خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در گفت‌وگو با ایلنا:

مقاوم‌سازی ۹۶ هزار کلاس درس روی دستمان مانده‌است/اعتبار نداریم

مقاوم‌سازی ۹۶ هزار کلاس درس روی دستمان مانده‌است/اعتبار نداریم
کد خبر : ۵۴۳۸۹۳

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اشاره به پیشرفت ۴۰ درصدی نوسازی مدارس گفت: ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی کلاس‌ها و رسیدن سرانه فضای دانش‌آموزی به سرانه استاندارد نیاز دارد که این تامین اعتبار در گرو کمک مجلس و کمیسیون برنامه‌ریزی است.

محمدتقی نظرپور؛ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: ۱۰۷ هزار مدرسه درکشور وجود دارد که ۵۳۰ هزار کلاس درس با زیربنای ۶۴ میلیون مترمربع فضای آموزشی در این مدارس در اختیار دانش‌آموزان است. از اول سال ۹۶ تا ماه مهر امسال یعنی در شش ماه اول سال جاری هزار و ۱۰۷ پروژه عمرانی در آموزش و پرورش به بهره‌برداری رسیده و افتتاح شده است.

او با اشاره به اینکه ۵ هزار و ۳۸۰ کلاس درس با زیربنای بالغ بر ۷۱۸ مترمربع به بهره‌برداری رسیده است، گفت: براساس شاخص سرانه آموزشی هر دانش‌آموز به ۵.۱۶ متر مربع فضای آموزشی نیاز دارد، یعنی سرانه میانگین فضای آموزشی کشور به ازای هر دانش‌آموز ۵.۱۶ است، اما متاسفانه ۱۱ استان در کشور به این میانگین نرسیده‌اند. استان‌هایی مانند تهران، البرز، خراسان شمالی، لرستان و سیستان و بلوچستان میانگین فضای آموزشی را ندارند و باید در اولویت قرار بگیرند.

نظرپور با اشاره به اینکه همچنان استان‌هایی وجود دارد که فقط ۴ متر فضا به ازای هر دانش‌آموز دارند، افزود: ما باید حدود ۳۴ کلاس درس بسازیم تا میانگین سرانه آموزشی در این استان‌ها به دیگر استان‌ها برسد که برای این موضوع به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این برنامه یکی از اولویت‌های چهار سال آ‌ینده سازمان نوسازی و آموزش و پرورش است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با بیان اینکه طرح تخریب و بازسازی مدارس غیراستاندارد و مقاوم‌سازی مدارس بدون استحکام از ۱۰ سال پیش آغاز شده است، گفت: این طرح از سال ۸۵ آغاز به کار کرده و برای اجرای آن ۱۳۲ هزار کلاس درس باید تخریب و بازسازی می‌شده که از این کلاس‌ها حدود ۶۴ هزار کلاس درس نوسازی شده یعنی ۴۹ درصد این طرح تا امروز اجرا شده است و حدود ۶۲ هزار کلاس درس نیازمند نوسازی است.

او افزود: در مورد مقاوم‌سازی کلاس‌ها نیز از همان سال ۸۵ اقداماتی صورت گرفته که براساس مطالعات ۱۲۶ هزار کلاس باید مقاوم‌سازی می‌شده و در این سال‌ها ۳۰ هزار کلاس مقاوم شده و مابقی آن مانده است که نیاز به اعتبار دارد.

نظرپور ابراز امیدواری کرد نظام برنامه‌ریزی و مجلس تامین اعتبار نوسازی و مقاوم‌سازی کلاس‌ها را در دستور کار قرار دهد و از این مسئله حمایت کند.

او تاکید کرد: سطح نیازها زیاد است و مقاوم‌سازی و بازسازی کلاس‌ها و مدارس نیاز به اعتبارات دارد که مجلس شورای اسلامی باید به این مسئله توجه کند. سازمان نوسازی برای ساخت و نوسازی و مقاوم‌سازی مدارس آمادگی کامل دارد، اما متاسفانه اعتبار کافی در این زمینه وجود ندارد که حمایت دولت و مجلس را می‌طلبد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز