خبرگزاری کار ایران

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد:

بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است/اطلاع رسانی صحیح و مستند رسانه‌ها نقش مهمی در تعهد عمومی در پیشگیری از سرطان دارد

بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است/اطلاع رسانی صحیح و مستند رسانه‌ها نقش مهمی در تعهد عمومی در پیشگیری از سرطان دارد
کد خبر : ۵۰۴۴۸۷

حریرچی گفت: اطلاع‌رسانی صحیح و مستند رسانه‌ها نقش مهمی در کاهش ابتلا به سرطان دارد.

به گزارش ایلنا، ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما با تاکید بر نقش مهم رسانه‌ها در اطلاع رسانی در مورد بیماری‌ها و عوامل خطر ایجادکننده بیماری‌ها گفت: ضمن تشکر و قدردانی از حساسیت رسانه‌ها و همراهی موثر آنها درخواست دارم که اطلاع رسانی‌ها در زمینه بیماریها مبتنی بر منابع کاملا ثابت شده علمی باشد چرا که افراط و تفریط در مورد انتشار اخباری که مرتبط با شیوع عوامل خطر و شیوع بیماری است می‌تواند نتیجه‌ای برعکس داشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه، رسالت اصلی رسانه همواره اطلاع‌رسانی به موقع، صحیح و مستند می‌باشد، افزود: متاسفانه علیرغم هدف مثبتی که رسانه‌ها در این خصوص دارند، گاهی با استناد به منابع غیرمعتبر و یا برداشت‌های غلط از منابع درست، راه را به اشتباه می‌روند و به جای افزایش آگاهی و تعهد عمومی برای پیشگیری از سرطان، زمینه نگرانی‌های بی‌مورد را فراهم می‌آورند و یا به جای تاکید بر وظایف و مسوولیت‌های مهم دولت و مردم سبب گمراهی مخاطبان می‌شوند.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در ایران در سال 2015 میلادی، بیش از 92 هزار نفر دچار سرطان شده‌اند که با احتساب سرطان‌های پوستی، این میزان به بیش از 100 هزار نفر می‌رسد.

حریرچی گفت: میزان ابتلا به سرطان در سال 2012 میلادی در مردان و زنان ایرانی به ترتیب 134 و 128 در هر صد هزار نفر بوده است در حالی که متوسط جهانی آن به ترتیب 205 و 165 است یعنی بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به نقشه سازمان جهانی بهداشت که کشورها را از نظر شاخصی تحت عنوان بروز استاندارد شده سنی سرطان (ASR) به 5 دسته تقسیم کرده است، اشاره کرد و گفت: ایران در این طبقه‌بندی به ترتیب نزولی، در دسته 4 قرار می‌گیرد (یعنی پایین تر از متوسط جهانی است ) و میزان بروز سرطان در ایران در میان 183 کشوری که اطلاعات آنها ثبت شده است، در رده 123 قرار دارد.

وی در عین حال تاکید کرد: این بدان معنا نیست که سرطان در کشورما مثل تمام کشورهای دنیا در حال افزایش نیست، بلکه این بیماری جزء سه عامل اصلی مرگ و میرها به شمار می‌رود و ما تمام اقدامات بهداشتی و درمانی خود را به کار می‌گیریم که آمار ابتلا را کاهش دهیم.

حریرچی ضمن استقبال از همراهی رسانه‌ها در ارتقا دانش عمومی، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، در طی 4 سال گذشته تلاش زیادی کرده است تا با ارایه آمارهای درست و برگزاری پویش‌های ملی و منطقه‌ای به آگاهی عمومی در خصوص بیماری سرطان بیفزاید و از این راه در جهت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان گام بردارد.

وی در پایان گفت: از رسانه‌ها می‌خواهیم که منطبق با واقعیات اخبار را منتشر نمایند تا اطلاع رسانی‌ها از این طریق مثمرثمرتر واقع شود و شاهد کاهش آمار این بیماری در کشور باشیم

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز