاده می‌کند.»

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

برف‌روبی کوچه‌ها و معابر فرعی، بعید است

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر که به نظر می‌رسید، دیشب خودش هم به خاطر برف در ساختمان شورا گیر کرده بود، ادامه می‌دهد: «بعید می‌دانم که بتوانند کوچه‌ها و معابر فرعی را برف روبی کنند، چراکه امکانات کافی ندارند، مگر آنکه از ماموران شهرداری و کارگران بخواهند با شن و ماسه معابر را باز کنند که آن هم به دلیل شدت برف ممکن نمی‌رسید.»

هرچند خلیل‌آبادی معتقد است؛ شهرداری در برف‌روبی معابر اصلی خوب عمل کرده است، اما از میان صحبت‌های او هم می‌توان غافلگیرشدن شهرداری را حس کرد. او می‌گوید: «این برف بی‌سابقه بود، درست است که سازمان هواشناسی بارش را پیش بینی کرده بود، اما تصور نمی‌کردند؛ شدت برف تا این حد باشد و تصور می‌شد ۱۰ الی ۱۵ سانت برف ببارید.»

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

معاونت خدمات شهری شهرداری دقیقا چه می‌کند؟

از سوی دیگر شهردار تنها معضل را برف‌روبی درختان اعلام کرد و از مردم خواست برای جلوگیری از شکستن درختان در برف‌روبی کمک دست شهرداری باشند، با این حال از نظر افکار عمومی این سوال کماکان بی‌پاسخ است که چرا معاونت خدمات شهری شهرداری با چندین هزار نیرو از پس این کار برنیامده است! البته باز هم مردم دست به کار شدند تا درختان تهران را نجات دهند، اما صبح امروز لاشه درختان نحیف در کنار خیابان تصویری بود که مدام تکرار می‌شد. سامانه پاسخگویی ۱۳۷ هم از صبح امروز از دسترس خارج شده و شهروندان تهران پذیرای بوق اشغال سامانه اطلاع‌رسانی شهرداری بودند.

روش برف‌روبی، فقط ریختن شن و ماسه، چه بارش۴۰ سانتی باشد، چه ۵۵ سانتی!

خلیل‌آبادی بر این باور است؛ کل کشور در همه بخش‌ها از نظر مدیریتی مشکل دارد و مثل همه صاحب‌نظران می‌گوید: «ما اصلا در برابر وقوع بحران آمادگی نداریم، برای مثال چه بارش برف ۴۰ سانت باشد، چه ۵۵ سانت باز هم روش برف‌روبی همان ریختن شن و ماسه است. البته شهرداری باید به فکر آب شدن این برف هم باشد و از نهرهای فرعی به خیابان‌ها بازدید کند تا آب شدن این حجم برف دوباره تبدیل به معضل دیگری نشود.»

به نظر می‌رسد تهرانی‌ها از بحرانی به بحران دیگر پرتاب می‌شوند و هرچند قطع برق در برخی مناطق تهران ارتباطی با شهرداری نداشت، اما سیستم ناکارآمد حمل و نقل عمومی، شکسته شدن درختان، معابر فرعی غیرقابل تردد، سامانه بی‌پاسخ ۱۳۷ در شرح وظایف شهرداری می‌گنجد.

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

معابر و کوچه‌ها امن نیست

اما زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، خدمات و محیط زیست شورای شهر معتقد است، شهرداری در حد توان و به سرعت وارد عمل شده و در این باره به خبرنگار ایلنا می‌گوید: «این برف سنگین طبیعتا مشکلاتی را برای شهرداری به همراه داشت. هرچند شهرداری قبل از شروع بارش ساز وکاری را فراهم کرده بود و تا حدی آمادگی وجود داشت و کیسه‌های شنی در معابر اصلی برای برف‌روبی ذخیره شده بود، اما متاسفانه در معابر فرعی و کوچه‌ها هنوز اقدامات آنچنانی صورت نگرفته و همین برای شهروندان ایجاد مشکل کردهاست. معابر و کوچه‌ها امن نیست و از شهروندان سالمند و کودکان می‌خواهیم از خانه خارج نشوند.»

این عضو شورای شهر ناکارآمدی حمل و نقل عمومی را نیز به گردن حمل و نقل عمومی فرسوده انداخت و در خصوص ناتوانی شهرداری و معاونت حمل و نقل در کنترل قیمت‌های تاکسی می‌گوید: «در هر حال شرایط آب و هوا تردد را مختل می‌کند، اما همه باید به هم کمک کنیم و نباید شرایط را سخت‌تر کرده و سوءاستفاده کنیم و با افزایش قیمت شرایط را برای مردم دشوار کنیم. شهرداری ۱۴۴۸ نفر نیروی انسانی را با تجهیزات و امکانات برف‌روبی به کار گمارده و اکیپ‌های مختلفی در هر منطقه مشغولند. همچنین در هر منطقه کمیته مخصوصی تشکیل شده تا با تعامل، معضلات سطح معابر را از لحاظ ترافیکی و عبور و مرور حل کنند.»

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

عذرخواهی از مردم

شاید معابر اصلی باز باشند، اما عدم دسترسی مردم به وسایل حمل و نقل عمومی در شرایطی که خودروها به علت برف در کوچه‌ها گیر کرده‌اند، به نظر می‌رسد با تعامل این کمیته‌ها حل نمی‌شود. صدراعظم نوری به عنوان عضو شورای شهر از مردم عذرخواهی می‌کند و می‌گوید: «بخش عمده‌ای از اتوبوس‌ها فرسوده‌اند و در مواقع این چنینی، بخشی از آنها خراب شده و در مسیرها می‌مانند و برای مردم مشکل ساز می‌شوند. نمی‌توانیم مردم را تشویق کنیم تا از حمل و نقل عمومی استفاده کنند در شرایطی که با ناوگان فرسوده همه نمی‌توانند خوب سرویس بگیرند.»

به گفته این عضو شورا شهرداری از قبل در حالت آماده‌باش بوده، اما در پاسخ به چرایی عملکرد نامطلوب شهرداری در روزهای برفی، غافلگیر شدن شهرداری را برنمی‌تابد و ادامه می‌دهد: «۳۳۳۶ مخزن شن و نمک و ۱۱۸۲ دستگاه ماشین آلات توسط شهرداری به کار گرفته شده و نیروهای شهرداری ۲۴ ساعته و مدام در حال کار هستند.»

شهروندان تهرانی با حالتی بحران‌زده سعی کردند، اعتراض خود را در فضای مجازی به گوش مسوولان برسانند و بگویند؛ با یک باران در ترافیک می‌مانند، با یک زلزله کوچک اسیر خیابان می‌شوند و به خاطر برف پیش‌بینی شده در خانه، محل کار و ایستگاه مترو و اتوبوس حبس می‌شوند. گویی همه چیز برای تهران، بحران است، حتی نعمت الهی؛ "برف".

گزارش: فرانک جواهری

برف به کام تهرانی‌ها تلخ شد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز